Miért akar ennyire irányítani az apám?
Apámnak egy új heppje van, csak úgy jött, most ez dominál a lakásban. A telefont-laptopot ha hazaérünk elkobozza, a netet kikapcsolja, és 20 percenként bejön a szobánkba, megnézi mit csinálunk. Az a vicces, hogy van hogy elejtronikusan kell megcsinálni házi feladatot, azt mondja őt nem érdekli.
Esténként fél 10-kor le kell lefeküdni, itt is 10 percenként ellenőriz, nyitva hagyatja az ajtót hogy lássa hogy van-e fény. Én ilyen korán nem tudok elaludni, 7:30 kor kelek, mert közel van a suli, 11-12-kor feküdtem le eddig. (Hétvégén is ugyan ez a szabály). Azt tervezi h vesz egy kamerát, és odarakja a szobámhoz h lássa van-e fény.
Előfordul, hogy későn érek haza (4 fele végzek a suliban, kicsit barátnőzök, edzés, ott is barátnőzök), nagyjából este 8 fele, mindig mondja h tanulnom kellett volna e helyett, este meg majd aludni. Én ezt értem, de akkor mikor éljek? Tanuljak egész nap, aztán feküdjek le fél 10-kor?!
Ez csak azért érdekes, mert eddig nem volt nagyon ilyen, igaz mindig szigorú volt, de azért élni nagyjából hagyott.
Amúgy 17L, és ez elég gáz, h idén éretségizek, és itthon még ez megy....
Tőle kérdezted már?
"Apa, miért nem jó, úgy ahogy eddig volt? Miért lettél hirtelen ilyen szigorú? Gyere, beszéljük meg légyszíves."
Anyámnak is volt ez az agyatlan kontrollmánia, majdnem pont így...
Nem érdekelt igazán a miértje, mert van, aki mentálisan beteg, mint apád is meg pl anyám, és ezzel a kívülálló nem tud mit kezdeni, viszont olyan gyorsan elhúztam otthonról, ahogy lehetőségem lett.
Óvni akar téged és azt szeretné, hogy ne a jövőd, a tanulás rovására menjen a szórakozás. Lehetett volna ezt úgy is, hogy leül veled és megbeszélitek, hogy most ez lesz, ezért és ezért, és ha megérted, ha nem, a te érdekedet fogja ez szolgálni.
Ha az én anyukám is ezt tette volna velem, akkor nem felnőtt fejjel kellett volna nekiugranom a diplomának ..... mondjuk krva jól szórakoztam annak idején, de be kell látnom, hogy hiba volt. Sajnos anyám nem bírt velem.
Azt tervezi h vesz egy kamerát, és odarakja a szobámhoz h lássa van-e fény.
Jó, hogy a bugyidba nem tervez kamerát szerelni.
Apád beteg. Sajnálom, nagyon gáz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!