Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 26 éves vagyok és folyton...

26 éves vagyok és folyton "kicsim"-nek hívnak a szüleim, baj ha zavar?

Figyelt kérdés
Főleg mások elött, nagyon égő, persze jó, hogy vannak szüleim szeretem őket, ezért sem tudok elköltözni, de én rendesen Apu, Anyu -nak hívom őket.
2024. júl. 9. 00:21
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
91%
Az én családom nem egy érzelgős fajta, ez a megnevezés nálunk túl érzelmes lenne. Az ő szájukból zavarna is, nem tudnám hova tenni, de ha így nöttem volna fel, hát...nem tudom. Valószínűleg akkor ez lenne a megszokott.
2024. júl. 9. 07:47
 12/49 anonim ***** válasza:
97%

"baj ha zavar?"

Nem az a baj, hanem az, hogy nem érteted meg velük - és közben te sem érted, hogy csak azért mondják, mert szeretnek, és mert már annyira megszokták, hogy így szólítsanak. Kommunikáció! Folyamatosan! És szeretettel, megértéssel! Menni fog, mert ők is szeretnek, meg te is szereted őket!

2024. júl. 9. 07:52
 13/49 anonim ***** válasza:
16%
Én nyuszifül voltam. Hát az szarabb.
2024. júl. 9. 08:52
 14/49 anonim ***** válasza:
81%

vannak szüleim szeretem őket, ezért sem tudok elköltözni - öhm... a kettő között nincs összefüggés.

Számtalan embert ismerek, aki szereti a szüleit, jóban vannak, mégis évek óta külön él, mert FELNŐTT. :D

2024. júl. 9. 09:01
 15/49 A kérdező kommentje:
Jó őszinte leszek... annyi, hogy itt van egy jól felszerelt garázsom, és 3 autóm fele életem ott töltöm , másik lehetőségem meg, hogy beköltözök városba egy panelba. De itt a "kicsim" megszólításon volt a hangsúly, viszont nem csak nálam van ez így, ez jó. :)
2024. júl. 9. 09:11
 16/49 anonim ***** válasza:
86%

Mondtad már nekik? Honnan kéne tudniuk különben? Amúgy kívülről nem égő, csak te érzed annak, és ehhez jogod van.

Ezt az "ezért"-et magyarázd már meg, mert senki se érti. De a saját érdekedben célszerű lenne elköltözni, és a saját önálló életedet élni.

2024. júl. 9. 09:14
 17/49 anonim ***** válasza:
24%

"évek óta külön él, mert FELNŐTT"

Az egyik legnagyobb hülyeség csak azért elköltözni otthonról, mert valaki már felnőtt.

2024. júl. 9. 09:20
 18/49 anonim ***** válasza:
25%

Miért ne zavarhatná? Miért a saját kölykődből indulsz ki, ki állítólag szereti? Bár òt is megkérdezném.

És a végére a bicskanyitogató majd visszasírod közhelyparádé. Nem fogja visszasírni.

2024. júl. 9. 09:36
 19/49 anonim ***** válasza:
21%
Szándékosan félreérted az idézett mondatot, 17-es, nem a 18 év feletti korára utal a felnőtt szó, hanem az érettségére. Mivel felnőtt, magától értetődő, hogy megkezdi önálló, szülőktől független életét. Ha ez anyagi okok miatt lehetetlen, az egy más dolog, bár akkor is inkább nyomorogni kéne önállóan, de ha futja bérelt szobára, akkor egy érett ember ismérve, hogy a saját lábára áll, elhagyja a szülői házat. Még biológiailag, az állatvilágban is így van, és biológiailag az ember is állat. Ez nem jelenti azt, hogy megszűnik a kapcsolat a szülőkkel, csak azt, hogy képes önmagáról teljes körűen gondoskodni, és mivel erre képes, igénye is van rá. Aki erre a leválásra nem képes, annak a mentális fejlődése nem tart ott, ahol a fizikai.
2024. júl. 9. 09:46
 20/49 anonim ***** válasza:
87%
19-eske csak egy opció az elköltözés nem ettől FELNŐTTEBB valaki.
2024. júl. 9. 10:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!