12 gyerekre vágyom, van itt olyan aki ennyi gyermeket nevel?
Apámék "csak" 8 gyerekes családból jöttek, utolsóként ikerterhességként.
Gondolhatod mennyire örültek neki.
Nagynéném sokat volt pszichiátrián, apám is sérült, a kisebb gyerekek alig kaptak figyelmet.
És még ebben a családban kellett az idős nagymamát is ápolni, elgondolkodtak, hogy örökbeadják őket. . .
Ennyi gyerekkel lehetetlen foglalkozni, úgy, hogy ne pusztuljon bele az ember, és magadra semmi idő sem marad, egy idő után a gyerekekre fog haragudni, hogy ez miattuk van.
Szóval ez a szint nem nevezhető egészségesnek.
Olyan, mint egy nevelőotthon.
Én úgy értettem, hogy a szülők sokat megtettek, hogy a gyerekeknek jó legyen. Nem a semmibe csinálták meg őket, jómódúak voltak. Én úgy láttam, türelmesek velük, csak egész egyszerűen kevés volt az egyéni figyelem, ami egy bizonyos gyerekre jutott, hiszen hatan voltak.
Arról, hogy sokan voltak, a szülők "tehettek". A nagy családnak van előnye és hátránya is - ugyanúgy, mint a kis családnak. Hogy mi a "jobb", arról napestig lehetne vitatkozni, ezt nagyon nehéz eldönteni.
#39, szerintem valamilyen szinten igazad van, de azt is bele kell venni a történetbe, hogy ez az anya döntése.
4 hete fekudtem bent a korhazban, a szobatarsam 45 evesen a 10. gyereket szulte, a legidosebb 17 eves. Mondjuk ok vallasosak.
Mi megalltunk egy kozosnel, a ferjemnek egyebkent is van mar egy fia, ot is el kell tartani, nekunk ez a ket gyerek fer bele anyagilag, szellemileg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!