Rossz ötlet piercing szúratás előtt kamu ékszert viselni és elhitetni a szülőkkel, hogy igazi?
Nagykorú vagyok már egy jóóóideje, dolgozom, gyakorlatilag magamat tartom el, de felsőoktatásban tanulok, az önellátásom csak akkor megoldott, ha kollégiumban élek. Ez viszont azt jelenti, hogy valahol tárolnom kell a cuccaim, amik nem férnek el a koliba, valahová mennem kell, ha nem lehetek a koliba (rezsicsökkentéses kiköltöztetés télen, random 5 nap random rendezvény miatt szállásoltatás a helyünkön, nyári koli kérvény elutasítása, stb.), tehát, ha nincs koli, akkor go haza.
Viszont anyám úgy áll hozzá, hogy "amíg nála élek..." és ő eléggé butthurt a testékszekrektől. Én meg szeretnék egy piercinget. Az orromba, tehát nem tudom rejtegetni. Nem tudom, hogy mennyire lenne kidobás-veszélyes cselekedet megcsináltatni, lévén, anyám kicsit... Hogy is mondjam... Nem normális. Szóval gondoltam előtte elkezdek kamu ékszert hordani, anyámnak a tudtára adom úgy, mintha igazi lenne, aztán ha hozzászokik, akkor megcsináltatom az igazit.
#6 Mekkora mázli, hogy nem vagyok gyerek. Nagykorú vagyok, magamat tartom el.
#17 "Amúgy nem ártana picit vissza venni a hatalmas arcodbol, mert elég nevetséges, hogy anyádat nem normálisnak tartod, de az azért jó, hogy eltart, van hova hazamenni, van aki segit."
Tehát, amíg haza tudok menni, és hajlandó beengedni a házba, addig 100%-ban az ő agymenése szerint kéne élnem...? Mit tudom én, lennék harminc-negyven, férjjel, gyerekekkel, de anyám szabályai szerint kéne élnem? Miközben nem vele lakom, köze nincs hozzám anyagilag, de mi van, ha válok/meghal a férjem/leég az otthonom és egyéb dolgok, ami miatt megeshet, hogy anyámhoz kell költöznöm.
Egyébként meg nem tart el. Magamnak fizetek mindent. Ha nem a koliban tartózkodom, hanem otthon akkor beszállok az otthoni költségekbe.
#19 Tehát, ha mindent magamnak fizetek, anyám 0 forinttal járul a megélhetésemhez, akkor nem magamat tartom el. Gratulálok.
Csak nehogy megfájduljon a térded ezektől a logikai ugrásoktól.
#21 Nem férne bele anyagilag tanév közben. Ha csak szobát bérelnék, az is alsó hangon négyszer annyiba kerülne, mint a koliszoba. Ezt nappali tagozaton nem engedhetem meg magamnak. Levelező nincs, az egyéni tanrendes kérelmem el lett utasítva, mert nem szakmai munkát végzek (azt nem is tudnék).
27
"Ugyan én nem Mucikáztam, de totálisan megértem azt, aki megtette. "
Azt értem meg, aki Mucikázza. A becezessel próbálja meg bemutatni, milyen gyerekes szinten van a kérdező.
A kiteszem a gyerekem téma más kérdés. Mindenkinek más a limit, amit már nem tud elviselni a gyerekétől. Van, akinek ez a piercing, van akinek a homoszexualitás, van akinek meg kb a gyilkosság. Egyéni kérdés, egyéni döntés. Hogy helyes e épp az a limit, azt nyilván mindenki pont ugyanígy egyénileg ítéli meg.
A probléma ezzel a kerdessel itt, nálam legalábbis az, hogy a kérdező ugyan nagykorú felnőtt, elvarja, hogy annak kezeljék, de mégis egy bugyuta, gyerekes lépéssel akarja ezt elérni
Kérdező egy gyerekes dologgal akarod bebizonyítani, hogy felnőttél. Nem logikus :)
Több dolog is van, kezdjük azzal hogy az én lányom (most 17) nem tudna olyat tenni amiért kitenném. Ha a pasiját ütné agyon valószínű vinném az ásót, ha egy komplett óvódát akkor csak ráhagynám, hogy egye meg amit főzött, de kitenni az soha.
Nem ismerem anyádat, de vélhetően nem akar rosszat, csak nincs más eszköze, fegyvere arra, hogy hasson rád csak ez a kirakás hülyeség. A szülőknek be kéne látni, hogy kb. 16 éves korig lehet valakit nevelni, utána nem érdemes, már csak tanácsot adni és véleményt elmondani... és ha már kireppent a gyerek akkor a véleményt is csak ha kérdezi.
Másik dolog maga a piercing. Idősebb vagyok de nem őskövület vagy begyepesedett gondolkodás... viszont a PC szerintem ronda és visszataszító. Érteni vélem a közvetített gondolatokat és elért előnyöket de ezt máshogy is el lehet érni. Szerintem nézzel szét a barátaid, ismerőseid között és kérdezd meg a véleményüket. Ha lehet persze ne lázadókat keress hanem aki szimpi mint ember, esetleg mint férfi, aki sikeres, akinek szimpatikus az élete, kapcsolata, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!