Mit csináljak, hogy megóvjam a gyerekem ettől?
12 éves a lányom. 2 éves se volt mikor a vérszerinti apja lelépett. Na azóta nem látta, ugye ez 10 hosszú éve. Nem kereste soha, én meg nem erőszakoskodtam. Néha fizetett gyerektartást, mármint utalt, néha hónapokig semmit.
A felügyeleti jog gyakorlása is az ő jelenléte nélkül lett az enyém.
3 éves volt mikor a férjemmel össze jöttünk, és őt tekinti apának teljes mértékben.
Tudja, hogy más a vérszerinti apja de egyáltalán nem érdekli
. Nem is tudtam soha elérni sehol, mert mindenhonnan letiltott.
Na most 1,5 hónapja mint valami irgalmas szamaritánus feltámadt benne az apaság, hogy ő találkozni akar a lányommal.
Na én nem akarom, a lányom nem akarja, és az apja se.
Nem ismerem már azt az embert, gyakorlatilag egy vadidegen mindenki számára.
Azt meg végképp nem akarom, hogy megbántsa a lányom és felzaklassa pont a kamaszkor küszöbén.
Őszinte leszek, nem válaszoltam neki. Mivel engedélykéresek között van az üzenet, nem is látja, hogy elolvastam.
A bírósági végzésben nincs is semmilyen idő megszabva a láthatásra se.
Ugye nem vagyok köteles neki válaszolni és elengedni a lányom?
"Ez áll benne pontosan, hogy kapcsolattartás és láthatás nincsen meghatározva mert a tárgyalásokra se jelzett vissza semmit és a lányommal 4 éve nem vette fel a kapcsolatot"
Ez van az iteletben? Kizart.
Nyilván nem szó szerint. De ez a lényege. Nincsen meghatározva kapcsolattartás és láthatás. 3 tárgyalás volt, egyiken se jelent meg és nem jelzett vissza.
Azt mondta a bírónő, hogy ha a kapcsolattartást és a láthatást szeretné, azt majd ő tudja kérni változtatásra ha éppen egyszer az eszébe jut.
De továbbra is elmondom, nincsen meghatározva láthatási időpont se semmi.
Igen tudom hogy a szülőnek joga van a kapcsolattartáshoz.
De én azt kérdeztem hogy ha a gyerek tiltakozik, nem akar találkozni az apjával (mert az neki kvázi egy idegen) és csak fizikailag, erővel lehetne odavonszolni a találkozóra akkor olyan helyzetben mi van?
A gyereket ilyen esetben akkor erőszakkal viszik el hogy találkozzon az apjával csak mert annak joga van hozzá?
Egyébként igen. Ha szerepel kapcsolattartás, hogy két hetente szombat 13:00-vasarnap 15:00-ig.
Akkor apuka elviheti a gyereket. Sőt rendőrt is hívhat ha akadalyoztatva van a láthatás.
14 év felett van már valamennyi beleszólása talán a gyermeknek, ezt nem tudom pontosan.
De nálunk továbbra sincs semmilyen időpont meghatározva láthatásra.
Akkor majd írd le később. Amíg csak tippelsz valamit, addig a válaszok is csak tippek lesznek.
25
Az apa elmegy a gyerekért, az anya meg atadja. Ha q gyerek nem akar menni, akkor alapvetően az anya dolga meggyozni. Ha nem megy, akkor kirívó esetben az apa akár rendőrt is hívhat. De megegyszer, ezekre a helyzetekre való a kapcsolattartas ujraszabalyozasa iránti per
Én ezért gondolok erre, hogy míg bírósági végzésben nem áll az, hogy ettől és ettől van láthatasi időpont nekem nem kell vele foglalkoznom.
Annó azt mondta a bírónő, hogy ha szeretne apuka kapcsolattartást kérni akkor igényelheti ennek a változtatását és tárgyalásokkal amin meg kell jelennie úgy lehet.
Hátha ez a nagy apasági lét csak egy fellángolás és nem komoly. Lehet pár nap/hét és megint elfelejti 10 évre a gyerekét.
Szerintem ne válaszolj az üzire. Ha nagyon fontos neki, máshogy is megpróbalja ha meg nem, ennyi eltántoritja akkor nem is akarta komolyan.
A gyerekeknek jelezném hogy az apja ír egy ilyen semmilyen üzit, de ha a lányod tényleg idegenként áll hozzá akkor nem hiszem hogy különösebben meghatná, vagy beleélné magát. Illetve a bizalom miatt is fontosnak tartanám elmondani neki, mert így egyenes. Őszinteseget várok tőle szóval énis az lennék.
Én nem válaszolnék.
A fb nem hivatalos megkeresés.
Akkor reagálnék, ha bírósági papírral becsenget, hogy hétvégén viheti a lányát.
De ezt kizártnak tartom, hogy így 10év után ezt megteszi.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!