Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tudnék kezdeni apámmal?

Mit tudnék kezdeni apámmal?

Figyelt kérdés

Apám egy nagyon önző, kontrollmániás ember, aki mellett nem léphetek kettőt, úgy, hogy ne kelljen arról beszámolni, hanem arról zsummog 2 hétig legalább minden áldott nap. Pl: Elmentünk barátommal randira, nem mondtam meg, hogy elmegyünk egy másik településre. De csak max 2 órára. Most ki van akadva, mert miért nem tudott erről. Szerinte ő felel rólam. (20 éves vagyok) Nagyon felmérgesít ezzel, barátnőkkel is mindig ezt csinálta, az egészet megkommentálta, hogy egyik se való hozzám, ne beszéljek velük. Én naív tiniként hallgattam rá, most itthon nincs senkim miatta. Barátomat is nagyon sokat kommenteli, mert tudja, hogy egy idő múlva otthagyom őt miatta. Jelenleg egyetemre járok, még 1.5-2 évig nem opció a költözés sajna. Úgy vagyok vele, hogy legalább ennyit segítsenek amíg talpra tudok állni rendesen. Anyagilag nem terhelem le őket, mivel jól tanulok, van osztondijam. Szerencsére egyetemen messze vagyok tőle, ott rakás barátom van. Azért nagyon meg kellett szenvedjek, igaz, mivel az emberektől elszoktam. Itthon csak velük vagyok plusz a barátommal.

Minden áldott nap azért veszekedik, hogy nincsenek barátaim, csak kitatálom(!)azt, hogy vannak egyetemen is, mert szerinte az a barát, aki eljön a házadhoz. (250 kmt nem tudom ki olyan hülye hogy megtegyen, hogy eljojjon, csak hogy megismerje ezt a tüneményt) Nagyon idegesít már a felfogása, amikor ott vagyok egyetemen, konkrétan 10× telefonálunk naponta. Ez nagyon idegesít. Próbáltam meghúzni a határokat, megmondtam, hogy nincs időm rá most, de akkor jön a szokásos hiszti, hogy jó hogy a barátomra van időm(naponta keveset beszélünk, mivel dolgozik) és rájuk nincs. Konkrétan nem hagynak élni. Otthon a szobámant rendszeresen nézi, hogy kitakarítottam-e, mielőtt eljottem.

És a legjobb, hogy mikor a barátommal jöttem a múltkor megjegyezte neki: "Nekem férjhez menő leányom nincs" Azt hittem ott süllyedek el szégyenemben. Szerintem ehez semmi köze neki, már el tudom dönteni. Barátom is csak nagyot nézett, mert házasságról senki nem beszélt, és nem is fog egy jó ideig. Max összeköltözésről, ha befejezem az egyetemet, és lesz munkám.

szept. 28. 07:39
1 2 3 4
 31/40 A kérdező kommentje:
Hát, az a 100k nem tesz a sírba. Össze dobom máshonnan.
szept. 28. 17:55
 32/40 anonim ***** válasza:
68%

Sajnálom, ha megbántottam az érzéseid, csak segíteni akartam, mert arra gondoltam, hogy a tisztánlátás jó!

Látom jó ember vagy, érző lélek es segítő, támogató a szüleivel!

Le a kalappal előtted, szép lélek, és vegülis te ismered jobban a helyzetet, én lehet hogy tévedek!

szept. 28. 20:12
 33/40 A kérdező kommentje:

Utolsó, nem bántottál meg, sőt. Fontos a tisztánlátás, ahogy mondod. Valamit muszáj változtassak, mert tényleg nekem rossz az egész, nem másnak. Teljesen tönkre csak nem mehetek.

Köszönöm amit írtál, nagyon rendes vagy, és nagyon jól esett.😊

szept. 28. 22:17
 34/40 anonim ***** válasza:
❤️‍🩹
szept. 28. 22:36
 35/40 anonim ***** válasza:

Kérdező, apád nem fog elmenni pszichológushoz, mert SZERINTE ő normális, semmi baja - és itt a történet vége.

Neked kell változtatni. Eleve nem értem, hogyha 240 kmre jársz egyetemre, mi a búbánatos francnak mész haza. Bpven elég kéthavi 1x - a telefont pedig nem kötelező felvenni.

Neked meg nem ártana, ha keresnél egy másik pszichológust, mert ez nem sokat ér.

