Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szűk családnak amennyiben...

A szűk családnak amennyiben megteheti, szerintetek is támogatnia kellene a gyereküket, akár 30 éves korában is?

Figyelt kérdés

Nyilvan nem arra gobdolok, hogy 30 évesen a szülők fizessék a gyerek költségeit meg hogy eltartsák. De a mai világban sajnos rá van szorulva az ember, hogy néha kapjon egy kis anyagi segítséget a szülőktől, bármi közbe jöhet sajnos. Pl bátyámnak van lakása, de be kell fizetnie hirtelenjében több milkát, mert meg van süllyedve az egész ház. Vagy pl amikor külfdre költöztem munka miatt, akkor az első 2 hónapban kérdés nélkül álták a szüleim a lakbéremet. Tudták, hogy ez csak ideiglenes.

Sajnos ugyanakkor nem mindenki teheti ezt meg. Párom költözését nagyrészt én fizettem, mert a szülei hónap végén már nem rendelkeznek pénzzel. Valamint ha a gyereküknek vesznek valamit, azt áruhitelből teszik. Szomorú, de a párom pár ezer forintot nem mer tőlük kölcsönkérni. Sajnos nem tudnak neki adni. Engem ez nagyon meglepett a kapcsolatunk elején.

okt. 4. 21:36
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem, ha megtehetik, és a saját költségvetésből nem hiányzik, akkor azt mondanám, hogy igen, illene. Pláne ha mondjuk még tanul, vagy pályakezdő a gyerek. Anno én is, 5+4 év volt az egyetem és szakképzés, és hiába dolgoztam mellette, abból nem lehetett albérletet fenntartani, max valami kis lyukat, és akkor kisegítettek a szüleim. Aztán ahogy el tudtam a szakvizsgámmal helyezkedni, exponenciálisan többet kezdtem keresni, és akkor már nem volt szükségem a támogatásra. Szerintem ez így normális, ha az anyagi helyzetük megengedheti. Ha én leszek ott felnőtt gyerekkel, én is biztosan támogatni fogom, amég kell.
okt. 5. 09:26
 22/34 anonim ***** válasza:
80%
Mondjuk az is durva, hogy a párodnak van fizetése, önalló elete, de elfogadja, hogy a szülei hitelből vegyenek neki valamit.
okt. 5. 09:29
 23/34 A kérdező kommentje:
Igen, vannak szerencsés családok, akiknek vannak kiadott ingatlanjai, milliós fizu, ott simán belefér, hogy mondjuk egy utazást kifizessen, adjon ha kell pár százast. De nyilvan nem elvarás.
okt. 5. 09:46
 24/34 anonim ***** válasza:
82%

A kulcsszó ha megteheti. És persze akkor sem kötelező, de sokan úgy vannak vele, kinek adják, ha nem a gyereküknek?

Az viszont gáz, hogy a párod nem tudott semennyit félretenni és elfogadja amit hitelből vesznek a szülei. Inkább tanuljon meg spórolni.

okt. 5. 10:09
 25/34 A kérdező kommentje:
Sajnos szerintem o hozhatja a csaladi semakat. Lehet mondani, hogy el voltam kenyeztetve, mert egyetem vegeig otthon lakhattam, dolgoznom se kellett vegig. De szerencsere olyan helyzetben voltak a szuleim, hogy tamogattak a tanulmanyaimban, nem kellett masra fokuszalnom. Parom sajnos nem ikyen szerencses es hozhatja az otthoni mintakat. Nekem hiaba van par millio felretett penzem ahhoz igyekszem nem hozzanyulni. Max ha utazok vagy nagyon kell valami ruha. De amugy pedig probalok sporolni. Parom ugy van vele, h 2 honapnyi megtakaritasnal tobbet tartani a szamlan alapbol hulyeseg.
okt. 5. 10:23
 26/34 anonim ***** válasza:
71%
A számlán tartani valóban hülyeség. Befektetni érdemes.
okt. 5. 10:25
 27/34 anonim ***** válasza:
92%
És ilyen gondolkodású párral tervezel hosszútávra? Így fogtok családo alapítani, hogy apuka folyton elveri a pénzt, aztan jössz majd ide sírni?
okt. 5. 10:28
 28/34 anonim ***** válasza:
57%

Nem kellene. Vagy mégis hol a határ, amikor azt mondod, jól van, gyerek, most már boldogulj magad is?

30 évesen? De akkor miért nem lakásvásárlásig? 35? 40?

Hogyne, a szülő meg áldozzon fel 30-35 évet az életéből, csak mert a gyereke képtelen egyedül boldogulni? Hát úgy nem is fog, ha anyuciék évtizedeken át pénzelik.

Más kisegíteni időnként!, meg más eltartani egy mellesleg dolgozó felnőttet.

okt. 5. 10:32
 29/34 anonim ***** válasza:
75%

Én azt látom, hogy pont olyanok segítik a gyereküket gyakorlatilag életfogytig, akik egyébként is jólétben nevelték őket és nem csupasz seggel indították el a gyerekeiket az életbe.

Akik meg csóróságban, nélkülözve nevelkedtek, és keservesen teremtettek meg maguknak házat, meg egyáltalán élhető életet, azoktól meg életfogytig követelik, a semmirekellő szülők a lóvét, segítséget.

Ez utóbbiak vagyunk én és a férjem.

Persze nem vagyunk hülyék kihasználni magunkat, ráadásul itt van 2 gyerek, akiknek a jövőjét biztosítani, mindenek felett áll.

Hálás, szorgalmas kölykök, minden pénzt, törődést megérnek. 🥰

okt. 5. 10:37
 30/34 anonim ***** válasza:
17%
Nem. Ha a felnőtt gyerek hozzászokik, hogy a szülei anyagilag támogatják, nem fog tudni egyedül boldogulni. Annak idején irigyeltem a többi lányt, akiknek a szülei segítettek lakáshoz, autóhoz jutni. Nem mondom, hogy én semmit sem kaptam, de meg kellett tanulnom gazdálkodni a pénzzel. És ez nagyon jól jött az ínséges időkben, egyszer sem fordult elő, hogy valamilyen számlát ne tudtam volna kifizetni.
okt. 6. 08:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!