Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért akar ennyire irányítani...

Miért akar ennyire irányítani az apám?

Figyelt kérdés

Apámnak egy új heppje van, csak úgy jött, most ez dominál a lakásban. A telefont-laptopot ha hazaérünk elkobozza, a netet kikapcsolja, és 20 percenként bejön a szobánkba, megnézi mit csinálunk. Az a vicces, hogy van hogy elejtronikusan kell megcsinálni házi feladatot, azt mondja őt nem érdekli.

Esténként fél 10-kor le kell lefeküdni, itt is 10 percenként ellenőriz, nyitva hagyatja az ajtót hogy lássa hogy van-e fény. Én ilyen korán nem tudok elaludni, 7:30 kor kelek, mert közel van a suli, 11-12-kor feküdtem le eddig. (Hétvégén is ugyan ez a szabály). Azt tervezi h vesz egy kamerát, és odarakja a szobámhoz h lássa van-e fény.

Előfordul, hogy későn érek haza (4 fele végzek a suliban, kicsit barátnőzök, edzés, ott is barátnőzök), nagyjából este 8 fele, mindig mondja h tanulnom kellett volna e helyett, este meg majd aludni. Én ezt értem, de akkor mikor éljek? Tanuljak egész nap, aztán feküdjek le fél 10-kor?!

Ez csak azért érdekes, mert eddig nem volt nagyon ilyen, igaz mindig szigorú volt, de azért élni nagyjából hagyott.

Amúgy 17L, és ez elég gáz, h idén éretségizek, és itthon még ez megy....

okt. 11. 07:24
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
23%
Mert 17 vagy és érettségi elött állsz. Az a dolga, hogy felügyelje az életed, amíg az ő pénzén élsz, hogy tanulj. Elég boomer szöveg, tudom, de majd idősebb fejjel belátod te is.
okt. 11. 07:31
 2/13 anonim ***** válasza:
87%
Kérdező, ilyen hirtelen váltásnak oka szokott lenni. Nincs az ismerősei, barátai közt, akinek hirtelen gond lett a gyerekével, eltűnt, öngyilkos lett, akármi? Simán lehet, hogy ettől esett pánikba és ezért viselkedik így, ha eddig nem tette.
okt. 11. 07:45
 3/13 anonim ***** válasza:
24%
A francokat 😅 Lefogadom, hogy látja rajtad, hogy a tanulás rovására megy a sok barátnőzés meg a netezés... A kérdező bemutatja az érem egyik oldalát, de kíváncsi lennék apuci véleményerére. Add csak oda neki a telefonod, had kommenteljen már ő is ide.
okt. 11. 08:03
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Tőle kérdezted már?

"Apa, miért nem jó, úgy ahogy eddig volt? Miért lettél hirtelen ilyen szigorú? Gyere, beszéljük meg légyszíves."

okt. 11. 09:08
 5/13 anonim ***** válasza:
80%

Anyámnak is volt ez az agyatlan kontrollmánia, majdnem pont így...

Nem érdekelt igazán a miértje, mert van, aki mentálisan beteg, mint apád is meg pl anyám, és ezzel a kívülálló nem tud mit kezdeni, viszont olyan gyorsan elhúztam otthonról, ahogy lehetőségem lett.

okt. 11. 10:42
 6/13 anonim ***** válasza:
57%
Anyukád?
okt. 11. 10:50
 7/13 anonim ***** válasza:
26%

Óvni akar téged és azt szeretné, hogy ne a jövőd, a tanulás rovására menjen a szórakozás. Lehetett volna ezt úgy is, hogy leül veled és megbeszélitek, hogy most ez lesz, ezért és ezért, és ha megérted, ha nem, a te érdekedet fogja ez szolgálni.

Ha az én anyukám is ezt tette volna velem, akkor nem felnőtt fejjel kellett volna nekiugranom a diplomának ..... mondjuk krva jól szórakoztam annak idején, de be kell látnom, hogy hiba volt. Sajnos anyám nem bírt velem.

okt. 11. 12:29
 8/13 anonim ***** válasza:
82%

Azt tervezi h vesz egy kamerát, és odarakja a szobámhoz h lássa van-e fény.

Jó, hogy a bugyidba nem tervez kamerát szerelni.

Apád beteg. Sajnálom, nagyon gáz.

okt. 11. 13:02
 9/13 anonim ***** válasza:
0%
Vagy a kérdező Andersen kései leszármazottja. Az ajtón át kiszűrődő fényhez nem kell kamera.
okt. 11. 13:32
 10/13 A kérdező kommentje:
Eddig nem volt gond a tanulással, így is ötös voltam mindig, most is az vagyok, már van 2 előrehozott emelt érettségim, mindkettő ötös, nem is értettem hogy ebből problémát csinált
okt. 11. 14:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!