Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van valamilyen tanácsotok...

Van valamilyen tanácsotok ilyen szituációban?

Figyelt kérdés
Édesanyám kínai, viszont már sok éve itt él Magyarországon. Idén karácsonykor tervez elutazni Kínába kb. 10 napra, december 22-én utazna. Engem is hívott, mert szeretné, ha vele mennék, és a család többi tagja elfoglalt lesz ahhoz, hogy velünk jöjjön. Tudom, hogy egy nagy élmény lenne utazni vele, és lehet, hogy gyerekes vagyok, de vegyes érzéseim vannak az ötlettel kapcsolatban. Gyakran elég nehezen állok hozzá a változásokhoz, és nem tudom, hogy érezném magam az ünnepek alatt, amiket eddig mindig a családdal töltöttünk, és eléggé lehangol a gondolat, hogy idén távol lennék, ahol az ott élő rokonaimat nem is ismerem jól.

okt. 24. 18:05
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
26%

Milyen tanács kellene? Mondjuk meg, hogy ha nem akarsz, akkor ne menjél? Ebben semmi gyerekesség nincs.

Lesz máskor is lehetőséget, és biztosan nagy élmény lenne, de én biztos nem egy szmogos, kommunista országban tölteném a karácsonyt idegenek között. Máskor, illetve rövidebb időre.

okt. 24. 18:10
 2/20 anonim ***** válasza:
97%

Hány éves vagy?

Én ajánlom, hogy menjél, szerintem nagyon különleges lenne. A karácsony csak egy naptári jelzés, hogy hé ideje lenne összeülnie a családnak, de ezt bármikor máskor megtehetitek.

Nyilván mindenki más, de én bánnám, ha egy ilyen lehetőségről lemaradnék, csak mert a megszokott dolgokat szeretem. Pedig én is ilyen vagyok, ne változzon semmi és senki:) De mégis kellenek ezek a nagy élmények.

okt. 24. 18:32
 3/20 anonim ***** válasza:
97%
Egyértelműen mennék anyámmal
okt. 24. 18:33
 4/20 anonim ***** válasza:
82%
Ha így érzel ezzel kapcsolatban, akkor ne menj. Menjetek legközelebb valamilyen másik időpontban, ami nem számodra fontos ünnepre esik.
okt. 24. 18:34
 5/20 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem jó lenne, ha mennél, pláne, ha még sosem jártál ott.
okt. 24. 18:36
 6/20 anonim ***** válasza:
96%

Édesanyád nélkül az idei karácsony amúgy se lesz/lenne ugyanolyan, mint a megszokott.

Szerintem is menj.

okt. 24. 18:46
 7/20 anonim ***** válasza:
0%
Menj el és edd tele magad kínai békalevessel meg hasonló csacskaságokkal rántott kutya hús meg rántott madárpók sült patkány ilyesmik én tuti mennék már csak azért is hogy ezeket kipróbáljam
okt. 24. 19:03
 8/20 anonim ***** válasza:
94%

Anyagilag egy ekkora utazás azért nagy kiadás, lehet máskor soha nem lesz lehetőséged menni.

Változás van mindig, jobb nem becsontosodni.

Pláne nem korán, fiatalon, mert később már egyre nehezebb lesz valami új felé nyitni.

Karácsony lesz jövőre is, de egy ilyen nagy élmény lehet anyagilag nem lesz megoldható máskor.

Ugyanúgy családdal töltessz időt. Sőt, még a Kínai Újévet is megnézném, Január végén.

Én Angliában élek, itt a kínai kisebbség nagyon szépen ünnepli, gondolom az anyaországban még parádésabb.

okt. 24. 19:14
 9/20 anonim ***** válasza:
93%
Erősen furcsállom, hogy nem vagy kíváncsi arra az országra, amely nemzetiség neked magadnak az 50%-odat teszi ki. Nem kell így eltávolítani magadtól, hogy 'anyukám kínai" - te félig kínai vagy. Nincs garancia, hogy teljesen jól fogod érezni magad, nyilván minden idegen, a kaja, a rokonok, de 10 napot még a börtönben is ki lehetne bírni: meglátod, megismered, megtapasztalod és biztos, hogy nagyon érdekes lesz, és már ettől az érdekességtől jó. Életreszóló élmény, lehet, hogy soha többet nem jutsz ki, és még mesélni is lehet másoknak. Amúgy otthon kínaiul beszéltek?
okt. 24. 19:53
 10/20 anonim ***** válasza:
61%
Én a helyedben megkérném anyukádat, hogy ha van rá lehetőség, akkor inkább majd az újév után menjetek, esetleg pont a kínai újév idejére.
okt. 24. 21:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!