Mostohagyerekre nem lehet ràszòlni?
8
Nem, nyilvánvalóan nem verésre gondolok.
Nem, nem idegen férfi, a férjem. A gyerekem 8 éves volt, amikor osszehazasodtunk, q verszerinti apuka konkrétan xart a gyerekre. A férjem az apja. Ő gondoskodott róla, ő segítette, ő támogatta. Igen, joga volt nevelni is, aminek része a fegyelmezes. Pont annyira szólt bele pl q palyavalasztasba, mint amennyire én.
Minap a boltban sort álltunk a kasszánál. Két kassza működött, de az egyiknél valamit bekattant a pénztárgép, így már össze vissza álltunk a sorban.
Előttem babakocsival egy harmincas nő. A gyerkőc olyan három év körüli. Kb. 15 percet álltunk a sorban, amit a gyerek végig hisztizett. Nem sírt, azt a tipikus műhisztit nyomatta. Anyuka közben nem győzte a pénztár mellett lévő polcról leszedegetni a kinder csokit, hogy a szájába tömje. Persze ettől sem hagyta abba a visitást.
Egyszercsak fogja magát a gyerek, leveti a cipőjét és földhöz vágja. Ezt kb. ötször eljátszotta, de az Anyuka végig türelmesen felvette és újra ráadta. Miután a gyerek rájött, hogy ezzel nem sokra megy, fogta magát és a körülötte lévő vásárlókat kezdte el dobálni. Első körben a boltvezető kapott a hátára (ott állt a nem működő kasszánál és azt próbálta helyre hozni). Ő csak döbbenten fordult hátra, hogy mi a fene ..
Az Anyuka persze ilyen ártatlankodó mosollyal letudta az egészet és még meg is simogatta a gyerek buksiját. Egyszer sem szólt rá kicsit erélyesebben, pedig szállt az a cipő rendesen. Akkor borult el az agyam, amikor majdnem engem talált el. Terhes vagyok, nehezemre esik huzamosabb ideig egy helyben állni, a türelmem is fogytán volt már. Mondtam (vagyis inkább kiabáltam), hogy ha ez most eltalált volna, és ne adj Isten a hasamat, én ott helyben megtaposom (Anyukának mondtam) és a hülye gyerekével együtt vágom ki az üzletből. Érdekes, hogy rögtön csend lett. Szerencsére rá egy percre megindult a kassza és elhúzták a csíkot.
Vannak olyan helyzetek, amikor az ember kénytelen lépni, mert a szülő nem képes megnevelni a gyerekét.
Remélem nem ettől a faszitól akarsz saját gyereket.
Ha lesz is gyereketek, és te a sajátodra rászólsz, neveled, az övé meg mindent megtehet az szerinted milyen hatással lesz a sajátodra? Hatökörkének mindent szabad, a tiednek meg nem?
Lehet megutál a sajátod, amiért nálad vannak szabályok. Ha Ökörke bármit megtehet, ő miért nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!