Fel szabad tenni egy szülőért az életeteket?
Úgy értem, hogy anyám egyedül van, tesóm nincs, barátai sem nagyon vannak, nincs igazán kivel elmennie sehová, én néha elviszem de már halálosan unom hosszú évek alatt.
Sajnálom mert magányos és rosszul esik neki, hogy mások eljárnak mindenfelé, de másoknak vannak olyan barátnői akikkel elmennek nyaralni vagy szórakozni, ilyen anyámnak nincs.
És azt figyelem állandóan, hogy neki jó legyen, ne legyen magányos, mások külső ismerősök meg kb. összekevernek engem azzal, hogy mintha a férje lennék és miért nem megyünk ketten...mintha nem fognák fel, hogy a gyereke vagyok.
7 éve haza is költöztem mert egyik kapcsolatom véget ért, de 7 évvel ezelőtt is ugyanúgy segítettem neki vittem ahová szerette volna.
De most meg kb. rám is akaszkodik és basztat is azzal, hogy miért nem megyünk valahová...
Nem is ismerkedek már, mert hiába családi házban élünk, tudom, hogy lehetetlen lenne otthon vele együtt élni, 1 ház azonos szinten a szobák, figyelni mindenre esténként a zajokra stb....inkább nem ismerkedek mert ezt egy ember sem viselné el. Én is nehezen.
Úgy érzem elmehet még rá így 20 évem amikor már 54 éves leszek...
Sajnálom őt de én kezdek teljesen tönkremenni és az éveim peregnek le iszonyat sebességgel.
Exemmel hitelt vettünk fel, el is volt jegyezve, majd szétmentünk és el kellett adni a lakást hitellel, így ott nem maradhattam.
3an elég nehéz lenne együtt élni, igazából nem is lehet, és ő mindent elvár. Igazodjon mindenki hozzá kb.
Időközben apám is meghalt anyám nyugdíjas lett, túl sok szabadideje is lett.
A ház egy embernek nagy eladni nem akarja max albérlet jöhetne hírtelen szóba.
De tudjuk, hogy nem szeretnek az emberek olyannal összejönni aki a szülővel él otthon.
És nem vagyok mártír...
Ő szakad le rólam nehezen amit hiába beszélek meg vele. "ha nincs senkim akkor menjek vele"
Szóval lerövidítve...én lennék e rossz ha nem törődnék annyit vele és hagynám egyedül..?
Igen 34 vagyok.
És nem mamahotelről van szó.
De köszönöm a válaszokat
"3an elég nehéz lenne együtt élni, igazából nem is lehet, és ő mindent elvár."
De miért kell hárman lakni???
A francokat nem vagy mártír, hát nézd már meg, mit csinálsz, nem költözöl el és nem ismerkedsz, mert akkor anyádnak özvegy létére egyedül kell lakni.
Legalább magadnak ne hazudj. Leírtuk itt, hogy nem kell így élned, miért kérdezed meg, rossz vagy-e?
Nem vagy rossz. Ma délután ülj le vele, mondd meg, hogy te 2 hónap múlva elköltözöl valahova és addig rendezzétek el a dolgokat úgy, hogy jó legyen neki.
De 100%, hogy úgysem fogod megtenni, pont azért, mert mártír-típus vagy, nem tudsz az életedért felelősséget vállalni, ahogy anyád sem, ezért igen, ott fogsz megöregedni egyedül, csal neked gyereked sem lesz, akihez szólj m7lva.
"én lennék e rossz ha nem törődnék annyit vele és hagynám egyedül..?"
34 évesen erre tudnod kellene egyedül válaszolnod.
Szerintem nem.
Törődj a szülővel, de legyen saját életed is!
Én erre csak annyit tudok mondani hogy anyudnak kell egy hobbi amit társaságban is tud csinálni, bármi, és olyan emberek közé elvinni ahol össze is tud barátkozni velük, főleg ha korához hasonló emberek is akadnak, és akkor már kialakulhat egy társaság akikkel elütheti az idejét, és nem lesz az később hogy hozzád fog fordulni minden egyéb miatt hogy el akar menni helyekre.
Itt egy jó nagy kezdő lökésben kellene segíteni neki. De akár az is megoldás lehet hogy keresni kell csoportokat akik eljárnak túrákra ide-oda, oda befizetni Őt és elküldeni eleinte menj vele, és törekedj arra hogy barátkozzon ott össze olyan emberekkel akik hozzá hasomlóak és akkor lehet később már nem is lesz rád szüksége ilyen téren.
Nagynéném is egyedül van már sok sok éve mióta a férje meghalt. Gyerekük nincs mert nem is lehetett eü. okok miatt, meg nem is akartak örökbe fogadni sem.
Nála is a kezdet volt nehéz, beneveztük ilyen olyan csoportokba ahol mentek kirándulni, felnőttek, mindenféle korosztály, eleinte ment vele valaki, de aztán ott megismerkedett egy hozzá hasonló hölggyel még korban is nagyjából egy idősek voltak, igaz Ő már nyugdíjas volt, nénikémnek még volt hátra pár éve, de amikor így összebarátkoztak már volt kivel mennie és mindig hívta erre meg arra, aztán már simán eljárkált vele, mi már nem is kellettünk ilyen téren. Aztán amikor nénikém is nyugdíjba vonult már voltak tervei erre hogy akkor Ő sűrűbben fog eljárkálni ilyen olyan kirándulásokra, de már annyira belejött ebbe hogy sokszor egyedül indul el valamerre csak úgy alapon. Elfoglalja magát, ennyi.
Meg van hobbija is
"És nem vagyok mártír...
Ő szakad le rólam nehezen amit hiába beszélek meg vele."
Igen, szóval mártír vagy. Anyád nehezen szakad le rólad, ezért inkább hagyod neki hogy uralja az éléted, csak hogy jó legyen neki.
Mond csak, kiszakadnál végre a mami buborékból és megpróbálnál önálló életet élni, akárhogy is akaszkodik anyád? Szerintem nem. Ergo mama hotelben vagy.
"A ház egy embernek nagy eladni nem akarja max albérlet jöhetne hírtelen szóba."
Itt neked kell lépned. Ha érzi hogy egyedül neki túl nagy a ház, akkor be fogja látni, hogy jobb lenne eladni és két kisebb lakást venni.
Kezdd el te a változást. Költözz albérletbe, különben örökre így maradtok.
Bizony, valamit tenned kell a változás érdekében, a nyavajgás nem segít.
Először is, költözz el. És utána ne hívd fel őt mindennap, legyen saját életed is. Nem azt mondom, hogy hagyd ott őt a francba, de egy határvonalat megszabhatsz.
"A ház egy embernek nagy eladni nem akarja max albérlet jöhetne hírtelen szóba."
Ha elköltözöl, talán rá fog jönni, hogy a lakás jobb. Persze, kérdés, hogy miért nem akarja eladni. Csökönyösségből? Emlékek miatt? Ha emlékek miatt, az persze megint egy másik szitu.
"És nem vagyok mártír...
Ő szakad le rólam nehezen amit hiába beszélek meg vele. "ha nincs senkim akkor menjek vele" Találjátok ki, hogy mondjuk minden szombaton átmész hozzá, olyankor programoztok. Különben nem.
És nem, nem lennél rossz, ha egyedül hagynád. Csak közben ne hagyd ott teljesen, törődj is vele.
Ezek nehéz dolgok. De ha nem akarsz - ahogy te is írtad - 20 év múlva is ott rostokolni, muazáj csinálnod valamit.
Ezek nehéz dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!