Apukám miért presszionál azzal, hogy mi lesz, ha nem lesz se férjem, se gyerekem?
Szerintem jól teszi.
A mai világban család nélkül nulla vagy. Az én szememben nem, de sokan vannak, akik emiatt úgymond mintegy 'kisebbrendűként' kezelnek.
Főleg, ha nőként vagy egyedül.
Apukád ettől akar bevédeni, érthető módon.
18-as vagyok, bocsi lemeradt, túl korán küldtem fel, szóval még annyit, hogy a szüleink valóban úgy haltak meg, hogy nem lettek nagyszülők, sem a tesómnak, sem nekem nem lett gyerek. Szerencsére kapcsolatom az lett.
De a kérdésre visszatérve: el kellene magyarázni apukának, hogy attól nem fog ez a dolog jobban menni, hogyha cseszeget. Attól nem fogsz hamarabb tudni férjhez menni, hogy ezzel bántalmaz lelkileg.
Amúgy 30 év nem a világ, még bármi is lehet. Az exem, aki otthagyott 15 év után, neki is jóval 30 fölött született meg a kislánya, miután férjhez ment.
"Nem akarja elfogadni, hogy lehet, hogy nem lesz. "
A lehet miatt. Azért, mert nem vagy képes egyenesen azt mondani, hogy nem akarsz gyereket.
Mi az, hogy "lehet"?
Na látod, itt a gond.
Apukád olyan, amilyen, húzz határt
De mivel magadnak is hazudsz, naná, hogy ezt sokan érzik.
Nincs olyan, hogy lehet gyerek kérdésben.
Nálad a lehet azt jelenti, hogy nincs párod, vágysz rá, és akkor lenne gyereked. Ami teljesen rendben lévő ok, csak akkor ne hazudd azt, hogy nem szereted a gyerekeket.
Ha pedig tényleg az az oka, hogy egyáltalán nem vágysz rá még partnerrel sem, mond meg egyenesen, ne pedig a "lehet" szócskával.
És most akkor kinek fogod hagyni, hogy "presszionáljon", apukádnak, vagy a liberális közegnek?
Mindkét oldal megmagyarázza, miért sz.r a másik, kérdés, melyik lesz a végére szimpatikusabb.
Apukádnak a liberális eszmét kellene volna tolnia, akkor lehet, a másik oldalt követnéd.
Ez már csak ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!