Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Én vagyok a világ legrosszabb...

Én vagyok a világ legrosszabb gyereke ha semmi kedvem ehhez?

Figyelt kérdés

Szóval, szeptemberben új munkahelyen kezdek és a PhD disszertációmat írom. Eléggé stresszes meg szorongó vagyok emiatt, 28-án lesz az első próba napom és már most alig bírtam aludni.

A szüleim tavaly májusban szètmentek, mert anyukámnak új barátja lett. Azóta 1x voltak itt a lakásban nálam (több órányira lakom tőlük már lassan 10 éve, az egyetem miatt), de akkor értelemszerűen hazamentem apámhoz, mert anyum és baràtja 2 hónapja voltak együtt, és abszolút nem álltunk úgy érzelmileg, hogy kibírjunk egy hosszúhétvégét együtt.

Viszont a szeptemberi stressz miatt legszívesebben most is ezt tenném... semmi kedvem pont most egy hosszúhétvégét jópofozni velük, pedig tudom hogy várják, meg jó bulinak tartják, meg anyum barátja nagyon kíváncsi arra, milyen háziasszony vagyok, mert még nem volt lehetőségem főzni rájuk. :(

Plusz azzal is számolok, hogy cefet beteg leszek szeptemberben, ahogy mindig, ugyanis nincs autóm, se munkában se tömegközlekedésben nem tudom elkerülni a bacik hadát.

Viszont okkal jönnek pont ìgy, nem mondhatom azt, hogy jöjjetek inkább az őszi szünetben...

aug. 22. 19:58
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
26%

Szóval 28 évesen egy kiégett egyetemi oktató vagy, de a PhD-d az ablakban, és most éppen azon agyalsz, hogy anyád új férjének főznöd kell majd valamit, és, hogy szeptemberben tuti beteg leszel.

Értem.

Az a legnagyobb baj, hogy neked még szavazati jogod is van, és depressziósan gyerekekkel - ráadásul HHH gyerekekkel - fogsz foglalkozni.

aug. 23. 05:46
 22/48 anonim ***** válasza:
81%
Engem csak az érdekelne, hogy 28 évesen hogy tanitottál 9 évig egyetemen?
aug. 23. 06:39
 23/48 anonim ***** válasza:
74%
Ha nem alkalmas, akkor most hagyd. Máskor is lesz alkalmad megismerni, de jelenleg fontosabb dolgaid vannak
aug. 23. 07:33
 24/48 A kérdező kommentje:

21-es és 22-es nem kicsit szőrszálhasogatóak vagytok, biztos az eletben is mindenkibe beleköttök.

Egyre kevesebb ember akar HHH gyerekekkel foglalkozni, én büszke vagyok hogy ezt bevállaltam és rengeteget fogok ebből tanulni.

Nem 9 éve oktatok... tisztában vagy vele hogy jelenleg a PhD 4+1 éves? Akkor ki tudod számolni, hogy előtte a szakmámat kitanultam... viszont 9 év alatt pár diákmunkát leszámítva főleg csak az egyetemen voltam. Miért égtem ki? Mert itt nem becsülik/tisztelik a PhD hallgatókat, minden kulimunkát ránk bíznak, de közben meg a köszönöm szó aligha hangzott el. Nem egy egészséges munkahely.

aug. 23. 08:28
 25/48 A kérdező kommentje:

19-es nagyon-nagyon kedves vagy! Hát, nem tudnak pár órára jönni, ahhoz kicsit messze laknak.

20-as, de ezzel támogatom magam, hogy jó messzire költöztem. Több okból sem szeretnem megszakítani vele a kapcsolatot, ennyire nem érzem szörnyűnek a helyzetet most már. Ritka találkozásokkal elviselhető. ;)

aug. 23. 08:33
 26/48 Metionin ***** válasza:
81%
Lehet hogy én vagyok a gáz de miért mennek oda hozzád? Anyád miért viszi a nyakadra hétvégézni a pasiját akivel nem is jöttök ki jól? A pasinak mi köze a te háziasszonyi tudományodhoz? És nem, nincs ilyen, hogy "meg kell hívni". Nem kell.
aug. 23. 21:07
 27/48 A kérdező kommentje:

Kiemeltem a kèrdést, mert a helyzet némileg változott, és elég kellemetlen irányba.... Úgy lett, ahogy gondoltam. Cefet beteg vagyok sajnos. :( 2 nap múlva jönnének. Próbáltam elmagyarázni, hogy miért nem alkalmas ez így, rendet így nem bírok rakni, pihennem kell...

Kisebb huzavona után Közölte velem, hogy maradjak meg az egoista világomban, ahogy eddig se törődtem vele soha, a lakás amúgy nincs a nevem, vagy kezdjek el azon gondolkodni, hogy fizetem ki a tulajdonrészét, vagy fizetek neki 50 ezer forintot havonta közjegyzői szerződéssel, ha egy évben egyszer nem szállhat meg a saját lakásában nyaralni.

Én először azt hittem, amikor azt mondtam nem alkalmas, hogy csak viccel azzal, hogy fizessem a hotelét neki, hogy itt üdüljön 2 napot.

