Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak, ha a szüleimmel...

Mit csináljak, ha a szüleimmel és a nagyszüleimmel nem tudok megegyezni arról, hogy milyen lakást vegyek magamnak az ő pénzükből, ha nem tetszik nekik, akkor blokkolják a vásárlást? Már kezdek tiszta ideg lenni attól, hogy már hónapok óta ez megy?

Figyelt kérdés
Már azon a ponton vagyok velük, hogy rájuk rúgom az ajtót, és elmegyek albiba, mert egyszerűen elegem van abból, hogy mindenbe bele akarnak szólni, a pénzt meg csak az eladónak áll módjukban elutalni, nekem meg nem adják oda, így kikerülni sem tudom őket. Mit tegyek?

szept. 7. 17:33
1 2 3 4
 21/38 A kérdező kommentje:
#7: Nem tudok róla, ezt a kérdést most írtam ki először.
szept. 7. 20:30
 22/38 anonim ***** válasza:
80%
Eldöntöd mennyire kell az ingyenpénz...
szept. 7. 20:37
 23/38 anonim ***** válasza:
67%

1. Elfogadod a pénzt, és a tudtuk nélkül megveszed azt ami neked tetszik. A papírozásnál úgyse lesznek jelen, hisz a te nevedre kerül a lakás, nem? Az eladó pedig ragaszkodik ahhoz, hogy saját számláról történjen az utalás.

2. Elfogadod a pénzt, megveszed amit ők választanak. 1 év után eladod és megveszed az árából azt a lakást, ami neked tetszik.

3. Nem fogadod el a pénzt és összespórolod magadnak a lakás árát.

4. Elfogadod a pénzt és hagyod hogy a szülők rendelkezzenek az életeddel.

Én személy szerint megmondanám nekik, hogy tartsák meg a pénzüket, mert fog kelleni majd az, ha bedugod őket az idősek otthonába.

szept. 8. 03:55
 24/38 anonim ***** válasza:
90%
Ajándék lónak ne nézd a fogát. Keressenek ők, aztán örülj annak. Majd 5 év múlva eladod vagy kiadod addig is.
szept. 8. 07:17
 25/38 anonim ***** válasza:
79%
Ilyen vackot én se vennék meg, mert több vele a baj, mint a haszon…
szept. 8. 10:01
 26/38 anonim ***** válasza:
42%
Valószínűleg nem tudják, hogy mit lehet kapni a pénzükért. Ülj le velük az internet elé, aztán nézzétek meg, mi a választék (és ne csak azt mutasd meg, amit már te kiválasztottál). Akkor jobban látják majd, hogy nem te akarsz ilyen vagy olyan "hibás" ingatlant, hanem bizony kompromisszumot kell kötni.
szept. 8. 10:15
 27/38 anonim ***** válasza:
65%

Jajj, de borzasztó neked. Én 18 éves korom óta robotolok minimábérért, fizetem az albérletet. Most 27 évesen már meglenne az önerő egy lepusztult lyukra, de a bank nem ad hitelt, mert túl alacsony a fizetésem.

Ember, ha kell az ingyenpénz, tanulj meg kompromisszumot kötni. Más egy életet végigdologzik azért, ami neked ingyen az öledbe hullik.

szept. 8. 12:00
 28/38 anonim ***** válasza:
47%
27# csak te tehetsz róla, hogy 5 forintért dolgozol, ne vetítsd ki a nyomorultságod másra.
szept. 8. 12:53
 29/38 anonim ***** válasza:
67%

Kívánom neked, hogy olyan alkoholista beteg állatokkal kelljen felnőnöd, mint anno nekem. Ahol 12 éves kislányként már félnem kellett, hogy apám részeg haverjai mikor kezdenek el tapogatni megint.

Tudod ilyen helyzetben az ember örül annak, ha a 18. születésnapján azonnal le tud lépni és keresni bármi munkát. Akkor is, ha 5 forintért dolgozik.

De hát akinek mindent aláraknak ingyen, az soha sem fogja felfogni.

szept. 8. 13:37
 30/38 anonim ***** válasza:
25%
29# pont mellényúltál, mert pontosan ilyen családban nőttem fel, csak veled ellentétben bennem volt annyi ösztön és önállóság, hogy elhúzzak otthonról és ne 5 forintért dolgozzak. Szóval ne itt sajnáltasd magad, hanem kezdjél magaddal valamit.
szept. 8. 13:59
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!