Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan költözhessek el itthonr...

Hogyan költözhessek el itthonról hogyan kezdjek bele az életbe?

Figyelt kérdés

Van egy házunk 3 an élünk

Örököltünk egy házat

Az anyám elhunyt a nagyi elhunyt a papi elhunyt

Testvéreimmel egyre rosszabb a kapcsolatunk ma pl 1 szelet kolbászért kötött belém és vagy 2 órán keresztül vertük szét egymást ilyen kis dologért

Munkahelyem nem igazán van csak alkalmi melóm van amiből keveset keresek sajnos a magatartási problémák miatt sok évet kihagytam az iskolából így jelenleg esti tagozaton tanulok felnőttképzésen így végzettségem se nagyon van

Mit tudtok ajánlani munkát amiből el tudnám magam tartani ne csak enni inni tudjak belőle és nem kell hozzá semmi extra?

Az a baj itthon mindenki idegbeteg egyre rosszabb mindenkinek az elmeállapota én meg le akarok lépni ebből a közegből

Csak sajnos még kb van 1 millió forint tartozásom az állam felé aztis szép lassan törlesztgetem de nem jutok előbbre hisz jönnek az újabb és újabb fizetési felszólítások

20 éves vagyok amúgy

okt. 28. 12:29
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
78%

Még az is lehetőség lehet, hogy ha a másik 2 testvér nem akarja eladni, akkor vásárolják ki a Te részedet.

De én előbb lekérdezném a tulajdoni lapot, hogy a ház 1/3 tulajdonrésze tényleg a neveden van-e? Ezt ingyenesen online is lekérdezheted. Aztán az árban megállapodtok.

Ha esetleg kivásárolnák a részedet, akkor a pénzt leköthetnéd egy ideig és kereshetnél egy olyan munkahelyet, ahol munkásszálló is van és pár év alatt összegyűjthetnél annyit, hogy egy kisebb lakásba be tudjál lépni. Fiatal vagy még biztosan lesz barátnőd, feleséged és akkor már a fiataloknak sok lehetőség adódik.

Ez nem megy máról holnapra, bizony sokat kell tenni érte.

Én valahogy így kezdeném és még feltétlen tanulnék valami szakmát. Sok munkahelyen támogatják is az ilyen kezdeményezést.

Valaki itt írta a futárkodást is, nagyon jól fizet annak aki hajt és dolgozik rendesen.

Szerintem van kiút ebből a helyzetből.

okt. 28. 17:25
 12/26 Senior Séf ***** válasza:
45%
Eddig is mások tartottak el. Mitől változna?
okt. 29. 18:31
 13/26 A kérdező kommentje:

Eddig mások tartottak el de ma a nagybátyám tart el de ő is tele van adóságokkal és hivatalosan ő sem dolgozik csak összevissza alkalmanként így is keres havi 140 000 na abból legfeljebb 2 naponta tud egy adag ételt biztosítani ritkábban 2 adagot

De nem jó ez valahova mennem kell de egyszerűen sok helyen nem irnak vissza nem hivnak vissza ahova jelentkezek

Meg úgy kell megoldanom hogy délután 4 re beérjek az iskolába is ami csak érettségit ad szóval szakmám így sem lesz

Az alkalmira a rohadék városgazdást felhívtam hogy visszamennék dolgozni erre annyit mondott adom a kolleganőt majd letette és letiltotta a számomat

okt. 31. 11:59
 14/26 anonim ***** válasza:

Keress alkalmi állást építkezéseken, vagy boltoknál mint árufeltöltő, pakoló stb. Vendéglátóhelyeken próbálj a képesítést nem igénylő állásokra pályázni. Ez olyan helyzet, amikor szerintem a tanulást érdemes lenne felfüggeszteni, hiszen konkrétan nélkülöztök a nagybátyáddal. Így nem fog akadályozni a munkavállalásban, hogy 4-re be kell érned az iskolába. Ha kicsit stabilizálódott a helyzeted, akkor újra elkezdhetsz tanulni.

