Túl sokat várok el ?

Figyelt kérdés

Egyetemre járok ahol 950.000ft a tandíj félévente. Ezt 20 évesen én termelem ki részmunkaidős állással vagyok eladó, nyáron azaz most meg ilyenkor felmegyek 30órába(40be voltam de azt elakarom kerülni jelenleg mert új munkahelyet váltottam amit nem szeretek szóval szeptemberben váltok. Csak a szakmaigyakorlat miatt voltam képesváltani úgy hogy az előző helyemet szerettem nagyon).

Én tényleg mindent megteszek szerintem a jövőmért, az összes lemezemet eladtam és az összes dvd-met tudtam eladtam már(gyűjtő vagyok szóval ez nekem fáj) Ruhát se veszek max félévente,de ilyen tandíj mellett eleve minuszba vagyok mindig. Itthon lakok szerencsére, de a tandíjban anyám egyáltalán nem segít be,helyette állandóan vinteden rendel magának. Apám meg 3gyerekre(egyikkel se élek együtt féltestvérek) hivatkozva leszar. igazából. Én csak tényleg néha annyira elegem van. Egyáltalán minek vállalnak gyereket néhányan? Ha egy kicsit se segítenek benne. 20évesen azt hiszem realizáltam, hogy legyen proritási sorrendem az életben előszőr magamat szeretném eltartani majd csak aztán vállalok gyereket… ja és anyám nem képes elmenni dolgozni mert jó neki a takarító állás havi 100ért…..

júl. 22. 09:41
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
79%
Anyád takarítónő, a párjával együtt eltartanak, hogy te az összes keresetedet a vágyott szakra költhesd. Eltartanak, basszus, tudod, te mennyibe fájna akárcsak kollégistának lenni? Hagyd élni anyádat is, milyen egy önző parazita gyerek az, akinek ilyen lehetősége van, és az anyjától meg sajnál pár göncöt, mert annak árát is rákölthetné inkább; még így is többet kapsz az ő oldaláról, mint apádéról, és a helyedben helyedben megköszönném, hogy támogatnak, mert igenis támogatnak azzal, hogy nem a rezsibe, meg a kajába fizettetik a kereseted, úgyhogy az egyetlen szó, ami elhagyhatná a szádat irányukba a 'köszönöm'! Jó, hogy ne már a takarítónő pengessen félévente ekkora tandíjat... Ne másokhoz mérd magadat, mert anyagi támogatás mellett se sokan tudnak ilyen drága egyetemre járni, és ha sokat mocskolódsz, meg elégedetlenkedsz, akkor a végén apádnál landolsz, már ha egyáltalán befogadna...Felnőtt ember vagy!
júl. 22. 13:17
 32/47 anonim ***** válasza:
100%
Mi a franc ez a képzés, hogy közel 1 misi a tandíj, de te tudsz annyit dolgozni mellette, hogy kitermeld ezt az összeget?
júl. 22. 13:21
 33/47 anonim ***** válasza:
96%

Csak nekem nem áll össze a vintendes rendelős, takarítónő, "ez van" anya, meg a 3 féltesós apa, meg a brutál tandíj, francia-magyar képzés, amire megkeresi a kérdező a pénzt diámunkával?

Igen van egyetemista gyerekem, igen magam is egyetemet végeztem.

júl. 22. 13:32
 34/47 anonim ***** válasza:
75%

Megis mit varsz el anyadtol? Dolgozik, enni ad, van hol aludni.

Ha nem tudja kigazdalkodni a 950 ezres tandijat, akkor ne varj el tole csodat, raadasul ugy tunik, hogy elegge talp[raesett vagy, mert meg tudod oldalani sajat magad is, dolgozol, mellette megy az egyetem is.

Elhiszem, hogy nehez, de te vallaltad ezt, es sikerulni is fog, ha tovabbra is kitartasz.

júl. 22. 13:32
 35/47 anonim ***** válasza:
96%
Milyen diplomad lesz felevenkent 950 ezres tandijert?
júl. 22. 13:36
 36/47 anonim ***** válasza:
95%
Ezt mi sosem fogjuk megtudni.
júl. 22. 14:25
 37/47 anonim ***** válasza:
64%
De nem értesz még Te ehhez a világhoz...csak később ne essen rosszul a valóság kisgyerek
júl. 22. 14:29
 38/47 anonim ***** válasza:
66%
17-es ha valaki gyereket vállalt annak vannak anyagi költségei...Azéer a híd alatt túlzás
júl. 22. 14:45
 39/47 anonim ***** válasza:
79%

38

Nyilván. Itt pl többszörös kimerul abban, hogy 100%-ban eltart egy 20 éves, dolgozó felnőttet, aki úgy döntött, olyan egyetemre megy, ahol 950e egy félév. Mi mást kellene még tennie? Gondolom budapesti egyetem, ott egy albérletet minimum 120w, plusz rezsi, plusz étkezés- ezeket mind megkapja otthon.

júl. 22. 14:52
 40/47 anonim ***** válasza:
87%
33. Nekem sem all ossze! Mar az elejen nagyon gyanus volt. Ilyen a foldon nincs!
júl. 22. 15:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!