Vagy magamat ölöm meg vagy az anyám, mit tegyek?
20 év önálló élet után sajnos jelenleg kiszolgáltatott vagyok anyámnak.
Egész életemben lelkileg terrorizált, de telefonon keresztül és csak ritkán találkozva meg tudtam birkózni vele.
Igen, meg kellett volna szakítanom vele a kapcsolatot. Az utóbbi években meg is történt, de folyamatosan üzeneteket írt, így egy idő után azt gondoltam másképp fog viselkedni utána.
Pár hónapja náluk élek, és egészségügyi okok miatt kb. még ugyanennyi idő lenne, mire a saját lábamra tudok állni.
Minden egyes nap kötekedik, kritizál, gúnyol, pedig megcsinálom a házimunkát, alkalmazkodom a végtelenségig, igényem se sok van.
Minden nap a szobámban sírok miatta, de ma eljutottam arra a szintre mikor ismét hülyét csinált belőlem, hogy vagy őt szurkálom össze a konyhakéssel vagy magamat.
10-es, igen, ezt már mások is javasolták. Én is tudom, hogy valójában magát gyűlöli és a saját életét, csak rajtam vezeti le, ahogy egész életemben.
Mindig felmentettem, hogy nagyon rossz gyerekkora volt, aztán egy alkoholista férj (apám), most egy másik férj aki a kezdetektől megcsalja és amikor csak lehet kerüli anyámat, de már nem bírom tovább és úgy gondolom nem teheti ezt velem.
Nem tudom nem magamra venni a bántásait, gyenge vagyok, vagy nem tudom. Gyerekként is nagyon húztam volna hozzá, ahogy most is. Naiv vagyok, mert minden reggel elhiszem, hogy mostantól másképp lesz. Ha mindent jól csinálok, nem fog bántani…
16-os válaszoló, köszönöm, mostanában kínomban már ezt a módszert alkalmaztam, bár nem tudtam, hogy neve is van.
Másnapra ő mindent elfelejt, eddig én is benyeltem… És úgy tesz, mintha semmi sem történt volna, én meg belemegyek, mert szerintem érzelmileg függök tőle.
Amíg olyan kedve van normálisan lehet vele beszélgetni, vagyis hallgatom a problémáit 99%-ban, aztán átkattan és jöhet a lelki terror.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!