Azt írtad korábban, hogy Pesten laktok, olyasmit értettem legalábbis, ha tényleg Pest megyében vagy Budapesten örököltetek ingatlant, azt azért jó pénzért el lehetne adni.

nov. 1. 14:19
 15/26 A kérdező kommentje:

De ha eladjuk mihez kezdjünk? A legolcsóbb ingatlanok ára is az egekbe van

Meg mondom a mai világba ha örökölsz házat az elképesztő luxusnak és szerencsének számít

Ez a legviccesebb hogy tulajdonképpen milliomos koldusok vagyunk mert mindenünk megvan csak pénzünk és ennivalónk nincsen

Meg a ház is nagyon le van lakva 40 esztendő alatt

Szép nagy ház de már putrit csináltunk belőle mert kihalt mindenki azt nagy a fejetlenség

Az alkalmi munkát ebben az évbe már eljátszottam évi 90 napot lehet menni

Viszont pont mostanába küldték a legtöbb és legnagyobb számlákat amiket sajnos nem igazán tudnék fizetni mert pont mostanába vesztettem el a munkámat

Hiába keresek a neten alig írnak vissza meg nem veszik fel a telefont

Pedig nem agysebésznek készülök hanem árufeltöltő raktáros meg ilyesmik érdekelnének

Építkezésre szívesen mennék de a törött karommal nem bírok felemelni 5 kilót se csak az egyik kezem működik rendesen

nov. 1. 15:16
 16/26 anonim ***** válasza:

Akkor viszont nincs más hátra, meg kell békélned a körülményekkel egy darabig. Nem tudom milyen nagy a ház, talán valahogy úgy leválasztani, hogy mindenkinek meglegyen a magánszférája. Vagy alkalmazkodni egymáshoz.

Azért az nehezen hihető, hogy egyszerű munkát nem lehet találni teljes munkaidővel. Éppen most néztem meg, rengeteg egyszerű munka van mint futár, beteghordó, gondnok, a Foodora 3500 Ft/óra, kocsikísérő, gyári betanított munkás, stb.

nov. 1. 19:18
 17/26 anonim ***** válasza:

Én például lemondtam arról, hogy Budapesten lakjak, elköltöztem keleti megyébe, mert olcsóbbak az ingatlanok itt. Munka itt is van. Ha ennyire rosszul jöttök ki anyagilag meg emberileg is, én a helyetekben eladnám a pesti / pest megyei házat és olcsóbb helyre költöznék, külön-külön. Az mindegy, hogy le van lakva, aki megveszi, felújítja majd. Talán maradna is a pénzből valamennyi, amiből helyre jöttök egy rövid időre.

De ha semmiképpen sem akarjátok eladni, akkor bármilyen munkát el kell vállalni. A vendéglátóipart tudom mondani megint, ahol sok a cserélődés, mert hosszúak a munkanapok, és eléggé ki lehet égni. De fiatalon még jobban bírja az ember, és nem kell igazán nehezet emelni.

Vagy amit írtak, futárkodás, takarítás, bármi.

nov. 1. 20:04
 18/26 A kérdező kommentje:

Sosem költöznék el Pestről hisz ide köt minden

Számomra ez egy kiváltság hogy pesti vagyok

Itt annyi cimbora van meg sokkal több üveg van a kukákba meg én éjszakai életmódot élek és mindenképp kell hogy nyitva legyen valami hogy tudjak venni sört

nov. 5. 13:13
 19/26 anonim ***** válasza:
Hát akkor minden a helyén van, sok sikert az életben!
nov. 5. 23:53
 20/26 anonim ***** válasza:

"Itt annyi cimbora van meg sokkal több üveg van a kukákba meg én éjszakai életmódot élek és mindenképp kell hogy nyitva legyen valami hogy tudjak venni sört"

Ha ilyen komoly életcélod van, akkor én is csak sok sikert tudok kívánni.

nov. 10. 17:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!