Apád anyám 2.0 22 évesen elhúztam otthonról - addig is csak aludni jártam haza, meló meg suli mellett (okkal). Tízéve azt sem tudom, mi van vele. Próbált keresni, egyszer nem válaszoltam a hívására vagy üzenetére.

De nekem volt egy JÓ pszichológusom, aki segítségével egészen hamar eljutottam oda, mit KELL másképpen csinálnom, hogy leváljak a toxic szar anyámról.

A te pszichológusod nem jó.

szept. 29. 08:06
 36/40 A kérdező kommentje:
#35, nekem nem a pszichológusommal van baj. Itt azzal van a baj, hogy van lelkiismeretem, és nem akarom őket teljesen a szarban hagyni. Lehet akármilyen pszichológus, és lehetne a világ legnagyobb bűnözője, akkor se tudnám leszarni és nem foglalkozni vele. Mégis csak az apám, amilyen olyan, de az apám.
szept. 29. 13:13
 37/40 anonim ***** válasza:

Na pont ez a legnagyobb baj. Ez a “megiscsak az apam” gondolkodas. Neki meg megiscsak a lanya vagy, nem? Ugy gondolod, te nem erdemelsz tobbet annal, mint apad jelenleg nyujt neked? O lehet veled tiszteletlen, semmibe veheti az erzeseidet, beszologathat, neki szabad?

Mennyivel szabadabbak lennenek az emberek, ha nem elnenek a “megiscsak az anyam-apam-testverem-akarkim” cimu megfeleles beklyojaban.

szept. 30. 06:54
 38/40 anonim ***** válasza:

egeszen ledobbentem ettol a topictol. hat kerdezo az istenert te egy felnott ember vagy nem csecsemo!!! Nem veszed fel a telefont csak naponta 1 szer . nem jarsz haza csak havonta vagy ket havonta egyszer. NEM SZAMOLSZ BE A BARATOKROL ES AZ ELETEDROL . egyszeruen nem szolalsz meg amikor ilyennel zaklatnak. Ne legyel mar ilyen elhetetlen. Nem fognak semmiben tamogatni tessek megallni a sajat labadon. ennyit csak meg birsz csinalni hogy nem rohangalsz haza hiszen 250 km valaszt el toluk szerencsere. ha nem vagy erre kepes akkor az a te bajod turjed a semmiert a zaklatast.

en mar idos szemely vagyok az en idomben nem volt ilyen problema sem az elkoltozes sem a munka az igaz. en 15 evesen elmentem alberletbe 16 eves koromtol dolgoztam es estin vegeztem el a gimit kesobb a titkarno kepzot is. nem jartam haza, igaz engem a nagyim nevelt nem a szuleim. Ot imadtam es kesobb amikor mar kerestem tamogattam is ahogy tudtam. az anyammal nincs kapcsolatom tobb mint 24 eve meg telefonon se hivom soha. ezt csak azert irtam le hogy HA AKARSZ TUDSZ FUGGETLENEDNI BARMIKOR AZ ILYEN SZULOKTOL. sok szerencset allj a talpadra. a baratodat pedig nehogy otthagyd emiatt a f@szfej apad miatt! ha akarsz irj privatot ha tudok tanacsot adni szivesen segitek. Kulfoldon elek nagyon regota de azert figyelemmel kiserem az otthoni eletet merty a rokonaim ott elnek.

szept. 30. 08:11
 39/40 anonim ***** válasza:
Ja ha te nem tudod oket szarban hagyni? mi az hogy szarban hagyni? az miert szarban hagyas hogy nem engeded elvenni pl a sporolt penzedet es nem adod a kartyadat meg a szamodat oda? Mirol beszelsz te egyaltalan? most akkor akarod hogy beken hagyjanak vagy nem? mitol vannak ok szarban es miert van szukseguk a te bpenzedre es napi 16 telefonhivasra? miert kell neked beszamolni arrol hogy kivel es hova mikor messz amikor 250 kmre vagy toluk? valami nagyon nem stimmel veled. ahogyan az apaddal se. ha nem akarsz valtoztatni miert jarsz pszichologushoz?
szept. 30. 08:18
 40/40 A kérdező kommentje:
#39-es, nekem az szűrődött le, hogy évekig ne is keressem őket egy válaszból. Erre nem lennék képes. Nem járok haza, csak havonta egyszer, nálunk az a baj az egyetem októberben kezdődik, most jöttem vissza. Nem is tervezek hazamenni, csak október végén. Hívásokat megpróbálom lecsökkenteni, lám mi lesz ebből. Remélem lassacskán megérti.
szept. 30. 09:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!