Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van valamilyen tanácsotok...

Van valamilyen tanácsotok ilyen szituációban?

Figyelt kérdés
Édesanyám kínai, viszont már sok éve itt él Magyarországon. Idén karácsonykor tervez elutazni Kínába kb. 10 napra, december 22-én utazna. Engem is hívott, mert szeretné, ha vele mennék, és a család többi tagja elfoglalt lesz ahhoz, hogy velünk jöjjön. Tudom, hogy egy nagy élmény lenne utazni vele, és lehet, hogy gyerekes vagyok, de vegyes érzéseim vannak az ötlettel kapcsolatban. Gyakran elég nehezen állok hozzá a változásokhoz, és nem tudom, hogy érezném magam az ünnepek alatt, amiket eddig mindig a családdal töltöttünk, és eléggé lehangol a gondolat, hogy idén távol lennék, ahol az ott élő rokonaimat nem is ismerem jól.

okt. 24. 18:05
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
0%
Iskolából hiányozzon 2 hetet. Igazán remek ötlet ...
okt. 24. 21:13
 12/20 anonim ***** válasza:
85%
11# Honnan veszed, hogy iskolába jár még? Persze lehetséges bármi, de a kérdésben nem utalt rá - annyit írt, hogy lehet, hogy gyerekes, nem azt, hogy még gyerek ő maga.
okt. 24. 21:21
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is fura amit írsz: Te is kínai vagy....és hiába nem ismered őket, a legközelebbi rokonaidhoz mennél....vagy nem? Mi szól az út ellen? Csak a karácsony?? Messziről még jobb szívvel lehet gondolni a kedvenc családtagokra...
okt. 24. 21:58
 14/20 anonim ***** válasza:
19%
11: téliszünetben?
okt. 24. 21:59
 15/20 anonim ***** válasza:
0%

14-eske: nincs annyi eszed, hogy ezt a 10-esre írtam?

Való igaz, hogy nem írta, hogy felnőtt, de ilyen nyafogást nem tudtam volna mástól elképzelni, mint tinédzser gyerektől.

okt. 24. 22:15
 16/20 anonim ***** válasza:
51%
Téli szünet van egyetemen is, munkahelyen is. Párom 37, nekik is van egy hét amikor leállás van, és téli szünet.
okt. 25. 08:15
 17/20 anonim ***** válasza:
33%

Ha nincs még jegy, menjetek az új évre. Megéri.

Egyél sok tanghulu-t meg ha esetleg mész nagyvárosba, hozz haza sok Girl Cult meg Flower Knows sminket helyettem is 😄

okt. 25. 08:27
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem akarsz, ne menj.

Én biztosan nem hagynám ki, főleg, mivel a családom fele ott él, akkor is, ha ritkán találkozunk.

okt. 25. 09:04
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Én biztosan elmennék, hiszen kiváncsi lennék a rokonaimra, meg úgy általában Kínára is. Nem is értem nem akarsz menni :D Gyakorlatilag nem kell majd foglalkozz semmivel, nem lesz rajtad stressz, mert nem várhatnak el tőled semmit. Csak élveznek kell az utazást. Én ezt úgy mondom, hogy még Budapestre sem szeretik felutazni, de egy rokonlátogatást Kínába nem hagynék ki.
okt. 25. 10:49
 20/20 anonim ***** válasza:
88%

A kínai kultúra a te identitásod része is, de édesanyádénak mindenképpen. Szerintem nagyon megbántódna, ha nem lennél hajlandó megismerni az ő szeretteit. Mert valljuk be, erről van szó, ha kíváncsi lennél rájuk, a karácsony csak a grátisz lenne, na meg egy tökéletes alkalom a megismerkedésre.

Gondolj bele, ha anyukád magyar lenne magyar nagyszülőkkel, akik semmi rosszat nem tettek neked és te nem akarnál elmenni hozzájuk, az hogy esne neki? Ez is ugyanolyan, csak nagyobb a távolság, nem mellesleg egy baromi érdekes kultúrába is beleláthatnál. Még akkor is, ha nem beszéled a nyelvet. Nem kell odaköltözni és lehet, nem is fog tetszeni, de lehet, hogy igen. Az esélyt mindenképp megérdemlik.

okt. 26. 16:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!