Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha egy 4 tagú családban 3...

Ha egy 4 tagú családban 3 embernek 1 emberrel van baja, akkor az az 1 ember a mérgező a családra?

Figyelt kérdés

okt. 24. 11:46
1 2 3 4 5 6
 51/57 anonim ***** válasza:

Érdekes cikk a témában:

[link]

okt. 24. 23:12
 52/57 anonim ***** válasza:
83%

Hagy meséljek el egy sztorit röviden.

A családomban a többség sajnos ellenem van, és nem azért mert tettem valamit. Egyszerűen ők néhányan egy nagyon hasonló embertípusba tartoznak. Én más típus vagyok, nem tudnak velem mit kezdeni, mert nincs meg az intelligenciájuk hozzá. Akik mellettem voltak mindig, akik kiálltak értem azok már meghaltak sajnos. Ők megértették az én oldalamat is.

Sajnos az élet megsz*patott mert minden értelmes ember elment, akik meg maradtak azok pont olyanok, hogy nincs benne köszönet. Rettentő sérült emberek, akik sosem törődtek az önismerettel, ellenben én már a világ összes jelzőjét megkaptam tőlük életem során.

Mivel ők többen vannak, én meg egyedül az ő hangjuk erősebb az enyémmel szemben. DE én elmentem és elkezdtem foglalkozni önmagammal, volt bennem annyi álazat meg minden, és hosszú hónapok, évek alatt arra jutott az önismeret, hogy nem, nem velem van a baj. Hiába én állok egyedül szemben a tömeggel, ők a káros emberek.

Szakember megállapította, hogy semmi gond nincs velem. Nem vagyok se nárci, se toxikus, se semmi egyéb. Róluk a másik nézőpontból ez nem elmondható. Mondanom sem kell ők nem mentek soha ilyenre, gőzük sincs semmiről.

De én a szemükben nárcisztikus vagyok. A tanult szakembernél is okosabbak. :D

Sajnos a családunkat nem választhatjuk meg.

Ez csak egy példa volt az egyik oldalra érdekességképpen, de ugyanígy a másik oldalra is lehet példa más valakinél.

Az emberi gonoszság határtalan, nagyon sok az elnyomó, valóban nárci, erőszakos, toxikus ember. Rengetegszer ők címkézik fel a normális felet, mert így magukat próbálják védeni.

okt. 24. 23:25
 53/57 anonim ***** válasza:
100%
Vagy fordítva.
okt. 25. 00:36
 54/57 anonim ***** válasza:
12%
Nem muszáj címkézni, sokkal egyszerűbb ez. Ha valaki örömét leli abban, hogy neked/nektek felesleges stresszt, szomorúságot, fájdalmat okoz, megaláz, azzal egyszer elbeszélgetsz erről, másodszor figyelmezteted, harmadszor pedig otthagyod vagy megszünteted a kommunikációt. Semmiképp sem vársz arra, bízol abban, hogy majd megváltozik. Sosem fog, de te belebetegszel. Ha valami neked rossz, neked fáj, mondhatják százan, hogy félreérted, te d.glesz bele, nem a kívülálló. Megér ennyit? Neki lehet, neked semmiképp.
okt. 25. 09:59
 55/57 anonim ***** válasza:
23%
Sok lúd disznót győz. 3 több mint 1. Miért hagyja magát 3?
okt. 25. 11:07
 56/57 anonim ***** válasza:
26%

50 Minden nárcisztikus valakinek a családtagja.

Nem tudom, és nem is akarom neked tovább magyarázni amit nem értesz. Mint írtam, nem divat, csak mostanában foglalkoznak ezzel, és pár éve lett ismert. Ha olvastál valaha pszichológiával foglalkozó könyvet, vagy máshonnan szereztél ismereteket erről, akkor felismered, pláne, ha együtt élsz vele, és megmérgezte az egész családot.

okt. 25. 11:45
 57/57 anonim ***** válasza:
0%

56.: Részben igazad van. Viszont mivel szinte mindenkiben van egy kevés nárcizmus, nagyon könnyű laikusként félrediagnosztizálni valakit. Ennek pedig simán lehet az a következménye, hogy valaki megszakítja valakivel a kapcsolatot, akivel nem kéne, valamint a rokonságban elterjeszti róla, hogy nárcisztikus.

Eleve csökkent az emberek toleranciája mások hibái iránt. Ma már divat egy párkapcsolatot az első nézeteltérésre, veszekedésre megszakítani. A konyhapszichologizálás csak ront a helyzeten. Az emberek nagy része az ismeretterjesztés hatására pszichológus szakértőnek kezdi hinni magát és felületes ismeretek alapján diagnosztizál. Pedig ilyen diagnózist egy szakember is csak hosszas vizsgálat alapján ad, ha felelős szakember.

Olvasd el az 51-es kommentemben belinkelt cikket.

Az 54-es kommentelőnek abban igaza van, hogy ha valaki részéről rosszindulatot, gonosz cselekedeteket tapasztalsz, címkézés nélkül is érdemes eltávolodni tőle. Nem kell feltétlenül diagnózis.

A másik ilyen az autizmus. Az elmúlt 15 évben a csapból is az autizmus-téma folyik, aminek az a következménye, hogy ha valaki nem annyira barátkozó, introvertált alkat, esetleg félszeg, kissé különc, van egy pár kissé fura szokása, akkor az emberek már ráteszik a címkét, hogy biztos autista, régies terminológiával aspergeres. Pedig nem minden ilyen ember az, de a rengeteg ismeretterjesztő anyag az emberek nagy részét arra vezeti, hogy túl sok mindenbe belelássák ezt.

Én alapjában véve híve vagyok az ismeretterjesztésnek, én tanultam is pszichológiát, bár nem abból diplomáztam. Mégis azt látom, mostanra a társadalomban ez már túlzó méreteket öltött (mármint a konyhapszichológia) és vannak negatív hatásai is.

okt. 25. 13:23
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!