Mit csináltok akkor, amikor szórakozásból megüt titeket a szemtelen, rossz gyereketek, majd röhög rajtatok? Hogy kezelitek a szituációt?
Mondjuk nyilván nem kellene leszrni a nagyobbat, mint rengetegszer történik, és akkor ő sem akarja felhívni majd magára a figyelmet.
Én 12 voltam, mikor megszületett a tesó, onnantól kezdve állandóan körülötte forgott minden. Szó szerint minden, anyáméknak tizenöt percük nem volt rám, "mert a kicsi".
Megértettem, hogy ott a kisgyerek, király, azt viszont nem, én miért váltam totál másodlagossá. Vagy akkor ne szüljön még egy gyereket, ha ő lesz a kiskedvenc, a nagy meg magasról leszrva.
Mondjuk pesztrának épp jó voltam, persze, mert "az kötelességem". Any.d
De miért kell ilyen végletekben gondolkozni? Csak az a két opció létezik szerinted, hogy “jaj kicsikém semmi baj nyugodtan üss meg, add ki a dühödet bátran vállald fel az érzéseidet!!” meg az, hogy apuka részegen hazamegy este és jól elveri a családot a semmiért? Most komolyan magyarázni kell itt felnőtt embereknek, hogy ebből egyik verzió sem egészséges és VAN arany középút? Mikor alapvetően türelmemmel és szeretettel igyekszik nevelni a szülő, de ehhez hozzátartozik az is, hogy ha nagyon elveti a gyerek a sulykot, akkor büntetés/seggrecsapást/egyebet kap? Nehogymár ezt egy kalap alá vegyük az indokolatlan veréssel xD Ezt nevelésnek hívják és elég sok gyerekre ráférne.
Bírom, hogy egy kérdés miatt mindenféle hülyeséggel dobálóznak egyesek, ami már rágalmazással is felérne...
Azért látszik, hogy ki az, aki szeretne is tanácsot adni, és ki az, aki a fröcsögéssel kiéli a magát. Megosztó téma a gyereknevelés, nem véletlenül kérdezek
Kérdező, onnan tűnik fel hogy nem szereted a nagyobbat, hogy már a kérdésben is undorító módon ledegradálod, rossznak, szemtelennek nevezed. 4 ÉVES! Basszus..
35ös te meg menj ölelgesd a gyereked akkor is ha megrugdos a kis ártatlan lelkecskéjével. De rá ne szólj véletlen mert lelki beteggé teszed.
Attól, hogy pillanatnyilag szemtelen és rossz a nagyobbik gyerek, attól még szeretem őt.
Ti lassan már kocsmai verekedést vizionáltok a házamba :D
12: az meg veletlenul sem fordulhat elo, hogy mondjuk anyuka szul az uj kapcsolatba, es neveloapuka hatasara csak az uj gyerek a minden, a regi le van szarva..nem, megint az a mocskos uj no, aki utalja a parja elso gyereket.
Ferjemeeknel pl pont ugy volt, hogy anyosom leszulte az uj hapsinak sogornomet, akinek az apja a ferjemet meg anyosomat is verte.
39-es, nem vagyunk mozaikcsalád, már fentebb is írtam... nincs leszarva a nagyobb gyerek.
Nem kell a kérdésbe beleképzelnetek a saját korábbi traumáitokat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!