Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 12 gyerekre vágyom, van itt...

12 gyerekre vágyom, van itt olyan aki ennyi gyermeket nevel?

Figyelt kérdés
Tudom nagy felelősség, meg anyagi teher és stb. A kérdés csak elméleti, meg elégszek 2-3mal is.

aug. 26. 23:11
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
90%

Nekem ne meséld be, hogy, egy, 7-10 gyerekes család boldog.

Ha már csak egy gyerek van, aki ebben nem érzi jól magát (már pedig ennyi gyerekből biztosan lesz introvertált), akkor az a család minden csak nem boldog.

Attól, mert kifelé vigyorognak, mint a vadalma, nem tudod mit élnek át otthon.

0 privát szféra, fürdőszobán osztozni, soha nincs csend, aludni nem lehet, a szülők közötti kapcsolat teljesen megszűnik.A nagyobb gyerek neveli a kisebbet, a kisebb hordja a nagyobb elhasznált ruháit, stb. .

Egy ilyen családban pokol lehet felnőni és 18 évesen alig várja az ember, hogy kimeneküljön ebből a helyzetből, amibe az önző szülei belekényszerítették.

aug. 27. 08:24
 32/48 anonim ***** válasza:
74%

Átélt tapasztalatok híján ne ítélkezzen senki.

Kívánom, hogy te boldog légy és tapasztald meg, mi az igazi boldogság.

aug. 27. 08:51
 33/48 anonim ***** válasza:
96%
12 gyereket szerintem senki nem tervez, az csak úgy alakul. Valamikor a 90-es évek elején volt egy tévé riport egy ilyen sokgyerekes családról. Ment az ajnározás, hogy milyen nagyszerű, milyen csodálatos. Aztán a végefelé megkérdezték a legnagyobb gyereket, milyen érzés ilyen nagy családban élni. A gyerek azt válaszolta, hogy minden újabb testvér a már meglévők rovására születik. A riporter láthatóan meglepődött, nem ezt a választ várta. Csoda, hogy nem vágták ki a filmből.
aug. 27. 09:02
 34/48 anonim ***** válasza:
28%

"Nekem ne meséld be, hogy, egy, 7-10 gyerekes család boldog."

Nem is akarom neked bemesélni. Egyáltalán nem érdekel, hogy egy arctalan névtelen senki mit gondol. Nehogy már jobban tud milyen a saját életem, mint én.

aug. 27. 10:20
 35/48 anonim ***** válasza:
53%

Mi nyolcan vagyunk testvérek. Teljesen ledöbbent, hogy mindenki le van pontozva, aki jól meri érezni magát nagycsaládban, aki pedig gusztustalan módon nyílvánul meg, az fel. Szánalmas élete lehet itt némely válaszolónak. Sok embernek kettő gyerek sem való, de ettől még lehet olyan, akinek több igen.

Ott van például a 20 gyermekes Lukács család. Önerőből lettek milliárdosok. Sosem nélkülöztek. Sokszor összejárnak, annyira jól érzik magukat együtt. Az unokák sem akarnak hazamenni, ahol csak 1-2 gyerek van.

aug. 27. 10:30
 36/48 anonim ***** válasza:
92%
3 gyerek is meg tudja adni, amit 12. Semmi szükség annyi gyerekre, nem lehet annyifelé figyelni, ugyanannyi szeretet, gondoskodást adni mindenkinek. Ami igen is fontos, meg lehet nézni pl a Habsburg dinasztiában, ahol 10-15 gyerek is született, mennyi kattant, elmebajos volt. Nyilván abban benne volt a vérfertőzés is, de szerintem az is, hogy nem figyeltek eléggé az egyénekre. Hiába voltak gazdagok, hiába telt gondozónőre stb-re.
aug. 27. 10:55
 37/48 anonim ***** válasza:
100%

"Sosem nélkülöztek."

Tudod milyen kevés embernek adatik meg az ilyen? Még van aki egy gyerek mellett vagy akár gyerek nélkül is nélkülözik.

Szerinted mindenki anyagi jóléttbe szül, születik?

20 gyerek az iszonyat sok, még ha anyagilag meg is van minden, a gyerekek lelkével ki törődik?

Ha sose jutt rá 5 perc akkor az milyen szülő-gyerek kapcsolat.

Erről mindig az ugrik be, hogy egy 20 fős osztályban sem tud a tanár egyénileg mindenkire figyelni, és az egyéni igényeket kielégíteni mert se ideje se energiája nincs rá. Pedig ott nem is kell annyira úgy odafigyelni rájuk mint szülőnek a gyerekére.

Ott is vannak jobbak, lassabbak, kedvencek és kevésbé kedveltek

Ugyan így menne otthon is.

Amúgy ez a Lukács család, 20 gyerek mellett önerőből milliárdosok...hát valami sántít a történteben, főleg ha itt hazánkban történik egy ilyen esett.

aug. 27. 11:03
 38/48 anonim ***** válasza:
93%

Valakinek való a sok gyerek, valakinek nem. Az oké, hogy ennyit szeretnél, de nézz magadba. Jó lenne ez a gyerekeknek? Tudnál velük elég minőségi időt eltölteni?

Én ismertem egy családot, ott "csak" 6 gyerkőc volt, de már ott is érezhető volt, hogy a gyerekekre (különösen a kisebbekre) kevés figyelem jut. És ez nem a szülők hibája volt (szerintem).

aug. 27. 11:46
 39/48 anonim ***** válasza:
86%
Érdekes, hogy az anyára nem gondol senki, hogy mit művel annak a testével az állandó terhesség, szülés, szoptatás....
aug. 27. 12:01
 40/48 anonim ***** válasza:
93%

Ha nem a szülő hibája volt hogy kevés figyelem jutott a 6 gyerekre akkor kié?

A szomszédé, a kutyáé vagy a gyerek tehet róla hogy nem figyeltek rá?

aug. 27. 12:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!