Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Fel szabad tenni egy szülőért...

Fel szabad tenni egy szülőért az életeteket?

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy anyám egyedül van, tesóm nincs, barátai sem nagyon vannak, nincs igazán kivel elmennie sehová, én néha elviszem de már halálosan unom hosszú évek alatt.

Sajnálom mert magányos és rosszul esik neki, hogy mások eljárnak mindenfelé, de másoknak vannak olyan barátnői akikkel elmennek nyaralni vagy szórakozni, ilyen anyámnak nincs.

És azt figyelem állandóan, hogy neki jó legyen, ne legyen magányos, mások külső ismerősök meg kb. összekevernek engem azzal, hogy mintha a férje lennék és miért nem megyünk ketten...mintha nem fognák fel, hogy a gyereke vagyok.

7 éve haza is költöztem mert egyik kapcsolatom véget ért, de 7 évvel ezelőtt is ugyanúgy segítettem neki vittem ahová szerette volna.

De most meg kb. rám is akaszkodik és basztat is azzal, hogy miért nem megyünk valahová...

Nem is ismerkedek már, mert hiába családi házban élünk, tudom, hogy lehetetlen lenne otthon vele együtt élni, 1 ház azonos szinten a szobák, figyelni mindenre esténként a zajokra stb....inkább nem ismerkedek mert ezt egy ember sem viselné el. Én is nehezen.

Úgy érzem elmehet még rá így 20 évem amikor már 54 éves leszek...

Sajnálom őt de én kezdek teljesen tönkremenni és az éveim peregnek le iszonyat sebességgel.

aug. 25. 07:23
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
El kell költözni!
aug. 25. 13:36
 22/30 anonim ***** válasza:

Mindenhol vannak nyugdíjas klubbok,anyukád is tudna egy ilyenhez csatlakozni. Én úgy vettem észre hogy idősebbeknek több közösségi lehetőségük van, ők nyitottabbak arra hogy személyesen találkozzanak egymással. Mellesleg a társadalom is elvan öregedve, szoval az ő korosztályában elég sokan vannak.

Segítsd anyukádat de a saját életedet kell élned.

Ha van lehetőséged akkor költözz el, látogasd meg hétvégente de az nem a te dolgod hogy szórakoztasd őt. Neki kell társaságot keresnie magának.

Az én mamám is özvegy volt már elég régóta de pl a rokkantakkal járt fürdőbe, elment templomba, nem tőlünk várta el hogy szórakoztassuk, programot csináljunk neki.

Anyám még nem nyugdíjas de ő is talált magának társaságot, apámnak is vannak barátai. Meglátogatják egymást, főznek, esznek, isznak, beszélgetnek.

aug. 25. 19:55
 23/30 anonim ***** válasza:

Ehhez a helyzethez két ember kell. Te, és az anyukád. Te hagyod magad, és ki tudja, nem azért-e, mert kényelmesebb... könnyű azt mondani, hogy anyukád miatt, miatta nem keresel jobban hogy elköltözz, miatta nem ismerkedsz, pedig nem is kéne azonnal hazavinni, a csajnak is lehet lakása, sőt, össze is lehet költözni... valójában miért is nem ismerkedsz? Ez a legkevésbé érthető az összes közül. Ennek anyukád max. annyiban az oka, hogy első blikkre a csajok "mamahotelesnek" fognak tartani, akár az vagy akár nem (annak tűnsz kicsit).

Anyukádnak is jobb lenne, ha találna más társaságot (is), nyilván neki is ez a kényelmesebb, ami most van.

Változás akkor lesz, ha mindketten (és először te) hajlandóak vagytok kilépni a komfortzónátokból.

aug. 25. 22:54
 24/30 A kérdező kommentje:

Ahogy látom kb azonos minden válasz.

Köszönöm mindenkinek, tuti lesz sértődés nem is kicsi de túl régóta tart és minden nap ezen agyalok de baromira elmegy a saját életem a semmibe ha így folytatódik.

tuti albérlet lesz belőle.

aug. 26. 16:41
 25/30 anonim ***** válasza:

Azért azonos minden válasz, mert az igazsàgot csak egyféleképp lehet leírni.

Persze, hogy sértődés lesz, sírás lelkozsarolás, de meg kell lépned és ne halogasd.

aug. 26. 16:51
 26/30 anonim ***** válasza:

"inkább nem ismerkedek mert ezt egy ember sem viselné el"

Felvilágosítalak. Téged csak anyád visel el. Nem anyád miatt mentek tönkre a kapcsolataid.

Volt pofád visszaköltözni anyád nyakára 50 évesen. Pont ez hiányzott a 70+os öregasszonynak. Gondolom kell egy csicska aki kiszolgál, egy életképtelen pióca lehetsz, azért nem tudsz egyedül élni.

Ha nem így lenne, 54 évesen nem anyád vérét szívnád hanem különálló életed lenne.

Majd ha eljön az általan várva várt nap,és meghal, akkor leszel igazán szar helyzetben. 1-2 évet adok neked. Alkesz senki leszel és meghalsz te is. Az ilyen pióca nem tud magában létezni.

Mit akarsz amúgy meg 54 évesen? A korodbeliek többsége felnőtt ember. Nem az anyjuk nyakán parazitáskodnak. Egy 50es nőnek szerinted te kellesz? Mit tudsz neki nyújtani? A szaros fecske bugyidat mosásra? Nem egy 54 éves gyereket akar egyik se, hanem egy társat.

Anyádat amúgy hamarabb megszeretné bármelyik barátnő jelölt, mint téged

aug. 26. 19:43
 27/30 anonim ***** válasza:
26, téged sem az eszedért szeretnek.
aug. 26. 19:50
 28/30 anonim ***** válasza:

Hajrá!

Sokkal több kedved lesz közös programot csinálni, ha nem vagytok egymás szájában egész nap.

Kérdezd meg, nem szeretne-e unokát. Mert ugyanis ahhoz is az elköltözéseden keresztül vezet az út.

Nem kell őt magára hagyni, de nem is kell vele élni.

aug. 26. 23:11
 29/30 anonim ***** válasza:

4-es: abszolút egyetértek veled. Hozzátenném, hogy a kérdező nem írta azt, hogy az anyukája semmit sem csinál egész nap. Nem valószínű, hogy tétlenkedik, hiszen főzni, mosni, takarítani stb. kell. És vannak talán gondjai is a házzal.

A kedves kérdező pedig ne süllyedjen bele az önsajnálatba, inkább segítsen ezekben a munkákban, és ha kész, akkor csináljon külön programot magának.

Időnként vigye el az anyukáját egy kicsit körülnézni.

Ha valaki magányos, az nem azt jelenti, hogy nem jön ki emberekkel. Lehet, hogy sokat csalódott (nem csodálnám), lehet, hogy ilyen magának való a természete. De itt a hozzászólók mindjárt elkezdték negatívumként felhozni a magányosságát. Mintha attól lenne értékesebb egy ember, ha sok felületes ismeretsége van. Pedig ez nem igaz.

Ezen a közösségi oldalon divat a szülők kritizálása, divat az önsajnálat, és divat a társasággal nem rendelkezők megszólása. Sajnos.

szept. 16. 14:08
 30/30 anonim ***** válasza:

És a hozzászóló ne adjon már tippeket, hogy a kérdező anyukája mivel foglalja el magát. Ezt senki nem kérdezte.

Nyilván az ember szívesebben megy el a gyerekével valahova, mint egy klubbal.

És nincs is mindenhol idősek klubja. A mi városunkban például nincs.

szept. 16. 14:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!