Mit tudnék kezdeni a részeg apámmal?
Sajnálom, hogy ezt kell átélned 13 évesen, hiszen ebben a helyzetben csak anyukád tudna lépni, de ő láthatóan nem teszi, nyilván az anyagiak miatt. Elég reménytelen ügy, de mégis próbálj vele beszélni erről. Ez nem élet...
Az odaégett csirke nevetséges, nyilván csak ürügy kellett a faternak, hogy ordibálhasson, ha nem emiatt, akkor talált volna mást.
Ne érezd magad rosszul amiatt, ha nem szereted. A szülőket szeretni nem automatikus dolog. És megváltozni sem fog sajnos. Nagyon kevés embernek sikerül ez, és elsősorban neki kellene akarnia a változást.
Inkább kerüljétek el, ha ilyen van, egy részeg emberrel teljesen felesleges vitázni.
Ezen az oldalon sok hasznos dolog van a témában, ingyenesen is tudsz olvasni:
Egyszer én állítottam le apámat aki anyámat baszogatta mert egy kicsit ivott, ami tekintve hogy ő meg szinte minden este részeg kicsit pofátlanság. Nem tudom hány éves voltam, de biztos 20 alatt. Néha az segít a legtöbbet ha olyan dolgokat mondunk amikre nem igazán tud mit reagálni. De ezt a te esetedben ellen javallom, az én apám azért ennyire sosem volt durva, nem lopott tőlem. De olyan volt hogy lekevert egy pofont részegen, mert vissza hoztam az ő szobájából az én függönyömet amit anyám tett rossz helyre. Vicces az egészben hogy először teljesen oké volt, vissza is ment a szobájába, aztán 5 perc mulva már jött is vissza és pofonnal indított kb. Űvöltöttem kb annyira fájt, de nem a pofon hanem amit éreztem. És anyám le se szarta, pedig valahol ez az ő hibája is volt...
Most 27 vagyok, szal valahogy túléltem, de a gyerekkorom nekem is egy katasztrófa volt. Nagyon nem vagy egyedül ezzel a dologgal... Sajnos.
7-es, kifogásnak remek a nincs megvehető lakás... tök gáz, minek VENNI?!
Albérlet és csá, de amíg a lalásárakon hisztizik, addig is maradhat apáddal.
Szánalmas.
Az önkormányzat családsegítőjéhez forduljon, azon kívül a szociális osztályához, vannak anyaotthonok, ahova ideiglenesen lehet menni. Ha olyan szintű tettlegességre kerül sor, aminek nyoma marad, akkor az orvosnál látleletet kell vetetni, azzal menni a rendőrségre és a bíróságon távoltartást kérni. Ideiglenesen 3 napra a rendőrségtől is lehet, ez azt jelenti, hogy a bántalmazó nem mehet haza. A nane szervezetnél is adnak tanácsot. [link] Te a Kék vonal gyerek segélyszolgálatot is hívhatod, hallottak már ilyen esetről, és tudják, hova lehet fordulni. [link] Az ordibálás is bántalmazás.
Az a lakás, ahol most laktok, kinek a tulajdona? Ha közös, akkor válás esetén el kell adni és két picit venni belőle. Nem kell egy ilyen helyzetben bennemaradni, mert az egész életedet tönkreteszi. Anyukádnak kell lépnie, közösen kutassátok föl a segítség lehetőségeit, hiszen egyedül azt se tudja, hova forduljon. Rokon nincs, aki ideiglenesen befogadna? De legalább próbáld meg nem nagyon a lelkedre venni az erőszakosságát, mert ő ilyen, nem miattad az, és ilyen is marad, próbálj meg érzelmileg eltávolodni tőle és hideg fejjel nézni. Ne vitatkozz vele, csukd be a füleidet és lehetőleg fizikailag is távolodj el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!