Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem veszik komolyan...

Miért nem veszik komolyan egyes szülők a gyermekeik betegségeit ?

Figyelt kérdés
Tavaly csináltattam inzulin rezisztencia vizsgálatot, mert a tüneteim alapján indokolt volt. Több ismerősömnek is ugyanolyan problémái voltak és ez lett a diagnózisuk. Az eredményem szerint valóban és határozottan az vagyok én is. Az orvos is megerősítette. A szüleim mégsem akarják felfogni valamiért. Bemesélem magamnak, stb. Délelőtt ajánlott gyümölcsöt enni és lehetőleg nem dinnyét, szőlöt. Mégis délutánonként, este felé azt kell hallgatnom, hogy miért nem eszek ezekből. Állandóan rizs és krumpli van ebédre. Ha csak salátát eszek a húshoz, akkor megint csak bemesélem magamnak, hogy bajom van. Szörppel és csokival kínálgatnak. Anyum nem győzi sütni a süteményeket. Múltkor lázas voltam, fájt mindenem, légszomjam volt, de természetesen ezt is csak bemeséltem magamnak.
szept. 24. 16:47
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
65%

Apám is ilyen. Rájöttem, ő nem tudja megélni azt az érzelmet, amit aggódásnak mondanak.

Ő azt elnyomja dühvel vagy úgy tesz, mintha nem venne tudomást a gondról. Pl. ha volt valami bajunk, vagy meghazudtolt minket vagy minket okolt a bajért. Pl. elestünk. Ránk förmedt: "miért nem vigyázunk? Úgy kellett!"

Sajnos még nekem is nehéz ezt megélnem. Nekem is gyakran ösztönből jönne ez a reakció. Ugye a látott minta. Csak én észreveszem magam.

A szüleidnek is kényelmesebb úgy tenni, mintha nem lenne gond. Én is IR-es vagyok, nálam sem fogták ezt fel. Csak én már külön éltem, mikor diagnózist kaptam.

szept. 25. 12:35
 22/23 anonim ***** válasza:
83%
Nem mondhatom, hogy a szüleim nem törődtek velem, a pénzt sem sajnálták, ha beteg voltam. Egyetlen dolog volt csak, amit anyu nem értett meg. Akkor már felnőtt voltam, de még otthon éltem. Nyáron folyton tüsszögtem, viszketett a szemem, folyt az orrom, könnyeztem. Utólag jöttem rá, hogy allergia volt, szerencsére egy idő után magától elmúlt. Anyu engem okolt, hogy az úszástól van, nem vigyázok magamra, és folyton megfázom. A legfurcsább az egészben az volt, hogy őt ugyanezzel a problémával kezelték, és nem gondolt rá, hogy nekem is ez a bajom.
szept. 25. 15:32
 23/23 anonim ***** válasza:
68%

Gondolom friss a diagnózis, most minden kiakaszt, ami a nagykönyv szerint nem ajánlott. De a guakorlatban nem fog betű szerint menni.

Nem attól leszel cukros később ha egyszer délután eszed a szőlőt, hanem attól, ha minden délután betolsz két fürtöt. A krumpli és a rizs sem baj, ha fele mennyiségét helyettesíted salátával vagy savanyúsággal. (Vagy háromnegyedét.) Lassítani fogja a krumpli/rizs felszívódását, semmi bajod nem lesz a szokványos köretektől. Sütemény se mindennap van, gondolom. Kétfalatnyi szelet süti egy héten egyszer szintén belefér. Cukros italokra figyelj jobban, azokat nehezebb megfogni. Pl. Ha a reggeli kávédat már cukorral ittad, akkor a délben kapott szörp már a nap második cukros itala. Édesítőszerekre nem érdemes teljesen átállni, mert az is káros, csak máshol. Inkább elfogadni kell azt hogy túlédesített a hétköznapi gasztronómiánk és elengedni minél több helyen az édest. De nem kell drasztikusan. Semmit sem kell drasztikusan. A lényeg hogy az odafigyelésed tovább tartson mint a kezdeti ijedtség.

szept. 25. 16:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!