Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mostohagyerekre nem lehet...

Mostohagyerekre nem lehet ràszòlni?

Figyelt kérdés
Kicsit összekaptunk a pàrommal ezen,hogy mostohagyerekre szerinte csak ő szòlhat rà.De szerintem ,ha a pàrja is segìt neki a gyerek dolgaiban ,akkor mièrt ne szòlhatna rà.Szerinte szòljak neki,ès majd ő ràszòl ,ha ràszòl...

okt. 23. 07:16
1 2 3 4 5 6
 41/58 SZTANN ***** válasza:
85%

Ha KÖZÖSEN neveltek akármilyen gyereket (mostoha, édes... :-) ) , akkor csakis AZONOS feltételekkel lehet. Ketten vagytok a szülők (felelős eltartók, nevelők), ketten nevelitek. Apa és anya nem mindig pontosan egyforma felfogású, eltérő kvalitásúak, kicsit más lehet a stílusuk, de azért a gyerekekkel a legfőbb dolgokban EGYFORMÁN KELL foglalkozni! Nem csak dolgozni velük, rájuk, hanem szórakozni, tanítani, nevelni - mindkét szülőnek JOGA és KÖTELESSÉGE egyformán. Amikor együtt éltek, akkor EGY CSALÁD vagytok, minden gyerek ugyanolyan gyerek mindkettőtöknek.

Ha ebben nem tudtok megállapodni, egy véleményen lenni, akkor jobb, ha máris feladjátok - mindenki maradjon egyedül a maga gyerekével.

okt. 24. 09:12
 42/58 A kérdező kommentje:
Nekem nincsen gyerekem.Kêthetente hozza el ,nem êlünk vele èletvitelszerűen.
okt. 24. 09:36
 43/58 anonim ***** válasza:
90%
Ha a gyerek valami rosszat csinál, akkor mindenképpen rá kell szólni, de finoman.Gyerekem, ugye tudod, hogy rosszul fogod a kést vagy a villát, attól függ, mit csinál rosszul. De szólni mindenképpen kell. Vagy légy szíves,ha ha már nem játszol egy játékkal, tedd vissza a helyére. Vagy: mostál már fogat? Ilyesmire mindenképpen figyelmeztetni kellene.
okt. 24. 10:29
 44/58 A kérdező kommentje:
Mâr nagy ,10 èvesen ezeket nyilvàn tudja.
okt. 24. 10:47
 45/58 anonim ***** válasza:
93%
Oké, szóljon rá a párod, de akkor főzzön is rá, takarítson utána, ezeket se neked kelljen
okt. 24. 11:10
 46/58 A kérdező kommentje:
Azèrt azt sem tehetem meg,hogy semmit nem csinàlok.:))
okt. 24. 12:16
 47/58 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, miért ne tehetnéd? 2 hetente, pont mikor ott a gyerek, menj el csajos hétvégére.

Az elején nekünk is volt hasonló, férjem gyereke akkor volt 4 éves mikor összekerültünk. Először nálunk is az volt hogy én nem szólhatok rá a gyerekre. Kb 5 éves lehetett mikor azzal szórakozott, hogy a frissen felmosott járólapon csúszkált. Én nem szóltam rá, elesett két helyen eltört a karja műteni kellett. Mikor jöttek azzal hogy miért nem szóltam rá, szembesítettem őket az elvárásaikkal.

okt. 24. 17:08
 48/58 A kérdező kommentje:
Az kemény.Most milyen a viszonyotok?
okt. 24. 17:11
 49/58 anonim ***** válasza:
100%
47es vagyok. Teljesen rendben van. Néha szemtelenkedik, de azt csinálja az anyjával és az apjával is, letöröm a szarvát és megy minden tovább. Viszont azért hozzám jött, hogy segítsek neki felkészülni a felvételire. Ha meg kéne fogalmaznom kb nagynéni-unokaöcs viszony van közöttünk. Most lesz az első igazi Halloween bulija, én megyek majd érte
okt. 24. 17:31
 50/58 A kérdező kommentje:
Akkor nàlatok jòl alakult.Neked nincs gyereked ,ha jòl èrtem.
okt. 25. 08:44
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!