Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van köze hozzá a munkásnak...

Van köze hozzá a munkásnak aki a lakáson dolgozik?

Figyelt kérdés

Össze balhèztam anyummal kicsit. És a festő aki itt dolgozik nálunk azt mondta: ha az én fiam lennél adnék olyat neked hogy faladná a másikat...

20/F

szept. 29. 10:07
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
93%
A ház nem a tiéd, hanem a szüleidé. Az meg hogy jogilag te vagy az örökös még nem jelent semmit, láttam már így embert pofára esni. Amúgy stílusod alapján gondolom sokan gondolják ezt amit a festő, csak a legtöbben nem merik kimondani
szept. 30. 07:10
 42/50 anonim ***** válasza:
31%

Figyuzzatok! Van már pár lepontozott válaszom itt, de leszarom.

Egy, a család által szakmunkára "felbérelt" szobafestő mázolónak NEM KOMPETENCIÁJA erkölcsi világítótornyot játszani. Ez olyan, mintha a vécésnéni mondaná meg, hogy milyen frizurám lehet.

Lehet, hogy a srác nyegle, lehet, hogy irritáló a stílusa, de ez akkor sem tartozik egy külsős vadidegen melósra. Sőt, azt is észrevettem már, hogy sok esetben a szülőkben is visszatetszést vált ki, ha egy vadidegen, akár a szülővel és akár jogosan is egyetértve ekézi a gyerekét. Ilyenkor bekapcsol a védelmi ösztön, mert egy anya-fia kötelék akkor is erős, hogyha épp a felszínen összeugatnak valamin. A festő maga is örülhet, hogy az anyuka nem hajtotta el a telebaszott náthás quurvaanyjába.

NYilván egy 20 éves srác nincs még a személyiségi kiforrottság tetőpontján, sőt, ahogy nézem az elhúzódó, későnérő mai folyamatokat, simán még egy dackorszakos kamasz lehet a csávóka, lehet, hogy egy-két megszólamlásától valóban viszket a tenyér, de azért csak érzitek már a dolog visszásságát: ne egy külsős szakmunkás nevelje a gyerekemet.

Ha ez nálam lett volna, én úgy elhajtom a pitschäba, hogy a lába sem éri a földet. Semmi köze a család dolgaihoz.

És ezzel nem a gyereket védem. Lehet, hogy nyegle, lehet, hogy neveletlen, abban is igazatok van, hogy nem vadidegenek előtt kellene a családtagoknak egymással baszakodniuk, de ez nem változtat a helyzeten: a festő, a vízvezetékszerelő, a vécésnéni, a bkv jegyárus, a közérti eladó stb stb stb NEM NEVELŐK! Nincs joguk más gyerekét kéretlenül nevelgetni.

szept. 30. 10:17
 43/50 anonim ***** válasza:
64%

Na itt az a tipikus anyuka, akinek ne mondja meg senki, hogy hogy neveljen gyereket. Azért létezünk egy társadalomban, hogy ne szeparációban éljünk, és emberek között szerintem normális, ha valaki átérez egy egy helyzetet és kinyilvánítja a véleményét. Sajna manapság az internet és a flegmaság az úttörő, azok miatt mindenki megy a saját feje után.

Igenis védd meg azt a vadidegen nőt, akit mondjuk szóval is, de bántalmaz a fia, ha igaza van a nőnek. Legyél munkás vagy barát vagy akárki.

Ez a mai világ arról szól, hogy van egy rakat magányos ember, pont emiatt, hogy senkinek semmi köze semmihez. Az ember lassan nem mondhat egyeseknek semmit, még jószándékból se, mert még ő lesz a bunkó tajparaszt és senki nem foglalkozzon más dolgával. Ha segíteni akar, ha nem.

szept. 30. 10:56
 44/50 anonim ***** válasza:
18%

Látom, nullázóhuszárjaink éberek, de lassan kezdem azt hinni, hogy megérett a világ a pusztulásra.

Amikor a napnál is világosabb, egy vadidegen melós ne vaúzzon bele egy család belügyeibe, ezt alátámasztom példákkal, etikai és egyéb szabályokkal, de megfeszülhetek, mert csak a nulla nulla és a nulla.

Sajnállak titeket! Annyira el vagytok rugaszkodva a valóságtól. Kész mázli, hogy a való életben nincs egymással dolgunk. Ilyenekkel, mint az itteni nullázók és melóshebrákolással egyetértők, remélem sohe nem lesz dolgom.

szept. 30. 11:46
 45/50 anonim ***** válasza:
21%
44-es: megjelöltem, hogy hasznos a válaszod. Erre megjelent 41 % lepontozás. Többször tapasztaltam, hogy rosszul kezeli a honlap ezeket a bejelöléseket. Ezért itt megerősítem, hogy tökéletesen egyetértek veled, a szaki dolgozzon, és ne játssza a pszichológust. Tanult volna annak, és akkor ha kérdezik, mondhatja a véleményét.
szept. 30. 13:56
 46/50 anonim ***** válasza:
47%
#45, nagyon is jól kezeli. Egyedül max te jelölted meg hasznosnak. Dolgozik a szaki, de megnézném, hogy te is tudnál-e úgy dolgozni.
szept. 30. 15:01
 47/50 anonim ***** válasza:

46-os: milyen szaki dolgozik?

Szerinted csak úgy lehet kritizálni valakit, ha mindjárt megmutatjuk, mit tudunk mi?

A szaki ezt tanulta. Kötelessége rendesen dolgozni, és nem belepofázni abba, amihez semmi köze.

Függetlenül attól, hogy én hogyan dolgozom. A szaki a pénzünkért dolgozik. Már amennyiben megdolgozik érte, és nem a rá nem tartozó dolgokkal foglalkozik.

Hívtam egy festőt, aki mihelyt ide jött, elkezdte kinyilvánítani, hogy ő hogyan rendezné be a lakást. Közöltem vele, hogy ez az én lakásom és nem az övé, és azonnal elküldtem. Nem kérdeztem a lakás berendezéséről, mit játssza itt az okosat.

okt. 1. 06:30
 48/50 anonim ***** válasza:

"Ha ez nálam lett volna, én úgy elhajtom a pitschäba, hogy a lába sem éri a földet. Semmi köze a család dolgaihoz.

És ezzel nem a gyereket védem."

De ő úgy fogja megélni. Magyarán, csak a lovat adod alá.

okt. 1. 11:30
 49/50 anonim ***** válasza:

" Magyarán, csak a lovat adod alá."

A gyerekünk nem az ellenségünk. Az igazi szeretet arról szól, hogy a hibáival együtt elfogadjuk és szeretettel neveljük, térítjük jó útra.

És az semmiképpen nem az, hogy kitesszük egy vadidegen bunkó melós kéretlen beleugatásának.

Természetesen a szülő ne tolerálja és ne hagyja, hogy a gyereke a fejére nőljön, mindenképpen vizsgálandó a szülő alkalmassága is, ha eddig jut a gyerek a pimaszságban, de ez nem ennek a kérdésnek a tárgya. Itt annyi volt a kérdés, hogy a vadidegen szaki beleszólhat-e van-e bármilyen köze a családi konfliktushoz.

Erre pedig az a válasz, hogy NEM, NEM SZÓLHAT BELE és SEMMI KÖZE HOZZÁ.

Ennyi.

okt. 2. 11:19
 50/50 anonim ***** válasza:
49-es: hát ez az!
okt. 2. 12:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!