Aztán amikor még egyszer nyomatékosítottam hogy tényleg nem alkalmas ez a hétvége, keressünk másikat, akkor megint jött ezzel, hogy mikor nem használom már végre az ő tulajdonát, vagy mikor fizetem ki neki.... 6 éve vették ezt a lakást, mert azt mondtam itt maradok legalább 30 éves koromig (most vagyok 28) és a mester + doktori mellett ígyis-úgyis, ha nem a lakást, akkor egy albérletet, azt kellett volna fizessék, mert miből fizettem volna ki sajnos, még egy szobát se szinte. 22 éves korom óta önellátó vagyok így (persze ezt hülyeség kimondani, hiszen albérleti díj nélkül könnyű...) , de én ezt a lakást nem kértem, amióta megvan, lelkileg terrorizál ezzel, hogy nem az enyém, nekem ez nem jár, meg semmi sem, amíg ő él...

Megjegyzem ő nem kevés pénzt kapott a szüleitől, amikor annak idején házat vettek apuval. Ha nem kapott volna a szüleitől támogatást, akkor hitelt nem tudott volna felvenni.

Ennek a lakásnak teljes árának megvételéhez 8 millió önerő kell... ha csak az ő tulajdonrészét veszem, akkor 4 millió kéne nekem, hogy erre hitelt vegyek fel, de szerencsésebb az 5. Hát ennyim éppen nincsen. 2 év múlva meglehet.

Nem tudom, mit tehetnék, annyiszor felhozza ezt a poklot (mert valahol amúgy igaza van, de a stílusa az elviselhetetlen, majd' 1,5 órán át bőgtem apának a telefonban).

Persze, tök más lett volna, ha korrekten közli velem, hogy innen bármikor kirakhat és akkor másképp készülök anyagilag az életre. Megjegyzem neki az 50 ezer forintomra semmi szüksége. Az ő passzív jövedelme majdnem 1 millió forint havonta, nem dolgozik. Ez lenne idén a 3. Nyaralása és nem miattam jön ide. Soha a 6 év alatt egyszer sem akart meglátogatni amúgy.

Az én fizetésem 370 ezer forint lesz és ebből pont 50-et havonta el tudnék tenni hosszabb tàvú lekötésbe, pl: nyugdíjpénztárba. De adjam neki.

Saját ötletem, hogy mindenemet amit lehet, pénzzé teszem, ez 7 millió forint, a többi tulajdonrészét meg ahogy akarta, letörlesztem. Én sem hiszem, hogy ingyen járna nekem 17-18 millió forint értékű tulajdonrész, mert semmi okom panaszra, már ugyanebből a 370 ezer forintból albérletet fizet. Szóval abszolút igaza van. Támogatott eleget, ki lett nyalva a seggem.

Ezt már régebben is kigondoltam a töménytelen szidalmazásai és fenyegetései nyomán, hogy nem lesz más választásom, mint valahogy kifizetni őt, különben az életben soha nem hagyja abba, kaphatom ezt a fejemre életem végéig. Erre meg nincs szükségem, fizikailag és lelkileg is kikészít ez a f*szság.

A probléma ott van, hogy apa szerint neki rohadtul nem ez a baja, csak mindig kipécéz magának valakit. Én nem értek egyet ezzel, a mi viszonyunk midig is karcos volt, akármit mondok vagy kérek, azt mindig kifordítja. Ha semmit nem csinálok, azt is. Apa kijelentette, hogy egyszerűen megbolondult, megőrült, fogadjam el, hogy ezt hozta otthonról, az ő apjának is elment az esze, nem illik ilyet mondani, de hát azt látni kellett volna hogyan viselkedett meg élt élete utolsó 20 évében, és pont ugyanilyen dolgokat vágott gyerekei fejéhez, mint az anyám most az én fejemhez.

Ja, és apám hallani se akar arról, hogy kifizessem anyut. Csak a közős tulajdonokat válás után jogi útra lehet terelni. Én megmondtam apának, hogy ő ragaszkodhat ehhez, de csúnya per lehet belőle... persze ez már nem az én dolgom...

B opció eladjuk a lakást (legalább 3 millió forintot amúgy már ràköltöttem a karbantartására/felújítására), anyám megkapja a pénzét, ha ez teszi boldoggá, és apával szerzünk egy kisebb, kevésbé modernet, amit ki tudunk fizetni és abba anya se szólhat bele...

Mindegyik hercehurca egy pokol....

szept. 19. 01:17
 28/48 A kérdező kommentje:
Metionin ez remélem válasz a kérdésedre amúgy, ez a lakás az ővé. Hivatalosan is azt csinál vele amit akar, plusz apa szerint se tehetek semmit, akkor jönnek amikor akarnak
szept. 19. 01:18
 29/48 A kérdező kommentje:

Mellékes megjegyzése amit szándékosan macskakörömbe tett "téged meg szeressen aki tud/elvisel".

Ezt is csak 100x hallgattam tőle 28 év alatt, ha nem többször. Nem unja meg.

szept. 19. 01:23
 30/48 anonim ***** válasza:
41%

Kérdező, nagyobb problémád az életben ne legyen, minthogy lakás van a s€gged alatt (ingyen!), vagy akár 50 ezer forintért.

Elküszöm, egy ideig próbáltam megérteni a túldramatizált "nyomorod", de egyszerűen arra a következtetésre jutottam, hogy 28 évesen te egy teljesen életképtelen ember lehetsz, ha még egy ilyen konfliktust sem tudsz kezelni. Neked az egyetlen bajod, hogy a kényelmes kis életedben csinálnod kellene valamit azért, amit megkaptál. Ha nem tetszik anyuci dirigálása, ne lakj a lakásában. Ilyen egyszerű. Bár megértem mitől tartasz, hiszen olyan messze vagy te az önállóságtól, mint ide Jeruzsálem...

szept. 19. 09:33
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!