Több dologért nem tudok megbocsátani anyának, ti hogy indultatok el ezen az úton?
Pszichológushoz kezdtem el járni más okból de felszínre jött több anya lánya dolog. Nagyon bánt sok minden régről. Hiába hoztam fel őket nem érti mi bajom, volt amit le is tagadott de azt is mondta bolond vagyok. Nagyon fáj sokminden tőle,de ő ezt nem érti és nem is fogja sohasem.
A másik hogy vannak fura dolgai. Lát egy ruhát rajtam és ugyanazt megveszi, de még van hogy ugyanolyan melltartót is vesz. Vagy új konyhánk lett akkor ő is elkezdte a konyhát felújítani pedig pénze se volt rá. Nekem ezek fura dolgok. Főleg a ruha zavar nagyon amit mrg is mondtam neki. Az esküvőnkön fehér ruhában akart lenni amin teljesen kiakadtam. A végén kéket vett fel de fel volt háborodva h nem lehet fehér kosztümben. Tehát amellett hogy a multban csinált fájó dolgokat még mellette van pár fura dolga. Lényeg hogy bennem folyamatos feszültség van már iránta. Sokszor ok nélkül ugye megharagudok rá a múltbéli dolgokért.
Fehérben/feketében/pirosban nem illik esküvőre menni. A többi fura dolog miatt nem akadnék ki.
A múltbéli sérelmekkel van inkább gond, de ő ezek szerint más szemüvegen keresztül tekint vissza.
Miért kéne amúgy mindenképp megbocsátani neki? Ezt mondta a doki?
Érdekes a pszichológus, ha komolyan jársz.
A pszichológus sosem biztatna arra, hogy számonkérd az anyádat.
Aki azt javasolja, hogy "beszéld meg a bántalmazóval", annak valójában fogalma sincs a témáról.
A páciensek ezeken a "beszéld meg" körökön már rég túl vannak. Szépen, csúnyán, már mindenhogy próbálták.
Azzal lehet beszélni, akivel nagyjából megegyezik a valóságotok, illetve motivált arra, hogy változtasson.
Kinek az anyja vallotta be, hogy "sajnálom lányom, én ilyen lettem, sosem éreztem szeretet, nem is tudom hogy kell átadni, ha kontrollálni akarlak, azért van, mert soha nem lehetett szavam másokkal szemben. Mivel te alattam vagy, én szültelek úgy érzem jogom van beleszólni mindenbe és leszarni, amit kérsz." Ilyen bámulatos, önreflektív mondatokat nem hallunk. Ha valaki ezt így kimondja, na akkor elkezdődhet egy párbeszéd.
Szóval vagy a pszichológus rossz, vagy nem is jársz.
Az én anyám és apam hasonló zülői géniuszok.
Az, hogy a diákhitelt a tesódnak rendezték nem apróság, hanem egy életbe indítás.
A fehér kosztüm a női féltékenység, rivalizálás és a te nőiességed alázása.
Az azonos konyha pedig a te általad felépített család alázási szimbóluma szerintem.
Nem kell anyádat szeretni, mert nyilvánvaló ő sem szeret.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!