Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyámék nem akarják megismerni...

Anyámék nem akarják megismerni a páromat. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

A srácot önkéntesmunka során ismertem meg, ugyanott voltunk önkénteskedni. Semmi extra nincs vele, tök normális, csendes, kedves, egyetemen szoc.munkásnak tanul, hívő (evangélikus), meg amúgy állami gondozásban nőtt fel.

Igazából két hónapos sincs még a kapcsolat, de a szüleim már nagyon várták, hogy legyen végre párom, szóval úgy volt, hogy meg akarják ismerni, a srác is lelkes volt ilyen téren. Még azon se akadtak ki, hogy a srác vallásos, pedig a szüleim nagyon nem szeretik az ilyesmir. Már volt is szó erről.

A szüleimnek tényleg semmi bajuk nem volt vele, amíg meg nem látták fotón, hogy a barátom amúgy cigány. Azóta teljesen ki vannak, hogy "hát, nem vagyunk rasszisták, de azért se cigány, se külföldi ne legyen már", meg hogy haza ne vigyem soha, remélik nem "ez" marad.

Mit tegyek? Szerintetek idővel ez jobb lesz?

júl. 25. 12:54
1 2 3 4 5 6 7
 21/62 anonim ***** válasza:
20%
19-es Nem lesz pozitív a megítélésed, ha ezt az egyértelmű rasszizmust nyíltan felvállalód. Egy igen beszűkült világnézettel rendelkezel, ami miatt nem látsz át a hálón.
júl. 25. 16:31
 22/62 anonim ***** válasza:
21%

#16 Csak ez most olyan, mintha azt mondanád, hogy a sráccal egy nő csak azért jönne össze, mert a srác elesett és ugye az a fránya ivadékgondozási ösztön. Tehát ez kb azt jelenti, hogy mivel állami gondozott volt, ezért esélytelen, hogy ne ivadékgozási ösztönöktől vezérelve jöjjön össze valaki. Kb azt mondod, hogy egy ilyennel nem lehet párja, aki normálisan szereti. Pedig a srác lehet vicces, jószívű, és egyéb dolgok, amik szerelmet okoznak.

#17 Ha normális, akkor miért nem lehet boldog a te lányoddal? Az hogy összejön két ember, az egy közös döntés, nem csak annyi, hogy a fiú szereti a csajt és összejöttek, hanem ez fordítva is megvan. A lányod szerelmének azt mondanád, hogy "leszrom, hogy a lányom szeret, szeress mást", vagy mi?

júl. 25. 17:18
 23/62 anonim ***** válasza:
87%

Nem tudom, végigolvasgattad-e, amit írtam, és sikerült-e értelmezned. Ha igen, és szerinted ez rasszizmus, akkor büszkén vállalom.

Tartok tőle, hogy te viszont benne vagy a hálóban, amin én átlátok. Remélem, nem lesz túl fájdalmas a felismerés.

júl. 25. 17:18
 24/62 anonim ***** válasza:
24%
#19 Az írásod alapján úgy vagy vele, hogy nem, egyáltalán nem szeretnéd, hogy a normális roma embereket pozitív diszkrimináció érje, igazából le sem tojod a témát, mivel te magad írod, hogy ehhez rengeteg idő kell. Így elkönyvelted magadban, hogy oké, te a saját gondolataiban nem teszel rendet, sodródsz az árral úgymond, majd ha nem lesz menő a rasszizmus, talán teszel valamit.
júl. 25. 17:24
 25/62 anonim ***** válasza:
17%
#23, én nem a 19-es vagyok, de én is úgy látom, ha nem is rasszizmus ez, de félsz a roma származású emberektől, amit egy bizonyos réteg miatt sajnos megértek. Ott vagy viszont te igazságtalan, hogy egy normális, vagy a lányod elmondása alapján normális személynek sem adnál esélyt, emiatt.
júl. 25. 17:27
 26/62 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem varj még. 2 hónapja vagytok együtt, az még nagyon korai kapcsolat. Ismerkedjenek, legyetek együtt, amennyit csak lehet. Anyadeknak meg mesélj majd a pozitív eseményekről. Azért átlag szülő azt nézi, hogy a gyereke boldog legyen
júl. 25. 17:30
 27/62 anonim ***** válasza:
81%

Rosszul gondolod, a pozitív diszkrimináció napjainkban is létező dolog, oktatásban, sok esetben munkahelyen is előny a cigány származás. És elfogadom, hogy ez olyan ár, amit bár mi fizetünk, de hosszú távon eredményt hozhat a beilleszkedésben.

Bocs már, de a lányom meg túl nagy ár ehhez.

Te mit tettél amúgy a cigányokért, azon kívül, hogy egy névtelen fórumon játszod az agyad? Adtál nekik munkát? Mondtál le valamiről, hogy nekik jobb legyen? Tanítottad őket valamire? Voltál már egyáltalán cigányok között ? Vagy csak marha menőnek tartod tépni a szádat valamiről, amiről fingid sincs?

júl. 25. 17:35
 28/62 anonim ***** válasza:
24%
Felesleges itt itt szépíteni és fényezni a dolgokat, hogy ez nem rasszizmus. De az. Itt aztán minden szépet ráhúzhattok, nem változtat a lényegen. Nem is baj, hogy a szüleid azok, mindenkinek szuverén joga eldönteni milyen ember. Addig a pontig úgy sem fognak felhagyni ezzel, még ők nem élek meg milyen megkülönböztetve lenni.
júl. 25. 17:40
 29/62 anonim ***** válasza:
56%

25. Én adok neki esélyt, csak nem az én lányommal. Nagyon örülnék neki, ha egy hozzá hasonló becsületes cigánylánnyal olyan utódokat nevelnének, akikkel szemben az én utódaimnak nem lenne semmi félelme.

De igazából azt is elfogadom, ha a te lányoddal teszi ezt meg, ha te ezt jónak látod.

júl. 25. 17:40
 30/62 anonim ***** válasza:
13%

#27 Te is ugyanezt csinálod, téped a szádat egy anonim fórumon, magad beállítva teljesen elfogadó embernek, miközben a valóság teljesen más.

Én úgy írok, hogy ismerem a cigányság mindkét fajtáját, az alja, munkakerülő réteget, de a tisztelettudó, dolgozó réteg egyes tagjait is, és ennek alapján van véleményem.

júl. 25. 17:43
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!