Anyámék nem akarják megismerni a páromat. Mit tegyek?
A srácot önkéntesmunka során ismertem meg, ugyanott voltunk önkénteskedni. Semmi extra nincs vele, tök normális, csendes, kedves, egyetemen szoc.munkásnak tanul, hívő (evangélikus), meg amúgy állami gondozásban nőtt fel.
Igazából két hónapos sincs még a kapcsolat, de a szüleim már nagyon várták, hogy legyen végre párom, szóval úgy volt, hogy meg akarják ismerni, a srác is lelkes volt ilyen téren. Még azon se akadtak ki, hogy a srác vallásos, pedig a szüleim nagyon nem szeretik az ilyesmir. Már volt is szó erről.
A szüleimnek tényleg semmi bajuk nem volt vele, amíg meg nem látták fotón, hogy a barátom amúgy cigány. Azóta teljesen ki vannak, hogy "hát, nem vagyunk rasszisták, de azért se cigány, se külföldi ne legyen már", meg hogy haza ne vigyem soha, remélik nem "ez" marad.
Mit tegyek? Szerintetek idővel ez jobb lesz?
"hát, nem vagyunk rasszisták, de azért..."
De azért azok!
Kérdező, én hazavinném, aztán őelőtte csak nem bunkóznak. Ha pedig normálisan viselkedik a barátod, akár oldódhat is a szüleid előítélete.
És ha előtte állnak neki bunkózni?
Reméljük van másik testvéred is.
A probléma ebben az országban az, hogy vannak olyan emberek még, mint a #8-as, olyan felnőtt emberek, akiknek egyszerűen nincsen annyi érzelmi fejlettségük, hogy felfogják, hogy a nagyon kevés kivétel is kivételt jelent. Olyanok, akik nem látnak tovább annál, hogy negatív sztereotípiáik vannak, és ezeket egy pillanatra nem hajlandóak félretenni a gyerekük (egyébként teljesen normális) boldogságuk érdekében sem.
Egyébként ez nem csak a kapcsolatok dinamikájára nézve lehet rossz hatással, hanem az ilyen, egyébként káros társadalmi megítélések végett, az a nagyon kevés roma származású ember, aki szeretne normális életet élni, beilleszkedni, az egyszerűen nem tud, mert roma. Az átlag emberben ez benne van, hogy valamiért ő kiemelheti magát, mert ő a kiválasztott, ő eldöntheti, hogy kinek van, kinek nincsen joga szerepelnie az életében, származás miatt.
A szüleidben is lehetne annyi, hogy előtte megismerik a srácot, és csak akkor ítélik el, ha nem tud valóban normálisan viselkedni nálatok. Bár ezt megváltoztatni nem tudod, amit tehetsz, hogy te nem leszel ilyen.
15. Én megértem, és örülök, hogy van ilyen nagyon kevés kivétel, de annak is örülnék, ha ők a szintén nagyon kevés kivétel cigánylányok közül találnák meg a párjukat, és nem az én lányomban, mert belőle még kevesebb van.
Ugyanakkor tényleg sok boldogságot kívánok neki, csak egy másik családban.
#17 Azt magyarázd már el nekem, hogy miért? Mi az oka akkor ennek a véleményednek, ha te magad is írod, hogy megérted, és elfogadod, hogy van kivétel. Valami mégis kiváltja belőled azt, hogy más, vagy esetleg alsóbbrendű embernek kezeled a roma származása miatt.
Erre vonatkozott az írásomban az a rész, hogy az ember eléggé jelentős százaléka nincsen azon az érzelmi fejlettségi szinten, hogy félretegye a negatív beidegződéseket, akkor sem, ha a gyermekéről van szó.
18.
Pontosan így gondolom én is, dd nekdm a másik két példa is dettó ugyanez.
Hogy miért?
A rossz tapasztalatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!