Egyes szülők miért űznek sportot abból, hogy tönkretegyék a gyerekeik életét? 31 éves nő.
Figyelt kérdés
Az én gyerekkorom így telt. Folyamatos veszekedések, szidalmak, teljesen kiszekáltak engem gyerekként. Bár fizikailag sosem bántottak, mindenféle szitkokat mondtak nekem, hogy ócska kis riban¢ vagyok, meg kár volt megszületnem, leüvöltötték a fejem. Az ilyenek mit éreznek? Ráment az egész gyerekkorom.júl. 22. 18:13
21/38 anonim válasza:
Jó lenne, ha valamit válaszolnál a segítő kommentekre is.
22/38 anonim válasza:
Már rég el kellett volna költöznöd. AZ életed meg még elötted van. Van munkád, megtakarított pénzed?
23/38 anonim válasza:
Hú, engem többször (sokszor) bántottak fizikailag, felnőttkoromban pedig egy veszekedésnél 3 rendőr vitt el a szobámból. Egy roncs vagyok, állandóan depressziós, nem tudok magamon segíteni. Éljen az élet. 25N
24/38 anonim válasza:
Napi provokatív kamukérdés. Nem azért, mert nem lehetnek ilyen szülők, mert vannak sajnos, de a kérdező semmire sem válaszol, csak ismételgeti magát. Ha valaki 31 évesen még a szüleivel lakik miközben ilyen a háttere, az valószínűleg nem képes önálló életvitelre (értsd: cselekvőképtelen).
25/38 anonim válasza:
Először kezeltesd a depressziódat, mert az öngyilkossági késztetés tipikus tünet. Utána tervezd meg, hogyan tudnád őket kizárni az életedből, mert az ilyenek csak biológiai szülők, nem valódiak. Amíg el kell őket viselned, addig meg ignoráld a beszólásaikat. Vedd tudomásul, nem te vagy a hibás, hanem ők.
26/38 anonim válasza:
31 éves vagy, nem kell a hiszti. Én 21 évesen léptem le a bántalmazó családomtól.
Te már bőven felnőtt vagy, mégis ott élsz, holott lenne lehetőséged elhúzni.
27/38 A kérdező kommentje:
26# "31 éves vagy, nem kell a hiszti"
Szerinted ez hiszti?? Az egész gyerekkorom ráment. Mekkora bunkó vagy..
júl. 23. 11:41
28/38 anonim válasza:
ma 11:41 Hát te sem vagy éppen egy kulturált típus!
Egyébként 31 évesen jó hogy rájössz, milyen volt a gyermekkorod.
29/38 anonim válasza:
Konkrétan 13 éve nem vagy gyerek, és lehet a szülőkre mutogatni, meg el tudják cseszni az ember életkezdését, tönkrevágják lelkileg az biztos, de nézzék már magadba...Volt bő egy évtizeded már felnőtt fejjel, és még mindig ezen kattogsz? A saját felelősségedet nem keresed abban, hogy miért itt tartasz ennyi idősen? Nem bántásból, de jobban járnál, ha erre fókuszálnál, mert a múltra mutogatás nem visz előrébb...
30/38 anonim válasza:
29.: Neked sincs sok ismereted az ilyen családokról. Akit így nevelnek fel, sokszor évtizedekig vagy soha nem jön rá, hogy milyen családból jön, mert azt hiszi jónak, amiben felnőtt. A bántalmazásokat főleg gyerekkorban be tudják úgy csomagolni, hogy azt mondják, az ő javát szolgálják, csak nevelik, kritizálják, hogy jobb, sikeresebb legyen. Emiatt van, hogy sokan, akik nem jönnek rá, milyen rossz nevelés érte őket, megismétlik a saját gyerekeiken. Másrészt az ilyen szülők kicsi kortól módszeresen leépítik a gyerek önbizalmát is. Utóbbi miatt nem tudnak sokan kilépni ezekből a kapcsolatokból. Tehát nem szabad ítélkezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!