Kamasz (13-16) gyereketeknek hogy próbáljátok megismerni a (párkapcsolati) barátját/barátnőjét?
Csak figyelitek, amikor nálatok van/a gyereketektől kérdeztek/beszélgettek vele (mármint a baráttal/barátnővel)/konkrétan rákérdeztek tőle a kapcsolatról való elképzeléseire?
Nem próbálom, mert: nem rám tartozik.
: Nem érdekel.
"a kapcsolatról való elképzeléseire"
13-16 éves gyereknél? :)
Az, hogy nem érdekel a 13-16 éves gyereked meg semmi közöd az életéhez, az erősen érthetetlen egy szülő esetében.
Szerintem te inkább a gyerek vagy, nem a szülő :)
Én leginkább természetesen viselkedem, nem vizslatok, nem kérdezgetek, de főleg nem csinálok magamból hülyét, hogy faggassak egy gyereket a kapcsolati terveiről.
Viszont a normális viselkedésem gyümölcse, hogy barátok, barátnők önként csacsognak nekem és máris kialakul egy beszélgetés, miközben én teszem a dolgom, mondjuk főzök, vagy iszom a kávém a nappaliban.
Bár nálam ez még jövő idő (kisebbek a gyerekeim), de én először a gyerekemet kérdezném, mit tud róla, hogyan ismerkedtek meg stb.
Ha nálunk lenne, kicsit kérdezgetném hova jár, mik a kedvenc tantárgyai, van-e elképzelése a továbbtanulásáról, mivel foglalkozik szívesen szabad idejében. Kérdezgetném a szüleiről is, mivel foglalkoznak, együtt élnek-e vagy elváltak stb.
"konkrétan rákérdeztek tőle a kapcsolatról való elképzeléseire?"
Itt nem tudom, mire gondoltál. 13-16 éves gyerektől hülyeség megkérdezni, hogy házasságban vagy papír nélküli együttélésben gondolkodik, vagy hogy hány gyereket akar majdani párjától stb.
13 évesen? Oké...
Egyébként milyen különös, beszélgetnék a gyerekemmel, meg a másikkal is.
Szigorúan asztalnál enni! Asztalnál te is részese lehetsz a beszélgetésnek a lehetséges új családtaggal.
Amikor mennének valahová felajánlod, hogy elviszed őket vagy hazaviszed edzésről, iskolából...
Esetleg egyik családi ebédre elhívni.
Így nem lesz faggatás, hanem közös program.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!