Mostohagyerekre nem lehet ràszòlni?
Ha KÖZÖSEN neveltek akármilyen gyereket (mostoha, édes... :-) ) , akkor csakis AZONOS feltételekkel lehet. Ketten vagytok a szülők (felelős eltartók, nevelők), ketten nevelitek. Apa és anya nem mindig pontosan egyforma felfogású, eltérő kvalitásúak, kicsit más lehet a stílusuk, de azért a gyerekekkel a legfőbb dolgokban EGYFORMÁN KELL foglalkozni! Nem csak dolgozni velük, rájuk, hanem szórakozni, tanítani, nevelni - mindkét szülőnek JOGA és KÖTELESSÉGE egyformán. Amikor együtt éltek, akkor EGY CSALÁD vagytok, minden gyerek ugyanolyan gyerek mindkettőtöknek.
Ha ebben nem tudtok megállapodni, egy véleményen lenni, akkor jobb, ha máris feladjátok - mindenki maradjon egyedül a maga gyerekével.
Kérdező, miért ne tehetnéd? 2 hetente, pont mikor ott a gyerek, menj el csajos hétvégére.
Az elején nekünk is volt hasonló, férjem gyereke akkor volt 4 éves mikor összekerültünk. Először nálunk is az volt hogy én nem szólhatok rá a gyerekre. Kb 5 éves lehetett mikor azzal szórakozott, hogy a frissen felmosott járólapon csúszkált. Én nem szóltam rá, elesett két helyen eltört a karja műteni kellett. Mikor jöttek azzal hogy miért nem szóltam rá, szembesítettem őket az elvárásaikkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!