Ez normális reakció a szülő részéről?
Bármilyen nézeteltérés, konfliktus van, az egyetlen, amit tud reagálni, hogy akkor nem kell beszélni, meg nem kell vele kapcsolatot tartani.
Nem csak nekem, a testvéremnek is ugyanez a válasza mindenre, ha épp nem egyeznek.
(Felnőttek vagyunk, egyikünk sem él vele, mielőtt a jól bevált elköltözős szöveg, elég régen megtörtént.)
Tipikus mártír-viselkedése volt mindig, minden szempontból, emiatt volt is rengeteg vita.
Úgy 1 éve volt egy nagyobb balhé, ami után egy darabig tényleg nem beszéltünk. Utána visszább vett, de most megint kezdi ezt, úgy látszik, eddig bírta magát tartani.
Én nem vagyok az a fajta, aki hátat fordítással oldanám meg a problémákat, de nem tudok mindenre bólogatni, és elég szarul tud esni, hogy bármikor, ha odaszólok, ez jön, hogy nem muszáj tartnai vele a kapcsolatot...
"Utána írod, hogy te is, meg a tesód is ugyanígy reagáltok minden konfliktusra"
Javítom, ha félreérthető volt:
Nem csak felém, hanem a testvérem felé is ez a reakciója anyámnak.
Ráadásul újabban azon nyűgöl, hogy biztos köztünk mindig ő a téma.
Nyilván. Abba próbált beleszólni mindig, az unokáira hivatkozva, akiket "nem tilthatok el tőle".
Hozzáteszem, nem állt szándékomban, de már a legnagyobb (akit favorizált) is érzékeli, tapasztalja ezeket a dolgokat (mármint nem a "nem kell tartani a kapcsolatot", hanem rá akarja erőszakolni a nézeteit), és nem annyira szívesen megy hozzá.
Nem szeretném, ha az lenne a következő, hogy biztos én nem engedem oda...
Mondjuk én simán rácsuktam az ajtót oké, majd keresel, ha már felnőttél.
Mostohaanyám ilyen, de ő már a 9-10 éves gyerekét is ilyen toxic dolgokkal tömte.
Én amióta elhúztam onnan, nem láttam, mert nincs szükségem az ilyen mártír passzív-agresszív hülyeségekre :) Persze ő tökéletes, szóval sohasem látná be, hogy bőven lenne mit dolgoznia magán.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!