Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Fel szabad tenni egy szülőért...

Fel szabad tenni egy szülőért az életeteket?

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy anyám egyedül van, tesóm nincs, barátai sem nagyon vannak, nincs igazán kivel elmennie sehová, én néha elviszem de már halálosan unom hosszú évek alatt.

Sajnálom mert magányos és rosszul esik neki, hogy mások eljárnak mindenfelé, de másoknak vannak olyan barátnői akikkel elmennek nyaralni vagy szórakozni, ilyen anyámnak nincs.

És azt figyelem állandóan, hogy neki jó legyen, ne legyen magányos, mások külső ismerősök meg kb. összekevernek engem azzal, hogy mintha a férje lennék és miért nem megyünk ketten...mintha nem fognák fel, hogy a gyereke vagyok.

7 éve haza is költöztem mert egyik kapcsolatom véget ért, de 7 évvel ezelőtt is ugyanúgy segítettem neki vittem ahová szerette volna.

De most meg kb. rám is akaszkodik és basztat is azzal, hogy miért nem megyünk valahová...

Nem is ismerkedek már, mert hiába családi házban élünk, tudom, hogy lehetetlen lenne otthon vele együtt élni, 1 ház azonos szinten a szobák, figyelni mindenre esténként a zajokra stb....inkább nem ismerkedek mert ezt egy ember sem viselné el. Én is nehezen.

Úgy érzem elmehet még rá így 20 évem amikor már 54 éves leszek...

Sajnálom őt de én kezdek teljesen tönkremenni és az éveim peregnek le iszonyat sebességgel.

aug. 25. 07:23
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
100%

Hát figyelj. Az egyetlen dolog, amit tudok mondani jó indulattal, hogy ez szánalmas amit csinálsz. És remélem ezzel mindent elmondtam.

Csak hogy tudd, ugyanolyan xar életed lesz mint anyádnak még vagy 30 évig míg él, majd ha meghal, már 60 évesen úgyse tudsz mit kezdeni az életeddel és egyedül fogsz meghalni.

Költözz el, látogasd meg heti egyszer szombatonként, ha program kell, akkor csináljátok azon a napon. Hétközben nincs itt ott találka, ottalvás stb. maximum telefonhívás, de csak meghatározott időben pl. este 7-kor. Ez egy normális szülő gyerek kapcsolat.

Így fogod lekoptatni magadról. Persze zaklatni fog, telefonálni naponta 10x, talán az öngyilkosságot is felveti, de neked ezzel nem kell foglalkoznod. Ő a szülőd, nem a szeretőd.

Vagy maradj az első opcionál. És azt az egy életedet baxd el anyéd miatt, mert neki nem sikerül emberekkel jól kijönni, dolgozni, barátokat szerezni, egyedül utazni.

Hajrá!

aug. 25. 07:36
 2/30 anonim ***** válasza:
10%

54 evesen mit ertel el az eletben, azon kivul, hogy visszakoltoztel Anyad nyakara?

Nem akarlak megbantani, de azert a te korodban mar rendelkezned kellene egy sajat kulon egziszrencival, foleg ugy, hogy a te fiatalkorodban konnyebben lehetett meg sajat ingatlanhoz jutni, mint pl. a mai 20 eveseknek.

Maganyosan hazacuccoltal, igy nyilvan elvarja, hogy akkor ti ketten csinaltok kozos programokat. A kulso ismerosoknek meg lehet mondani, hogy ok is nyugodtan elvihetnek ide-oda, veluk is szivesen kiruccanna! Pasit pedig nem kellene Anyad nyakara koltoztetni. Attol meg szabad ismerkedni, csak ideje lenne vegre kirepulni a csaladi feszekbol. Aki az otvenes eveibe hazakoltozik az idos Anyjahoz, az szamitson arra, hogy ratelepszenek, mert az idosek ugy altalaban felnek a maganytol. Arrol nem te tehetsz, hogy csak te vagy neki, de mivel ott vagy "keznel" ezert egyertelmu, hogy rad fokuszal. O mar nem fog megvaltozni.

