Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 26 éves vagyok és folyton...

26 éves vagyok és folyton "kicsim"-nek hívnak a szüleim, baj ha zavar?

Figyelt kérdés
Főleg mások elött, nagyon égő, persze jó, hogy vannak szüleim szeretem őket, ezért sem tudok elköltözni, de én rendesen Apu, Anyu -nak hívom őket.
2024. júl. 9. 00:21
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
0%
Na, ne oktass már ki egy vadidegen embert, hogy neki mi tetsszen meg mi nem! Az életet a jelenben éljük, a kérdezőnek most nem tetszik, ahogy szólítják, és nem kell hozzá közönség, anélkül se tetszik. Kit érdekel, hogy mi lesz majd 30-40 év múlva. Ha akkor majd hiányozni fog neki valami, az nem a mucuka megszólítás lesz, hanem a személyük.
2024. júl. 9. 13:39
 32/49 anonim ***** válasza:
100%
Nem gáz, mert szeretnek. De amúgy milyen autókról van szó?
2024. júl. 9. 13:46
 33/49 anonim ***** válasza:

"Szándékosan félreérted az idézett mondatot, 17-es, nem a 18 év feletti korára utal a felnőtt szó, hanem az érettségére."

Direkt írtam felnőttet, és nem 18 évest. Aki amikor válik felnőtté, akkor válik felnőtté - de attól, hogy már felnőtt (értsd: elég érett akár ahhoz is, hogy külön éljen), még hülyeség elköltöznie, ha amúgy továbbra is nagyon is jó minden érintettnek, ha otthon lakik. Nem mindenkit utálnak a szülei, nem mindenki menekül otthonról, és az, hogy otthon lakik továbbra is, nem csak neki lehet előnyös, hanem a szülőknek is.

"inkább nyomorogni kéne önállóan"

Nem, pont ez az, amit nem érdemes, ha amúgy neki sem, meg a szüleinek sem terhes, ha továbbra is otthon lakik, mert mindegyikük értékelni tudja a helyzet előnyeit.

"képes önmagáról teljes körűen gondoskodni, és mivel erre képes, igénye is van rá. Aki erre a leválásra nem képes, annak a mentális fejlődése nem tart ott, ahol a fizikai."

Van viszont, akinek az értelmi fejlődése már ott tart, hogy nem csak igényei vannak, hanem képes az igényeinek a kielégítését késleltetni, ha a körülmények indokolják, ezért továbbra is otthon lakik, nem nyomorog valami bérelt szobában, hanem csak később költözik el, akkor viszont már nem a nyomorba.

2024. júl. 9. 14:12
 34/49 anonim ***** válasza:
Nem nagyon jó minden érintettnek, ezt már kifejtettem. A fiatal nem tanul meg önállóan élni, meg az öregek se, ha meg se próbálják. Minél később történik meg, annál nehezebb az elválás, mert annyira beleragadnak. Nem utálat kérdése, de amúgy valószínűsítem, hogy több a nem kielégítő szülő-gyerek kapcsolat, mint a harmonikus. Már csak a generációs különbségek miatt is. Nem azt mondom, hogy ha mondjuk munkanélküli, akkor ne lakjon ideiglenesen a szüleinél, de 150-ből már lehet egyszobás albérletet bérelni, másik 150-ből meg élni, tehát 300-as fizetésből a saját lábára tud állni. A "már nem nyomorba" az 10+ év múlva jön el, addigra elszalasztja a családalapítás lehetőségét, és az önálló életvitel, döntéshozatal készségeinek megtanulását. Amikor már nem a szülővel közli az ő szemében gyereke, hogy kimarad éjszakára, és a szülője nem ébren várja, hogy hazaérjen. Amikor a fiatal eldönti, hogy ma magának főz vagy rendel, nem anyuci főztjét eszi, és emiatt nem kell attól félnie, hogy anyuci megsértődik. Amikor saját jogon van rajta 10 kiló felesleg, és nem akarja anyuci kinézni a szájából a falatot, hogy nem lesz az sok, kisfiam? Ha pedig tragikus esetben időnek előtte meghalnak a magukhoz láncoló szülők, akkor a fiatal élete teljesen összeomlik, nem tud mit kezdeni magával.
2024. júl. 9. 14:53
 35/49 anonim ***** válasza:
100%
58 vagyok, anyu 80. Még mindig kicsimnek szólít. Nincs ebben semmi:)
2024. júl. 9. 15:48
 36/49 A kérdező kommentje:
Egy épitett Ford Galaxy 1.9 tdi sdi hajrókar, kicsit meretesebb turbó, egy Lada Niva 1.7 , meg egy 2.0 crtdi Vw Sharan, ott csak simán egy gyáritól eltérő program van , de igy sem hagyja le a 98-as Galaxyt Níva helyett Jimmy-t szeretnék nyár végére ( el se hiszem, nem tudtok lepontozni így leirhatom hahahaaaa) a Níva SZ4R! És csak azért megy a sz*pkodasa mert mindenki azt ismeri és olcsó. En se hittem el,
2024. júl. 9. 20:18
 37/49 anonim ***** válasza:

Most baromi klisésen fog hangzani, de addig örülj, amíg ezt hallod tőlük.

A nagypapám "csibének", meg "pucikámnak" hívott, nincs egy éve, hogy elment... A nagymamám szintén (kicsim, cica, a nevem számtalan becézése).

Ezt nem szégyellni kell, hanem "lubickolni" benne, amíg csak lehet. Most még nem érted (én sem értettem, természetesnek vettem).

Mostmár mit nem adnék, hogy mégegyszer így szólítsanak...

Becsüld meg.

2024. júl. 11. 02:31
 38/49 anonim ***** válasza:
Miért kéne megbecsülni a gúnyolódást?
2024. júl. 11. 08:08
 39/49 anonim ***** válasza:

#38 Milyen gúnyolódást véltél felfedezni?

Én a páromat is becézgetem, mindenféle gúnyolódás nélkül, mert szeretem.

2024. júl. 11. 08:11
 40/49 anonim ***** válasza:
Ha valaki megkér, hogy ne így szólíts mire te azért is.
2024. júl. 11. 08:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!