Mit tennétek ha apátok ilyen lenne?
Már kiskorom óta nem tartom vele a kapcsolatot. Több mint 1 millió forint gyermektartást nem fizetett meg. Direkt kijelentette magát, nem akar dolgozni, de cigire és piára van neki.
Már a nevét sem viselem, annyira eltávolodtam tőle és nem is szeretnék vele kapcsolatot tartani. Ha nem fizeti ki ezt az összeget, 2 évre börtönbe megy.
Picit eléggé idegeskedem, hisz mégis az apám és nem lehetek másnak a lánya.
Ti csak elfelejtenétek és nyugodtan élnétek tovább az életeteket?
24/N
24. A rendőrségen is azt mkndtakmovel nappal tagozaton tanultam és több mint 4 éve nem fizet (ez hátralék és annak a kamatot kamatja) ezért nagyonis börtönbe fog menni, ha nem fizeti ki a tibb mint egy millió forintot.
Ne haragudj, de nem vagy tisztában a jogszabályokkal!
*mondta mivel
Bocsánat, utaztam munkaba.
25-ös, ez nem így van.
Rokontartást nem kötelező fizetnie.
PTK 4:220. § [A továbbtanuló nagykorú gyermek tartásra való jogosultsága]:
4. bekezdés: a nagykorú gyermek érdemtelen a tartásra akkor is, ha a tartásra kötelezettel kellő indok nélkül nem tart kapcsolatot.
Te gyerekorod óta nem tartod vele a kapcsolatot, szóval nem köteles neked semmit fizetni. Az, hogy a rendőr mit mond, semmit nem jelent. A rendőr nem bíróság, szóval nincs tisztában a törvényekkel.
28. Nem én nem tartom a kapcsolatot te okoska, hanem ő szarik rám. A bíróság megállapított egy összeget gyerektartásként, amit évek óta nem törleszt, így ez felhalmozódott. Mivel neki könnyebb inni és dohányozni, ezért a rendőrség megfogja vizsgálni a körülményeket ahogy él. Eltartjak őt, van hol laknia, semmit nem kell fizetnie. Minden felelősség alól kibújik.
Kívánok, te is megtudd milyen ez 🤘
27. Ez egy hátralék, ami kamatozik. Igen, neki kell fizetnie. És fog is, vagy megy a bortonbe. :)
De imádom hogy minden tudás nélkül nekem ugrotok. Semmit nem tudtok a jogról, sem arról hogy ő az egész nevelésemet elmulasztotta, soha egy centet nem adott semmibe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!