Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit szólnátok, ha a 22 éves,...

Mit szólnátok, ha a 22 éves, 2,5 éve pszichológushoz járó mentális beteg gyereketek kijelentené, hogy nem kíván veletek karácsonyozni és szilveszterezni, tesz rá magasról a családi hagyományokra, helyette elmegy Berlinbe és Prágába utazgatni egyedül?

Figyelt kérdés

aug. 21. 09:16
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
100%

Attól még beszámítható, hogy nem a te normáid szerint él. "Még a nagyszülőket is leskippeli..." Szörnyű.

Végy egy nagy levegőt és fogd fel, hogy nem irányíthatod. Már 14 évesen se mondhatod meg a gyerekednek, hogy márpedig beül a nagyi karácsonyfája alá és vigyorogva jól fogja érezni magát, mert ez a parancs. És nem sértődhetsz meg, ha unja magát. Akkor egy 22 éves felnőttől mit vársz?

aug. 21. 10:26
 22/45 anonim ***** válasza:
100%

Valahoyg megértem, miért megy inkább Berlinbe vagy akár a Holdra is, semmint veletek töltsön egy ünnepet :D

Ordít a kontrollmánia és ovisként kezelés, lenézés a válaszaidból, nagyon helyes, hogy megtanul határt húzni és nem ugrálni nektek.

Nyugi, ez nem változik, nem fog látogatni benneteket - feltéve, ha végre nem egy dedósként kezelitek "nem beszámítható", hanem a korának megfelelően.

aug. 21. 10:27
 23/45 anonim ***** válasza:
100%

22 vagyok - én tízéve nem látogatom a családomat, max évente kétszer, és véletlenül sem ünnepekkor.

Amikor kedvem van, hazaugrok 2-3 napra, és annyi BŐVEN SOK is belőlük. Ők is ugyanolyanok, mint te.

aug. 21. 10:28
 24/45 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodtan megteheti, nem állítanék akadályt.

(Lenne egy nyugis karácsonyunk 22 év gyerekes karácsony után).

aug. 21. 10:40
 25/45 anonim ***** válasza:
100%

Hát, a kérdésből ítélve nem véletlen jár pszichológushoz.

22 évesen megértem,hogy elege van a családjából, főleg ha még mindig gyereknek van nézve, és nem csinálhat azt amit akar.

Mentális betegsége meg már minden második embernek van, ez már olyan, mintha azt mondanád, hogy valaki szereti a csokit. Ennyit elért a társadalmunk. Csak a fiadnak van annyi érettsége, hogy felvállalja és segítséget kér ezt feldolgozni, és nem fogja más emberekre levetíteni.

Egyebet te nem tudsz tenni, el fog menni. Tudjuk milyenek a karácsonyi színjátékok a családban. Két sógornő az év közben mocskolják egymást, s a harmadik nagybácsi nincs is ott, mert összeveszett a mamával annó egy tyúk végett, de azért boldog mindenki mert karácsony van. Aztán majd víszkereszt után mindenki utál mindenkit tovább. Jól is teszi az illető, hogy ő ebből nem kér.

aug. 21. 11:07
 26/45 anonim ***** válasza:
82%

hat en ilyen vagyok, azzal a kulonbseggel, hogy itthon maradok es leszarom az egeszet, nem azert mert .. nemtom anhedonia, semmihez nincs kedvem, fogalmam sincs miert keljek miert aludjak, minden monoton, semmit csinalni, dolgozni, valtozatosat csinalni. nekem. Az unnepnapok a legszarabbak.

- Major "Igen eddig jo"

- rekurrens "ez mit akar?"

- sulyos "igen eddig fura"

- depresszios "csak sajnaltatja magat, lusta"

- vagyok "sajnaltatja magat, kene foglakoznia valamivel es semmi baja"

Szoval unnepnapokon utalok lenni, mert "pofatlannak" kell lennem. Szo szerint. nincs kedvem az egeszhez. Ajandek, hihi haha, ertem ok jol erzik magukat, de en inkabb hazamennek es nem tudom mar en sem mit csinalnek. Szedem a gyogyszert de az anti-depresszans nem olyan, hogy fu de jo kedvem lett, hanem -1 re visz. epp hogy szarul erzed magad meg mindig, de valamit tudsz tenni. jo esetben. sokszor ez sem hat, es sokszor 1 - 1.5 evig tart beloni a megfelelot. De az sem hat orokke persze, meg a mellekhatasok.

Nem oromteli ez sem, sot. a hangulatodat is leviszi mikozben felemeli. Ket elu dolog. Azzal egyetertek, hogy egyedul lenni a legjobb. Nem faggatnak nyaggatnak zaklatnak, beszolnak. Hatalmas szar esik le a vallarol az embernek. Bocsanat a mentalis betegnek. Mondjuk betegsegtol is fugg. Ha bipolaris akkor azert oda kell figyelni mert lehet manias fazisban volt es kiment berlinbe meg ilyen olyan helyekre aztan franc tudja mi lesz ott vele.

aug. 21. 11:20
 27/45 anonim ***** válasza:
100%

A mentális betegség nemcsak pszichológust igényelne. Gondolom 22 évig halálba volt bszogatva, korlátozva és most már elég erős ahhoz, hogy végre azt mondja a mérgező szüleinek, hogy NEM!

Gondolom, nem fogtok otthon sírni utána. Meg a nagyi sem. Hogy nem kell vele előadni a színjátékot. Egymást tudjátok csak bszogatni, őt sajnos idén már nem.

Remélem, klassz útja lesz, Prága nekem is nagy kedvencem.

aug. 21. 11:22
 28/45 anonim ***** válasza:
100%
A kérdező válaszai alapján érthető, hogy az alanyunk “lépni” akar újféle nyugalomra vágyik.
aug. 21. 11:26
 29/45 menta34 ***** válasza:
91%

Karácsonyt értem, de engedd el.

Na de a szilveszter? miért várod el, hogy veled töltse?

Baromi gyorsan helyet kéne cseréljetek a pszihomókus székében, mert nem a gyerekkel lesz itt a gond.

aug. 21. 11:35
 30/45 anonim ***** válasza:
100%
Én csak a karácsonyról írtam, mert a szilvesztert nem is értem. Már középiskolásként sem szilvesztereztem a szüleimmel. Felnőttként meg amikor nem volt párom és buliba sem mentem, akkor szívesebben voltam egyedül. Pedig jóban vagyunk!
aug. 21. 11:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!