Anyukám miért ilyen?
"...szabin van es o idosgondozo hivta az egyik embere es felvette neki a telefont ugy h sose szokta aztan en meg kozbe beszeltem de nem erdekelte..."
Na nézzük: felvette a telefont, mert szerinte fontos lehetett. Te lesz@rtad, hogy mással beszél és fecsegtél tovább, ahelyett, hogy megvártad volna amíg befejezi. Te nem voltál a telefonos kommunikáció része, emiatt az alapvető illemet kellett volna betartanod: Nem duruzsolsz a fülébe folyamatosan!
Egy átlag ember egyszerre csak 1 dologra tud teljes mértékben oda figyelni! Mindegy mit állít magáról... Vannak olyanok akik erre képesek, de az kb a társadalom 1%.
A szülő-gyerek problémák terén többnyire a szülőnek van igaza, és mindkét fél hibás a dolgokban. Azért a szülőnek, mert már elkövette azt a hibát amiket te akarsz, és próbál terelgetni. Ez valakinek jobban megy, valakinek rosszabbul. Mivel anyukád idős gondozó jóval átlag feletti türelemmel rendelkezik, kb olyan mint az óvónők.
Figyi, segítek leírni.
Anyukám sokszor nem hallgat meg, nem érdekli amit mondok. Elalszik, vagy nem válaszol, vagy nem érdekli. Ma is ez történt. Anyu idősgondozó és hívta az egyik embere. Felvette neki a telefont úgy, hogy sose szokta. De én közben beszéltem hozzá, és őt ez nem érdekelte. Aztán mikor letette megemlítettem, hogy beszéltem, erre ő azt mondta, azt hitte abbahagytam a mondanivalómat. Mondtam neki, hogy nem. Ő besértődött ezen és már jött a hülyesegeivel, pl. hogy visszaviszi a boltba amit nekem vett(nem kell nagy dolgokra gondolni). Sokszor mondja ezt, pl. gyermekotthonba rak, stb. Igazából én sose fejezhetem ki a szüleimnek az érzelmeimet, mert azt mondják, hogy "ennyi évesen semmi bajod nem lehet", stb.
Lehetne még ehhez sok mindent írni, pl. sokszor ő panaszkodik, én pedig nem fejezhetem ki magamat, mert csak gyerek vagyok és ennyi. Egy barátom szerint nárcisztikus az anyám, de nem hinném, mert nem olyan durva.
Szívesen.
Plusz tanács. Olyan kifejezéseket, szavakat használsz, amik nem illenek oda, semmi köze a szövegkörnyezethez. Nem csoda, hogy senki se hallgat meg. Érthetetlenül beszélsz össze-vissza.
2. Plusz tanács: Olvass nagyon sok könyvet, jót tesz a szókincsednek és a fogalmazásodnak. Talán szívesebben hallgatnak meg a szüleid is.
6 még is mire gondolsz?
Nálatok is normális telefonáló emberhez folyamatosan beszélni, esetleg túlkiabálni, hogy még véletlenül se halja mit mondanak neki a telefonban?
A figyelem megosztásról pedig: néz párhuzamosan két olyan podcastot, amit még nem láttál, és mond vissza mindegyik tartalmát. 1 millióban fogadnék rá hogy, ha feltennék belölőlük 10-10 kérdést, a felére sem tudnál válaszolni, és össze kevernéd a tartalmakat.
Vagy egyik kezeddel rajzolj virágokat a másikkal meg írd le ezzel egy időben mit csináltál aznap. Ez sem fog sikerülni!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!