Milyen szülő az, akit a gyerekét érdemtelenségre hivatkozva kizárja az örökségéből?

Apámék szt én is érdemtelen vagyok, mert tízéve rájuk nem nyitom az ajtót.
Ja, hogy amúgy gyerekkoromtól kezdve toxic környezetben éltem és nőttem fel, napi szintű verbális abúzussal... az kit érdekel, mindenki szerint "úgyis csak kitaláltam" :D
Mindegy, elköltöztem, hogyha emiatt nem kapok egy petákot sem, hol érdekel? Kell a francnak a szüleim pénze, van sajátom.

Ez az ügy màr ott vérzik,hogy ügy. Mármint egy még élő szülő gyereke azon agyal, hogy mennyit és hogyan örököljön attól az élőtől. Brutál.
És tényleg érdemtelen, csak ha nem törsz az életére, akkor a törvény ezt nem veszi figyelembe, és osztja a köteles részt minimum.

Beszéld rá Anyudat eltartási szerződésre veled, úgy lenne igazságos.

Utcánkban van egy nő, a fiával már 30 éve nem beszél. Egyszer mesélte, hogy készített ügyvéd előtt végrendeletet, és mindent a testvére lányára hagy (ingatlan, bankbetét).
(De mondjuk a köteles rész így is a fiáé lesz, ezzel ő is tisztában van, mármint az öregasszony).

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!