Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináltok akkor, amikor...

Mit csináltok akkor, amikor szórakozásból megüt titeket a szemtelen, rossz gyereketek, majd röhög rajtatok? Hogy kezelitek a szituációt?

Figyelt kérdés
A kistesók születése óta a nagyobbik gyerek szemtelen lett, volt olyan, hogy szórakozásból, erősen hátbavágott minket, vagy futásból ránk térdelt, amikor a szőnyegen ültünk, majd röhögött rajtunk...

júl. 7. 13:54
1 2 3 4 5
 21/43 A kérdező kommentje:
Együtt van a család, nem is akarunk válni, csak kiváncsi voltam a fórumozók véleményére is, mert mostanában többször kell kiabálni a gyerekekkel fegyelmezés miatt
júl. 7. 18:01
 22/43 anonim ***** válasza:
5%

Kérdező, veled is kiabál a házastársad ha nem ért veled egyet? Vagy ez csak a gyerekeknek jár?

Undorító módon beszélsz a nagyobbikról, ő is érzi gondolom hogy nem őszinte iránta a szereteted.

júl. 7. 18:05
 23/43 anonim ***** válasza:
76%
Attól nagyon függ, hány éves.Konkrétan nem írom ide, mit tennék mondjuk akár egy kisiskolás korú gyerekkel mert az az itt lévő, gyereket soha nem látott huszonéves "szakértők" szerint bűncselekmény lenne.
júl. 7. 19:17
 24/43 anonim ***** válasza:
94%

Én alapjáraton nem vagyok pofonpárti. Nem hiszem, hogy az lenne az első lépés. Amikor már konkrétan nemcsak felesel a gyerek, hanem hátba is rúg, nem biztos, hogy hatásos az "elmagyarázom miért nem szabad módszer", mert ekkor már nem is nagyon tisztel/hallgatna rád.

Mi lenne ha azt mondanám, hogy ha már tényleg ott van az ember, hogy elmagyarázta a gyereknek szépen is, határozottan is, hogy miért nem szabad, már megvonta a kedvenc játékát, már büntiből nem kap két hete csokit stb stb és még mindig csinálja de hangsúlyozom csakis ebben az esetben, mondjuk mégis megérdemelne egy kisebb ütést? Pl. ha a kezére csapsz egy kicsit, csakhogy érezze?

Csak azért mondom, mert ha már minden kötél szakad és nem vált be KONKRÉTAN SEMMI lehet, hogy abból tanulná meg a gyerek, hogy ha neki is fáj és rosszul esik egy ütés, akkor ő miért okozná ezt másnak csak úgy, minden ok nélkül? Neki akkor miért szabad? Lehet így tanulná meg, hogy másnak nem okozunk fájdalmat, ha neki sem esik jól. Tök mindegy, ha nem a szülő tanítja meg, akkor megtanítja az élet neki, mert ha ezt konkrétan tini korában csinálja a társaival, lehet még bele is nyomnák a fejét az aszfaltba. Nem törvényszerű ám, hogy egy iskolai bántalmazó nem kapja vissza amit ő is csinál... Szerintem meg igenis van elrettentő példa hatása egy egy ütésnek.

De csak akkor amikor már semmi nem használt, alapból nem buzdítalak ilyenre kérdező! Nem azt akarom mondani, hogy verd rendszeresen a gyereket, csak azt mondom, hogy kivételes esetek mindig vannak.

De tök mindegy, hogy magyarázom el, mert a hópihe szülők szerint még csak ne is nézzünk csúnyán a gyerekre, sőt fel se emeljük rá a hangunkat, ne hogy megbántsuk.

júl. 7. 21:11
 25/43 anonim ***** válasza:
75%
#24 jaj nem kell úgy írni egy atyai pofonról/seggre/kézrecsapásról, mintha az valami középkori kínzás lenne a gyereknek. A gyerekek sokszor direkt feszítik túl a húrt és erre nem egy kis ejnyebejnye a helyes reakció, mert attól továbbra is kiskirálynak fogja érezni magát. Én is kaptam, meg mindenki más is, aki szemtelen volt és a szülei meg akarták nevelni. Na és, nem haltunk bele, sőt, meg is érdemeltük.
júl. 7. 21:27
 26/43 A kérdező kommentje:
22-es, miről hadoválsz?!
júl. 7. 22:17
 27/43 anonim ***** válasza:
0%
18 nem vagyok beteg de manipuláció, ha elfogadod ha nem. Szembe gonoszul nem nézünk. Ha szerinted ez oké gondolj vissza amikor így fegyelmeztek, bár az én részemről közelről volt és gonoszsággal. De ha egy kis fájdalom vagy csalódás van a szemébe oké, de haraggal nem.
júl. 7. 23:14
 28/43 anonim ***** válasza:
82%
A válasz adás alapján sejtem hogy apuka vagy, viszont akkor főleg neked kellene tiszteletre tanulni, nem vágni mint a répát ahogy fentebb írta valaki, hanem mutatni neki egy jó példát, az üvöltés csak üvöltést szül. Nyugalommal és példamutatással tudol a legjobban fegyelmezni egy gyereket. Ha agresszíven kiabálsz vele csak ront a helyzeten.
júl. 7. 23:17
 29/43 anonim ***** válasza:
100%

25: bizony megoszlik a tabor.

Itt rengeteg szulo van, aki a csapkolodos, uvoltozos gyerekere nemhogy nem szol ra, hanem megoleli (?), a masik veglet meg minden nyikkanasert uti veri a gyereket. Nem leszek “bezzeg regen” boomer, es nem vagyok a nadragszijjal neveles hive sem, de ugy gondolom egy arany kozeputat lehetne talalni. Hadd szoljak mar ra a gyerekre emelt hangon, ha (pl) huszadjara is a testveret csapkodja, es emiatt nehogymar en legyek az idegbeteg szulo. Viszont azt sem preferalom, amikor egy szulo egesz nap ordit a gyerekevel, aki folyamatosan visszaszajal. Olyankor azert egy kisebb suhintas szerintem belefer. Inkabb az, mint a kiabalas 0-24ben.

júl. 7. 23:19
 30/43 anonim ***** válasza:
22%
Azért ölelik meg, mert ebbe a helyzetbe valójában a gyerek sem tudja miért ideges, nem tudja még a kis lelkével kezelni az idegeit. Az mivel jobb ha erre még egy csapással is rá teszel? Legyen oka sírni? Mert ez az a szint.
júl. 7. 23:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!