Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináltok akkor, amikor...

Mit csináltok akkor, amikor szórakozásból megüt titeket a szemtelen, rossz gyereketek, majd röhög rajtatok? Hogy kezelitek a szituációt?

Figyelt kérdés
A kistesók születése óta a nagyobbik gyerek szemtelen lett, volt olyan, hogy szórakozásból, erősen hátbavágott minket, vagy futásból ránk térdelt, amikor a szőnyegen ültünk, majd röhögött rajtunk...

júl. 7. 13:54
1 2 3 4 5
 41/43 anonim ***** válasza:
100%
Kerdezo, nem is neked irtam. A 12-es felvetesere reagaltam. O feltetelezte egybol, hogy te az uj no vagy, aki nem viseli el az elozo kapcsolatbol szuletett gyereket. Erre reagaltam. Nekem nincs traumam.
júl. 9. 09:13
 42/43 anonim ***** válasza:
84%

Annyira örülök, h a józan válaszok vannak többségben. És annak is, h felismertetek egyáltalán, ez egy probléma. Én a szilárd hatarhuzas híve vagyok, úgy, h tudja a gyerek, eddig mehet. Ezen belül pedig érezze a biztonságot, elfogadást. Jo lenne, ha összes fontos szereplő részt venne benne. Tehát ha pl nagymama rendszeresen vigyáz gyerkőcre, tudja ő is, fogadja el és alkalmazza ezt az elvet. A lényeg, h nevelők (szülők+ egyéb közeli rokonok) álláspontja egységes és konzekvens legyen.

Én éppen most fogom eltiltani az 5 éves lányomat attól a kislanytol, akinek az anyukájaval már várandósan is osszejartunk. Rettentően sajnálom, de ez a fajta viselkedés, amit leirsz, nála is jelen van. Ragadós. Tudod, nem az a baj, h hülyére vesz 5 évesen. Meg az sem lenne baj, h 10 év múlva méginkább. Az igazi baj, h nem lesz a gyereknek kapaszkodoja az életben. Emiatt kiszolgáltatottan, kapaszkodok, határok nélkül fog kallodni az életben. Kitéve minden szembejövő "rossz" kenye- kedvének. És szinte borítékolható, h valami nagy bajba fog sodródni.

Ismerős gyereknek elváltak a szülei, egyik hét itt, másik ott. Apuka ország egyik elit egyetemen végzett, de alkoholizmusa miatt 40 éves kora előtt megjárta a zartosztalyt is már. Gyermekkoraban őt sem nevelték csak pénzzel megvesztegették. Így O is hasonlóképp jár el a gyerekeivel. Az ő heteben eldobja őket az anyjához, h az anyja ne legyen egyedül. Az anyja, nagyi jókat mosolyog rajta, ahogy a 5 éves törékeny kislány kiosztja őt. Idő többségében bevagja gyereket tv elé.

Anyuka szeme előtt ebben a kapcsolatban anno az anyagiak lebegtek. Csak arra nem gondolt, h attól, h valakinek van, nem biztos, h vele meg akarja osztani.

Mostmeg hogy zátonyra futott kapcsolatuk, bűntudatbol túl engedékeny a gyerekekkel. Nem is látja, h baj van. És ez még csak a kezdet. Mekkora baj lehet itt meg.. hajjjajjj...

Azért szeret velünk osszejarni, mert gyerekeim jó hatással vannak az oveire. Én átlagnál picit szigorúbb vagyok.

Viszont sajnos ez oda-vissza működik. Ő gyerekei rossz hatással vannak az enyeimre. Emiatt eltiltom őket egymástól. Nem, nem akarom megérteni a mierteket. Vagyis értem, de dontesemben nem befolyasol. Hatokoromon kívül esik. Egyszer jeleztem finoman anyukanak. Szerinte semmi probléma. A talalkozo után 3 napba telt helyretenni az 5 éves gyerekemet. Sajnálom. Eddig és ne tovább.

júl. 27. 04:35
 43/43 anonim ***** válasza:
ez nalunk nem fordulhatott elo.sosem jutott eszebe hogy kezet emeljen barmelyikunkre is.
okt. 2. 08:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!