Túlreagálom? Mostohagyerek lennék?
Mindig is azt éreztem hogy mostoha gyerek voltam. Csak pár példa. Bátyám anno elmehetett albérletbe egyetemen a barátnőjével. Én utolsó évben nem kaptam kollégiumot. Apám ezen kiakadt mintha az én hibám lett volna. Diákhitelből kellett fedeznem. Van 1 egyszobás garzonlakásunk. Most bátyám lakik benne. De előtte felújították, több mint 3 milliót elköltöttek rá. Ergo bátyám kapott 1 teljesen felújított lakást ahol INGYEN lakhat mert nem kérnek tőle lakbért nyilván. Nekem annyit nem ajánlottak fel a szülők hogy vesznek 1 kanapét. Vagy hogy 2 havi lakbért kifizetnek. Ami töredéke lenne a lakás felújításnam.
Ezek után hogyan reagálnátok?
Ugyan már, nem kell ehhez mostohagyereknek lenni, már ha ezalatt tényleg azt érted, hogy örökbe fogadtak. Simán előfordul rengeteg családban, hogy az egyik gyereket sokkal inkább támogatják. Ennek rengeteg oka van, vagy azért, mert ő az idősebb, vagy mert ő a fiatalabb, ő a fiú, vagy ő a lány, ő hasonlít jobban/kevésbé apura/anyura. És az a vicces, hogy a legtöbb ilyen kivételezést letagadják a szülők, még akkor is, ha objektíven is kivételeznek (lásd lakás, pénzügyek). Ha meg csak arról van szó, hogy a kivételezettnek több mindent engednek meg, akkor egyenesen megsértődnek, hogy ez nem is igaz.
Ez van, kérdező, sajnálom a helyzetedet, de ne azon agyalok, hogy mostohagyerek vagy-e, csak simán tudatosítsd magadban, hogy a jövőben sem igazán számíthatsz majd segítségre, és az esetleges gyerekeitek között is különbséget tesznek majd a szüleitek (bár ez lehet majd fordított irányba is, ha mondjuk a bátyáddal azért kivételeznek, mert ő a fiú, akkor ha a te részedről lesz az egyetlen fiúunoka, ő lesz majd a sztár).
Sajnos sok családban tetten érhető ez. Amennyire én tudom, a legtöbb esetben vagy az van, hogy fiú/lány felállás van, és az egyik neműt jobban tolják (jellemzően a fiút), vagy szimplán csak annyi a „bűne” a fiatalabbik gyereknek, hogy ő nem volt tervezett.
A sors iróniája, hogy ha majd odakerül a sor, hogy a szart kell alóluk ganajozni, akkor rögtön tudni fogják a telefonszámodat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!