Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha a szüleim nem támogatnak,...

Ha a szüleim nem támogatnak, akkor mit tudok tenni?

Figyelt kérdés
Az első barátommal vagyok, és sajnos ő szintem eléggé bántalmazó, főleg érzelmileg és sz.xuálisan. Anyukámnak egyik este elmondtam, hogy szerintem ez a helyzet, és ki szeretnék lépni a kapcsolatból, de nehéz, azért is, mert ők is nagyon szeretik a barátomat. És tudom, hogy nem értené meg, és engem hibáztatna. Anyukám pedig annyit mondott, hogy ő is kapott már pár pofont (mellékesen, adott is már egyébként… és azt is tudja, hogy én is kaptam már pofont, mert ők voltak), ez az élet része. Valamint hogy az egy tévhit, hogy a szex nőként jó. És hogy ki kéne szállnom a hülye kis könyveimből, mert ezért lettem ilyen. Ami miatt sajnálom, mert manapság már nem itt tart elvileg a világ. Nagyjából csak a netre tudok hagyatkozni, meg találtam könyveket is a bántalmazó kapcsolatokról. És azokat elolvasva, a mi családunk is elég durva, anyuék házassága is az, és a barátom is bántalmazó szerintem. Mikor egy másik felnőttnek ezt elmeséltem, ő is azt mondta, hogy manapság már szinte minden bántalmazás, szóval ezzel sem kerültem beljebb. És most így nem tudom mit csináljak. Apukám nagyon jóban van a barátommal, és szerintem az ő pártját fogja majd fogni minden esetben, szinte fiaként szereti, azt szokta mondani. Én pedig nem tudok vele szakítani, mert már próbáltam. Szeretnék Budapestre egyetemre menni, és remélem be tudok kerülni a kollégiumba. Az sok dolgon segítene, de addig még van egy év minimum. 17L

2024. júl. 18. 11:10
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
94%
A fickóval MOST kell szakítani, anyádékkal meg akkor, amikor befejezed a gimit / betöltöd a 18-at. A fickó is bántalmazó meg a szüleid is azok! Már most kezdj el gyűjteni (természetesen titokban), ha van rá alkalmad, hogy mire betöltöd a 18-at, legalább egy szoba bérlésére legyen elég pénzed.
2024. júl. 18. 12:57
 12/29 anonim ***** válasza:
33%
17 vagy, otthon élsz, faszit kidobod, aztán élsz tovább. Ehhez komolyan anyád jóváhagyása kell? 😒
2024. júl. 18. 13:30
 13/29 anonim ***** válasza:
92%
Mi az, hogy nem tudsz szakítani? Mikor legközelebb randit akar megbeszélni, közlöd vele, hogy többet nem akarsz vele találkozni, és sarkonfordulsz. Minden további magyarázat nélkül. Ha házhozjön, te nem mész ki. Ha kint megvár, te ránézés nélkül átmész a másik oldalra. Ha zaklat, a rendőrséggel fenyegeted meg. A szüleidnek se magyarázkodsz, annyi a válaszod, hogy mert nem szeretem, és többet egy szót se. Ha faggatnak, átmész egy másik szobába. Fegyverkezz fel barátokkal, nem lehetsz ennyire egyedül 17 évesen!
2024. júl. 18. 13:45
 14/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszaitokat! Sajnos nagyon nehéz pénzt gyűjteni, mert nem igazán tudok hogy dolgozni a szüleim tudta nélkül. Amennyit most nyáron tudok, az a pénz pedig sajnos nagyon kevés.

A barátommal szakítottam, aztán a szüleim áthívták, hogy helyre hozzuk a dolgot, bárhogy kértem, hogy ne hívják meg. Utána mérgesen nagyon nem volt kedves, és napokig alig tértem magamhoz, szóval azóta nem nagyon merek ellenkezni.

2024. júl. 18. 13:47
 15/29 anonim ***** válasza:
100%
Terj magadhoz es elleknkezz, kulonben nem lesz jo vege. Igy is legyel nagyon esznel, ne tudjon bantani.
2024. júl. 18. 13:52
 16/29 anonim ***** válasza:
80%

Ugye nem valami szegregátumi család vagytok? Nagyon arra hajaz a dolog :(

Családsegítőnél is lehetne esetleg próbálkozni.

2024. júl. 18. 13:54
 17/29 anonim ***** válasza:
6%

Nem bírod elviselni azt, hogy nem kedves? Mert ha nem kedves, akkor mi van? Az halálos? Mi az, hogy alig tértél magadhoz? Az egészen konkrétan mit jelent? Rosszul érezted magad. És? Nem lehet elviselni, ha néhány napig, amíg el nem múlik a hatása, rosszul érzed magad? Ellopják a pénzedet, kirúgnak az iskolából, vakbélgyulladást kapsz, vagy mégis mi történik?

Ismét szakítasz vele, és nem hagyod, hogy a szüleid beleugassanak.

2024. júl. 18. 13:55
 18/29 A kérdező kommentje:
#17 nem szóban nem volt kedves, hanem testileg. Napokig fájt utána elég sok dolog. Így nem voltam jól, csak nem akartam illetlen módon leírni, hogy sírásig d.gott, dehát ez volt, szóval az nem esett annyira jól.:)
2024. júl. 18. 13:59
 19/29 anonim ***** válasza:
100%
Megerőszakolt. Nőgyógyász: látlelet, rendőrség, családsegítő. Iskolai szociális munkás, hogy valaki melletted álljon. Soha többet ne állj vele szóba, és ha otthon erőltetik, fordulj az iskolai szociális munkáshoz, mert kiskorú bántalmazása bűncselekmény folyik veled szemben. Ne szégyelld elmondani, nem a te szégyened, hanem az ő bűnük.
2024. júl. 18. 14:03
 20/29 anonim ***** válasza:
21%
Kamu de nem lesz meg a 100 komment.
2024. júl. 18. 14:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!