Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak, hogy megóvjam...

Mit csináljak, hogy megóvjam a gyerekem ettől?

Figyelt kérdés

12 éves a lányom. 2 éves se volt mikor a vérszerinti apja lelépett. Na azóta nem látta, ugye ez 10 hosszú éve. Nem kereste soha, én meg nem erőszakoskodtam. Néha fizetett gyerektartást, mármint utalt, néha hónapokig semmit.

A felügyeleti jog gyakorlása is az ő jelenléte nélkül lett az enyém.

3 éves volt mikor a férjemmel össze jöttünk, és őt tekinti apának teljes mértékben.

Tudja, hogy más a vérszerinti apja de egyáltalán nem érdekli

. Nem is tudtam soha elérni sehol, mert mindenhonnan letiltott.

Na most 1,5 hónapja mint valami irgalmas szamaritánus feltámadt benne az apaság, hogy ő találkozni akar a lányommal.

Na én nem akarom, a lányom nem akarja, és az apja se.

Nem ismerem már azt az embert, gyakorlatilag egy vadidegen mindenki számára.

Azt meg végképp nem akarom, hogy megbántsa a lányom és felzaklassa pont a kamaszkor küszöbén.

Őszinte leszek, nem válaszoltam neki. Mivel engedélykéresek között van az üzenet, nem is látja, hogy elolvastam.

A bírósági végzésben nincs is semmilyen idő megszabva a láthatásra se.

Ugye nem vagyok köteles neki válaszolni és elengedni a lányom?

aug. 23. 12:59
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
7%

Van olyan jelenleg az életdben aki megerőssít téged és támogat? Vagy egyedül vagy a gondolataidat amik húznak lefelé? Ha valaki megdicsér, arra hogy reagálsz, hiszel nekik?

Amúgy ehez hogy ezt feldolgozzd tudatosság és kitartás kell. Ha van supportod az sokat segít.

aug. 23. 16:21
 32/40 anonim ***** válasza:
27%

Sajnos, rossz tapasztalatom van az ilyen apákkal, nehogy pedofil hajlamai miatt mar egy 12 éves érdekes legyen, szóval bármi lehetséges.

Csak szeretet nem, mert ha lett volna, nem tűnik el 12 evig.

Nehogy ártson a gyereknek, vagy megkavarja lelkileg, ellened probálja fordítani, majd teletömi a fejét a gyereknek, hogy te egy hárpia vagy és azert menekült el és így fogja mosni magát. A lámyod meg érzékeny korban van, lázadás előttiben és nagyon félre tud csúszni a kapcsolatotok és az élete. Tudom a lányom apjáról, hasonló eset

aug. 23. 16:31
 33/40 anonim ***** válasza:
64%

"Igen tudom hogy a szülőnek joga van a kapcsolattartáshoz.

De én azt kérdeztem hogy ha a gyerek tiltakozik, nem akar találkozni az apjával (mert az neki kvázi egy idegen) és csak fizikailag, erővel lehetne odavonszolni a találkozóra akkor olyan helyzetben mi van?

A gyereket ilyen esetben akkor erőszakkal viszik el hogy találkozzon az apjával csak mert annak joga van hozzá?"

Ez rohadt szomorú de így van ahogy mondod. Akárhogy sír, akárhogy kapaszkodik anyukába, akárhogy küzd, az apja elviheti, rendőrt hívhat segítségül ha anyuka nem működik együtt. Más kérdés hogy mennyire elmebeteg férfi az, aki hajlandó ennek kitenni a saját gyerekét ahelyett hogy esetleg valami kompromisszumos megoldást találjanak amíg a gyerek meg nem bízik benne.

aug. 23. 18:18
 34/40 anonim ***** válasza:
53%
En sem válaszolnék.
aug. 23. 18:27
 35/40 anonim ***** válasza:
100%

Hagyd a francba. Ha annyira érdekelné a gyereke,hivatalos úton keresné fel. Hiszen hiába nem volt jelen a tárgyalásokon,az ott elhangzottakat levél formájában ő is biztos megkapta. Tehát tudja,hogy veheti fel a kapcsolatot a gyerekkel.

Erre ír két sort facén...szánalmas!

aug. 23. 22:43
 36/40 anonim ***** válasza:
36%

"Ha q gyerek nem akar menni, akkor alapvetően az anya dolga meggyozni."

Ilyenről sem hallottam még.

aug. 23. 22:49
 37/40 anonim ***** válasza:
68%
Milyen fasza minőségi együtt töltött idő lehet az, ahol rendőrökkel kell kényszeríteni a gyereket, hogy az apjával menjen, biztos jó hangulatban telne utána a fagyizás vsgy bármi. Esetleg ott is jelen van a rendőr, hogy a gyerek nehogy felálljon és haza induljon? Oda bilincseli a szék lábához esetleg még tart a láthatás?
aug. 24. 02:30
 38/40 anonim ***** válasza:
63%

37

Tökmindegy, hogy minőségi idő vagy sem, amíg az iteletben szerepel a lathatas, addig kötelező. A gyereket nevelő szülő előtt mindig ott van a lehetőség, hogy kérje a lathatas megvaltoztatasat, vagy megszüntetését

aug. 24. 06:44
 39/40 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén: az égvilágon semmi szüksége a lányodnak egy ilyen emberre az életében!

A facebook pedig minden csak nem "hivatalos" megkeresés, szrd le. Ő is letiltott, még gyt-t sem fizet.

aug. 24. 08:18
 40/40 anonim ***** válasza:
79%

19-es, a joga van kapcsolattartáshoz, az pontosan annyi, hogy apuka eljön anyuka házához, látja 2 percre és ennyi.

De egy olyan embernek, aki 12 éve! nem is látta a gyerekét SEMMI joga nincs elvinni anyukától. Semmi.

aug. 24. 08:20
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!