Vannak, akiknek az egyik szülője vagy szülei egy kultban nőttek fel, de felnőttként otthagyták mielőtt a gyermekei megszülettek? Milyen hatással van ez egy gyerekre? Milyen hatással volt azokra, akik ilyen szülővel nőttek föl?
Figyelt kérdés
Egy képregény olvasása közben merült fel bennem a kérdés. Nyilván ha ez túl személyes, nem kell saját példát hozni, nekem könyvek/cikkek is megfelelnek. (Angolul beszélek még csak magyaron kívül)2022. okt. 4. 22:45
1/7 anonim válasza:
Első "párom" csókolózni sem csókolóztunk emiatt egyszer sem, több meg sem fordult a fejemben, még a kezét sem foghattam meg.
Ő is valaminek a tagja volt.
A nővére ehhez képest egy bulis, normális csaj. Sokszor fenyegették, hogy kitagadják.
Egyébként ez egy vallási szekta vagy mi a fene volt.
2/7 anonim válasza:
Kult alatt mit értesz valami megszokást stb elég annak tekinteni vagy tipikus szekta szint?
3/7 anonim válasza:
A szó, amit nem sikerült megtalálnod: szekta
4/7 A kérdező kommentje:
#2, #3 Igen, szektára gondoltam, köszönöm.
#1 Neked is
2022. okt. 5. 01:06
5/7 anonim válasza:
Uramisten, én úgy olvastam hirtelen, hogy "kútban nőttek fel"
6/7 anonim válasza:
Nekem egy ilyen barátnőm volt, őt kitagadta az anyja és a nevelő apja (biológiai apa nem ismert) mert nem akart szektás lenni. Emiatt már gimiben koleszban lakott és dolgozott, meg az volt a szerencséje, hogy volt egy kapcsolata akiknek a szülei is sajnálták őt, úgyhogy náluk is sokat volt (talán azt hiszem pont a fiú miatt is lépett ki, mert a srác nem volt tag). A kisebb testvéreitől is el volt tiltva, ezt nagyon nehezen viselte. Évekkel később a szülők is kiléptek a szektából, és megbocsátott nekik. Ma már jó a kapcsolatuk, van a lánynak azóta gyereke is (de nem az akkori barátjától), az anyja imádja az unokáját. Nekem ez nagyon fura. Ilyen barom anyám lett volna, soha nem engedném vissza az életmebe. Jehovások voltak amúgy a szülők.
7/7 anonim válasza:
Apám szcientológus volt, gyerekként engem is vitt. 18 lettem, elköltöztem (150 km), megszakított a kapcsolatot az egyházzal. Apámat évi néhányszor látom, ez nem kerül szóba (meg emiatt egy csomó minden más sem mert pl orvosellenes meg homofób, kerülünk minden ilyesmi témát). A gyerekeim, szomszédaim stb nem tudják, hogy ilyen gyermekkorom volt (a férjem persze igen). Teljesen normálisan élünk, a párom oldalán vannak kicsit aktívabb nagyszülők, vannak barátaink, a gyerekeknek pajtásaik. Szerintem szerencsére már nincs kihatással ránk (10 éve, hogy szcientológia közelében se voltam). Ha van még kérdésed, nyugodtan mond 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!