Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Két-három gyerek szinte...

Két-három gyerek szinte állandóan a szülők veszekedését hallja. Mi jobb: ha a szülők elválnak, vagy ha a szülők együtt maradnak?

Figyelt kérdés
A szülők szinte semmiben nem értenek egyet. Örökös a feszültség.

#válás #Gyermekek érdeke
aug. 14. 15:58
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
32%

Az enyém volt a 8. hozzászólás. Elvalt szulok gyereke vagyok. Sosem veszekedtek előttem, de amikor elváltak, apám oldaláról ment rendesen a savazás, meg a kit szeretsz jobban műsor. Hát bizony azt se könnyebb kezelni. Szó nem esett ahol sem, milyen veszekedesrol van szó.

Amúgy meg a válás, épp ugyanúgy mint a házasság, vagy a gyermekvallalas,két ember dolga és döntése. Nekik valamiért jó ebben a házasságban élni. Mindegy, hogy más szerint várniuk kellene, ők valamiért nem teszik. Lehet azért, mert szeretik egymást, lehet azért, mert így kényelmes nekik, lehet azért, mert anyagilag nem tudjak megoldani.

Lehet nagy pofával mantrázni, hogy válni kell, válni kell: tessék picit olvasgatni itt vagy q gyermekvallalas kategóriában. Rengeteg xar kapcsolat van és nem mindenki akar vagy tud kilépni belőle.

aug. 15. 06:36
 22/48 A kérdező kommentje:
Kedves 21-es: ismerőseimről van szó. Nincs harmadik egyik oldalon sem. Mindkét fél szülei ellenzik a válást, ezért nem válnak.
aug. 15. 08:16
 23/48 anonim ***** válasza:
92%
Valás, ez nem is kérdés.
aug. 15. 08:49
 24/48 anonim ***** válasza:
92%

Az én szüleim nem veszekedtek, de anya testvérééknél állandóan ment a kiabálás - unokatesóm csomót vendégeskedett nálunk ez miatt, és sokszor mondta, bár elválnának a szülei, mert annál a légkörnél, amiben élnie kell épp, bármi jobb.

Persze nem váltak el csak miután felnevelték a gyereket, mert a "gyereknek családban a helye".

aug. 15. 09:56
 25/48 anonim ***** válasza:
94%

21-es, a szülőknek lehet, hogy jó úgy (nem, nem jó), de mondjuk rhadtul túlnézhetnének a saját szar önzőségükön, és beláthatnák, hogy a gyereknek meg kvára nem ideális a helyzet.

Te nem tudod, milyen "remek" úgy felnőni, hogy anyád, meg apád állandóan ölik egymást, és nincs egy nap kiabálás vagy csapkodás nélkül - mint írod is -, szóval ezért tök nem releváns a válaszod.

aug. 15. 09:58
 26/48 anonim ***** válasza:
67%

"Szerintem eddig a 8. hozzászolás volt az egyetlen értelmes, átgondolt"

Idézem a választ:

"Majd ők eldöntik"

Hát ez valóban egy rettentő hasznos, értelme és átgondolt hozzászólás. Pont annyira mint böfögni egy hangosat.

aug. 15. 10:13
 27/48 anonim ***** válasza:
92%
Na az is jó nyomorult, aki azért nem válik, mert anyuci-apuci ellenzi. Minek gyerek az ilyen örök anyámasszony katonáknak meg örök anyuci-apuci kislányának?
aug. 15. 10:47
 28/48 anonim ***** válasza:
94%
Válás. De amúgy a gyerekek előtt lehet moderálni magatokat, az ő érdekük ez, akkor is ha elváltok. Én két évet szenvedtem végig házassávban, sok veszekedéssel, mire meghoztam a döntést, utána is még két év volt, amikor már külön élve ugyan, de lezajlott a válás. Azt is végigvitáztuk, de soha nem a gyerekek előtt, még az együttélésünk alatt sem. Félre lehet vonulni, vagy be lehet fogni, addig amíg ott vannak a gyerekeke és majd megbeszélitek négyszemközt akármi is van. De ilyen durva helyzetben még jobb, ha egymáshoz sem szóltok.
aug. 15. 11:56
 29/48 A kérdező kommentje:

Mondom, ismerőseimről van szó. Én magam elváltam már nagyon régen, bár mi nem veszekedtünk, más oka volt a válásnak. De mindegy.

Az ismerőseim nekem panaszkodnak. Ahelyett, hogy például egy családsegítőhöz mennének. Két gyerek van, nagyon aranyosak, de riadtak.

aug. 15. 14:22
 30/48 anonim ***** válasza:
93%

Elvált szülők gyerekeként mondom, hogy VÁLÁS.

Emlékszem a veszekedős, üvöltözős, egymás szemét kikaparós időszakokra. Folyamatos feszültség, nem tudni, mikor robban a bomba, mindkét szülő a végletekig ideges és a legkisebb hülyeség is irritálja őket...

Ezzel szemben a válás után lecsillapodtak a kedélyek, és valamiféle béke és állandóság vette át a folyamatos cirkusz helyét.

Aki szerint a permanens veszekedés jobb, mint a válás, az vagy hülye vagy gonosz.

aug. 15. 14:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!