Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Vagy magamat ölöm meg vagy az...

Vagy magamat ölöm meg vagy az anyám, mit tegyek?

Figyelt kérdés

20 év önálló élet után sajnos jelenleg kiszolgáltatott vagyok anyámnak.

Egész életemben lelkileg terrorizált, de telefonon keresztül és csak ritkán találkozva meg tudtam birkózni vele.

Igen, meg kellett volna szakítanom vele a kapcsolatot. Az utóbbi években meg is történt, de folyamatosan üzeneteket írt, így egy idő után azt gondoltam másképp fog viselkedni utána.

Pár hónapja náluk élek, és egészségügyi okok miatt kb. még ugyanennyi idő lenne, mire a saját lábamra tudok állni.

Minden egyes nap kötekedik, kritizál, gúnyol, pedig megcsinálom a házimunkát, alkalmazkodom a végtelenségig, igényem se sok van.

Minden nap a szobámban sírok miatta, de ma eljutottam arra a szintre mikor ismét hülyét csinált belőlem, hogy vagy őt szurkálom össze a konyhakéssel vagy magamat.

aug. 16. 13:50
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
46%
Költözz el!
aug. 16. 13:53
 2/23 anonim ***** válasza:
81%
Kérj segítséget.
aug. 16. 13:58
 3/23 anonim válasza:
79%

Nincs barátod, akihez oda tudnál költözni?

Biztos lenne olyan, aki szivesen segitene!

aug. 16. 14:03
 4/23 anonim ***** válasza:
67%
Én azért az ilyen gondolatmenetek nyilvános, interneten való megosztásával vigyáznék. Nehogy valaki "véletlen" gyilkossági előkészületnek vegye a kérdést, mert benne van a pakliban.
aug. 16. 14:14
 5/23 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem elérkezett az idő a költözésedre +egy pszichiáterhez jelentkezz be, mert nem normális ha ilyet érzel.Még akkor is ha az anyukád a világon a leggonoszabb ember is.Akkor is.
aug. 16. 14:16
 6/23 A kérdező kommentje:

3-as, nincs senkim, aki segítene.

Apám családját sosem ismertük, mert állami gondozott gyerek volt - ő meghalt 3 éve -, anyám pedig sosem tartotta a kapcsolatot a rokonaival.

Míg távol éltem nem alakult ki tartós baráti kapcsolatom, többször költöztem és zárkózott típus is vagyok.

Az itthoni ismeretségeim javarészt elkoptak ennyi idő alatt, a maradék 1-2 meggyengült.

aug. 16. 14:17
 7/23 anonim ***** válasza:
41%

Mondjál konkrét példákat. Mert ebből nem lehet eldönteni, hogy anyád nem szeret, vagy beteg, vagy te vagy mondjuk egy kuplerájos, koszos ember, akinek a rumlijait nehezen tolerálja. Vagy semmit nem vagy hajlandó rendesen megcsinálni, ezért leszid. Ez csak egy példa volt.

Kéne tudni, mi van a háttérben.

És mi a kérdésed? Hogy melyiket válasszuk?

aug. 16. 14:18
 8/23 anonim ***** válasza:
30%

Ez többek közt az, amiért egy felnött embernek SOHA nem lenne szabad VISSZAKÖLTÖZNI a szülökhöz.

Olyan nincs, hogy MUSZÁJ, ha elötte valahol laktál, akkor meg tudod oldani továbbra is.

aug. 16. 14:41
 9/23 anonim ***** válasza:
65%
Vannak gyári munkák szállással. Ha ennyire szar a szitu, bevállalhatnád. Más is dolgozik nálad betegebben is, nem az anyja megölésén agyal.
aug. 16. 14:52
 10/23 anonim ***** válasza:
29%
Ne sírjál miatta, hanem ne vedd magadra. Annak vedd, ami: egy gonosz, boldogtalan némber zsémbeskedéseinek. Meg se halld, mondja magának, ne neked. Nem perlekedsz vele vissza, nem válaszolsz. Oda se nézel, folytatod, amit csináltál, vagy másba kezdesz. Ha te nem reagálsz rá érzelmileg, nem fog téged idegesíteni. Hosszú távú mellékhatás (bár hosszú távra ne maradj ott), hogy mivel azt látja, hogy téged nem idegesít, neki se lesz buli mondani, mert nincs műsor, amikor ő mártirkodhat.
aug. 16. 15:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!