Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak, hogy megóvjam...

Mit csináljak, hogy megóvjam a gyerekem ettől?

Figyelt kérdés

12 éves a lányom. 2 éves se volt mikor a vérszerinti apja lelépett. Na azóta nem látta, ugye ez 10 hosszú éve. Nem kereste soha, én meg nem erőszakoskodtam. Néha fizetett gyerektartást, mármint utalt, néha hónapokig semmit.

A felügyeleti jog gyakorlása is az ő jelenléte nélkül lett az enyém.

3 éves volt mikor a férjemmel össze jöttünk, és őt tekinti apának teljes mértékben.

Tudja, hogy más a vérszerinti apja de egyáltalán nem érdekli

. Nem is tudtam soha elérni sehol, mert mindenhonnan letiltott.

Na most 1,5 hónapja mint valami irgalmas szamaritánus feltámadt benne az apaság, hogy ő találkozni akar a lányommal.

Na én nem akarom, a lányom nem akarja, és az apja se.

Nem ismerem már azt az embert, gyakorlatilag egy vadidegen mindenki számára.

Azt meg végképp nem akarom, hogy megbántsa a lányom és felzaklassa pont a kamaszkor küszöbén.

Őszinte leszek, nem válaszoltam neki. Mivel engedélykéresek között van az üzenet, nem is látja, hogy elolvastam.

A bírósági végzésben nincs is semmilyen idő megszabva a láthatásra se.

Ugye nem vagyok köteles neki válaszolni és elengedni a lányom?

aug. 23. 12:59
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
76%
Nem vagy köteles válaszolni! Sem pedig elengedni! Sőt a lányodnak sem vagy köteles szolni hogy az igazi apja meg kereste!
aug. 23. 13:16
 2/40 anonim ***** válasza:
91%

Nem válaszolnék.

Vagy ha mégis akkor az egyetlen válaszom a bírósági határozat lenne kiemelve azt a részt, ahol szerepel a teljes felügyeleti jog. Majd megmondanám neki, hogy ezt a hajót 10 éve lekéste.

aug. 23. 13:21
 3/40 anonim ***** válasza:
85%
Egészen pontosan mi szerepel a bírósági iteletben? Kapcsolattartas szerepel benne? A felügyeleti jognál szerepel e, hogy a tiéd kizárólagos az övét pedig megszüntették?
aug. 23. 13:38
 4/40 anonim ***** válasza:
18%
Sajnos a vér szerinti apának joga van láthatásra. Ezt a törvény mondja, nem én. Legfeljebb annyit tudsz elérni, hogy ez felügyelet mellett történjen. Hiába zárkózol el és nem válaszolsz, ő jogi úton érvényesítheti ezt a jogát. Szerintem okosabb lenne, ha elzárkózás helyett ezt normálisan megbeszélnétek.
aug. 23. 13:47
 5/40 anonim ***** válasza:
84%
mivel nem vagy koteles facebookot hasznalni, es nem is tudja bizonyitani h te magad hasznalod ezert ez nem hivatalos megkereses.
aug. 23. 13:50
 6/40 anonim ***** válasza:
79%

"Sajnos a vér szerinti apának joga van láthatásra. Ezt a törvény mondja, nem én. "

Vagy nem. Nálunk pl nincs joga neki, mert megszüntette a bíróság a szülői felügyeleti jogát.

aug. 23. 13:51
 7/40 anonim ***** válasza:
26%
Más a felügyeleti jog, és más a láthatás.
aug. 23. 13:57
 8/40 anonim ***** válasza:
59%

7

Nem feltétlenül

aug. 23. 14:02
 9/40 anonim ***** válasza:
94%

Ha a lányod nem akar menni az döntő érv. A sok többi pedig erősen támogatja azt az álláspontot hogy ne válaszolj.

Minek? Hogy kedvezz neki? Ő mikor tett értettek bármi jót? A gyerek nem olyan hogy 10 évre után elő veszem mintha mi sem történt volna. Nem tartozol sem te, sem a lányod annak az idegennek semmivel.

Én nem válaszolnék. Egye meg amit főzött.

aug. 23. 14:04
 10/40 anonim ***** válasza:
96%

Huh én voltam ilyen helyzetben,csak épp gyerekként.

Azt javaslom kérdezz rá hogy szeretné e látni az apját(mert egyébként piszkosul tud fájni,ha nagyobb lesz hogy azt hinné nem kereste az apja)És próbáld nem befolyásolni..Nem rosszból mondom,csak velem is így volt

aug. 23. 14:06
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!