aug. 25. 07:41
 3/30 anonim ***** válasza:
100%
Nehéz erre bármit is mondani, mert nagy változtatásokra lenne szükség, ami ebben a korban...hát nehezen vagy sehogy nem megy. Anyád nem kezd magával semmit. Azt várja, hogy majd egy külső forrás megoldja az Ő problémáját, és nem veszi észre, hogy mástól szipolyozza el az életenergiát. Azt az életenergiát, ami belőle hiányzik. Valószínűleg nem fog megváltozni, te meg megváltoztatni nem tudod. Mivel te vagy a kérdező, ezért a lépést neked kell megtenned. El kell költöznöd onnan, és megbeszélni anyáddal, hogy foglalja el magát két találkozó között. Mást nem lehet csinálni.
aug. 25. 07:48
 4/30 anonim ***** válasza:
66%

Szerintem meg itt nem anyukáddal van a baj.

Nincs igazi problémád, hanem te generálsz magadnak. Bele poshadtál az ön sajnálatba és anyukádat hibáztatod.

Haza költöztél, ez sem volt kötelező, van házatok. Anyád gondolom nem terrorizál mert nem írtad.

De ez hogy függ össze hogy ettől nem akarsz nőt szerezni magadnak. Miért nem?

Milyen zajokra kell figyelni? Nyilván nem ordítozik este 10 kor senki.

Ha lenne csajod akár hárman is el lehet menni ide oda. Vagy anyudnak ha mehetnéke van fizessen be egy utazási irodához.

Nincs nálatok akkora gond. Csak olyan mártír típus vagy, aki mást hibáztat a saját nyomoráért. Tudod van a mondás, segíts magadon az isten is úgy segít.

Kezdj el ismerkedni, járj társaságba, járj sportolni, építs kapcsolatokat a munkahelyen, rögtön jobban leszel mentálisan.

Anyud hány éves? Ha nem 80 körüli akkor nem kell túlzásba vinni a pátyolgatását. Hát ki tehet róla hogy nincs senkije? Vannak olyan utazási irodák ahol pont ilyeneknek vannak utak.

Miért kell azt nézni neki mi a jó?

Hogyan nézed ezt?

aug. 25. 07:53
 5/30 anonim ***** válasza:
93%

2

Én úgy értekmeztem hogy a kérdező pasi és 34 éves lehet, mert azt írta 20 év múlva lesz 54

aug. 25. 07:54
 6/30 anonim ***** válasza:
100%

Nem 54 a kérdező, hanem 20 év múlva lesz annyi.

Amúgy nem értelek, kérdező, dehogy áldoznám fel az életem. És nem is értem, miért opció az, hogy ha valakivel összejönnél, otthon lakjatok.

Az anyád élete nem a te felelősséged. Nem kell magára hagynod teljesen, nyilván, de vele laknod sem. Fiatal vagy még, de azért krtyeg az órád, most változtass még, most ismerkedj és alapíts családot, mert 10 év múlva már necces lesz így.

aug. 25. 07:55
 7/30 anonim ***** válasza:
100%
A 4-esnek amúgy igaza van, veled van itt a fö gond, mert láthatóan mártír-típus vagy.
aug. 25. 07:56
 8/30 anonim ***** válasza:
12%

Nem tudom, mi van, hogy ma már vagy a negyedik értelmetlenül megfogalmazott kérdést láttam, ahol szavak és igekötők vannak szabadon összedobálva.

"Feladni valamiért", vagy "feltenni valamire".

aug. 25. 08:04
 9/30 anonim ***** válasza:
91%
Nem tudsz leválni anyuról😉
aug. 25. 08:36
 10/30 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen egyetértek az első válaszoló minden szavával. Amikor anyum egyedül maradt apa halála után, évekig egyedül volt, mi messze tőle.. Aztán végül összebaratkozott mindkét szomszédasszonyaval, és azóta velük csinál programokat.

Hajrá, tessék külön menni!!

aug. 25. 08:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!