Túl sokat várok el ?
Egyetemre járok ahol 950.000ft a tandíj félévente. Ezt 20 évesen én termelem ki részmunkaidős állással vagyok eladó, nyáron azaz most meg ilyenkor felmegyek 30órába(40be voltam de azt elakarom kerülni jelenleg mert új munkahelyet váltottam amit nem szeretek szóval szeptemberben váltok. Csak a szakmaigyakorlat miatt voltam képesváltani úgy hogy az előző helyemet szerettem nagyon).
Én tényleg mindent megteszek szerintem a jövőmért, az összes lemezemet eladtam és az összes dvd-met tudtam eladtam már(gyűjtő vagyok szóval ez nekem fáj) Ruhát se veszek max félévente,de ilyen tandíj mellett eleve minuszba vagyok mindig. Itthon lakok szerencsére, de a tandíjban anyám egyáltalán nem segít be,helyette állandóan vinteden rendel magának. Apám meg 3gyerekre(egyikkel se élek együtt féltestvérek) hivatkozva leszar. igazából. Én csak tényleg néha annyira elegem van. Egyáltalán minek vállalnak gyereket néhányan? Ha egy kicsit se segítenek benne. 20évesen azt hiszem realizáltam, hogy legyen proritási sorrendem az életben előszőr magamat szeretném eltartani majd csak aztán vállalok gyereket… ja és anyám nem képes elmenni dolgozni mert jó neki a takarító állás havi 100ért…..
Mostohaapam tart el. Nem anyam vagy apam. O fizet mindent itthon mig anyam
Vinteden kolti el a penzet.
" 3évet kibírok ha utána enyém a világ. Szerintem így kéne rá tekinteni. Az egyetem pár év- a munka az egész életünk"
Ebben teljesen egyetértek veled, és szerintem igazad is van.
A Diákhitelt akartam javasolni én is, szerintem gondolkodj el rajta.
Igen ez lenne a fontos egy normális embernél a sorrendet felállítani.
#12. Ki vallalt gyereket? Ki szarik bele teljesen?
Mert nem én😘. Az ilyen ne vallaljon gyereket ha nem erdkeli mi lesz a sorsa.
Mas szulonek alap hogy tamogatja mert van mibol. De ha nem kepes elmenni dolgozni nyilvan nemtud tamogatni. Es ez nem hiszti hanem teny. En 20evesen elmegyek teszek erte, mas meg 50alatt szarakodik megmindig
#6 vagyok
A diákhitelről annyit, hogy igen, a helyzet, hogy mindenki ezeket a horrosztorikat meséli, hogy még 35-40 évesen is fizetik vissza. És ez rosszul hangzik. Viszont ez pont azért van, mert egy rohadt előnyös konstrukció; csak akkor kezded el, ha vége a diák jogviszonyodnak (még több egyetem esetén ez jóval tolódik), és mert baromi keveset kell havonta visszafizetned (ilyen 10-20 ezreket tényleg).
Én is nagyon sokáig fogom fizetni, mert eleve 27 éves koromban kezdtem törleszteni, mivel akkor fejeztem be az egyetemet (és még akkor is van pár hónap időd arra, hogy találj munkát, csak később kezdődik a törlesztés). Tehát ez nem egy piaci hitel, ahol konkrétan hatalmas haszon van rajtad, hanem egy állami támogatási forma, ami kicsit olyan mintha a jövőbeli önmagadtól vettél volna el egy kis pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!