Mit csináljak, hogy megóvjam a gyerekem ettől?
12 éves a lányom. 2 éves se volt mikor a vérszerinti apja lelépett. Na azóta nem látta, ugye ez 10 hosszú éve. Nem kereste soha, én meg nem erőszakoskodtam. Néha fizetett gyerektartást, mármint utalt, néha hónapokig semmit.
A felügyeleti jog gyakorlása is az ő jelenléte nélkül lett az enyém.
3 éves volt mikor a férjemmel össze jöttünk, és őt tekinti apának teljes mértékben.
Tudja, hogy más a vérszerinti apja de egyáltalán nem érdekli
. Nem is tudtam soha elérni sehol, mert mindenhonnan letiltott.
Na most 1,5 hónapja mint valami irgalmas szamaritánus feltámadt benne az apaság, hogy ő találkozni akar a lányommal.
Na én nem akarom, a lányom nem akarja, és az apja se.
Nem ismerem már azt az embert, gyakorlatilag egy vadidegen mindenki számára.
Azt meg végképp nem akarom, hogy megbántsa a lányom és felzaklassa pont a kamaszkor küszöbén.
Őszinte leszek, nem válaszoltam neki. Mivel engedélykéresek között van az üzenet, nem is látja, hogy elolvastam.
A bírósági végzésben nincs is semmilyen idő megszabva a láthatásra se.
Ugye nem vagyok köteles neki válaszolni és elengedni a lányom?
Nem válaszolnék.
Vagy ha mégis akkor az egyetlen válaszom a bírósági határozat lenne kiemelve azt a részt, ahol szerepel a teljes felügyeleti jog. Majd megmondanám neki, hogy ezt a hajót 10 éve lekéste.
"Sajnos a vér szerinti apának joga van láthatásra. Ezt a törvény mondja, nem én. "
Vagy nem. Nálunk pl nincs joga neki, mert megszüntette a bíróság a szülői felügyeleti jogát.
Ha a lányod nem akar menni az döntő érv. A sok többi pedig erősen támogatja azt az álláspontot hogy ne válaszolj.
Minek? Hogy kedvezz neki? Ő mikor tett értettek bármi jót? A gyerek nem olyan hogy 10 évre után elő veszem mintha mi sem történt volna. Nem tartozol sem te, sem a lányod annak az idegennek semmivel.
Én nem válaszolnék. Egye meg amit főzött.
Huh én voltam ilyen helyzetben,csak épp gyerekként.
Azt javaslom kérdezz rá hogy szeretné e látni az apját(mert egyébként piszkosul tud fájni,ha nagyobb lesz hogy azt hinné nem kereste az apja)És próbáld nem befolyásolni..Nem rosszból mondom,csak velem is így volt
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!