Hová tudnék menni, ha a szüleim kiraknak?
Nagy szükségem van segítségre.
Úgy alakult a helyzetem, hogy hétfőn már nem lesz hol laknom és nincs semmim.
Barátok, családtagokhoz nem tudok menni.
Jelenleg munkám sincs és hétfőn tudnám rendezni a munkát, az viszont egy hét mire lesz munkám.
Szeretnék segítséget kérni, hogy ilyen esetben hova tudnék fordulni, hol tudnék élni, hogy ne az utcára kerüljek ki a semmibe.
Megköszönöm azt aki tud nekem segíteni hasznos tanáccsal.
UI: Budapesti vagyok.
Huhh..ez elég nehéz.. főleg a mai világban. Most nem mondanék semmit hogy miért vagy ilyen helyzetben, viszont..: tényleg nehéz és veszélyes helyzetben vagy. Szerintem nem is tudod
Most nem tudok neked címeket keresni de van olyan hely ami valamilyen "védett nők - vagy anyák" néven van. Próbálj meg rákeresni. Talán tudnának átmeneti helyet, esetleg segítséget/ tanácsot adni a továbbiakra.
Segítő kész még a Máltai szeret szolgálat is.
De a hajléktalan szálló is jobb megoldás mint az utca és lehet annak is van minimális fizetős része ahonnan eljárhatsz majd dolgozni.
Az hogy valaki odavesz magához..
Hááát.. nagyon meggondolandó.
Nem tudom milyenek a szüleid de talán egy komoly bocsánat kérés és egy vagy két hét halasztás lenne a legjobb.
Vigyázz magadra és komolyan gondold át a helyzeted
#20 Köszönöm szépen, megnézem!
#21 Köszönöm szépen! Igazából a veszélyeibe bele se mertem gondolni, de azt tudom hogy igen súlyos dolog, mert volt hogy egy napra már korábban kiraktak.
Hát ma megpróbalok velük beszélni, hogy adjanak kis időt.
Csöpögteted az infókat...
Kezded azzal, hogy 18 múltál. Később benyögöd, hogy 23 vagy. Hát ja, az valóban több mint 18.
Az a sejtésem, nem véletlenül raknak ki otthonról. Itt vagy 23 évesen, b.@szol dolgozni, élsz a semmiben. Gondolom elfogyott a türelmük, amit nem is csodálok. Dolgoztál már egyáltalán? Jaa, és olyan nincs, hogy nem találsz munkát. El kell vállalni ami akad, aztán közben lehet keresgélni...
A kommenteket olvasva - igazuk van..
De mivel személyesen segíteni nem tudunk, lehet hogy most egy - két ötlet hasznos lenne.
Ez mindenesetre a szülőknek se egy jó dolog.
Talán ha anyagilag úgy állnának akkor lehet jobb lenne úgy kitenni a lányukat hogy kifizetnek neki egy vagy két hónap albérletet.
Ha az sem segít akkor már ott tényleg baj van
Vidéki 19 éves felmegy a városba dolgozni és fizeti az albérletet és eltartja magát. Néha vásárol a szüleinek is.
Azért ez is elgondolkodtató.. tessék neked is összeszedni magad.
A továbbtanulást felajáánlották annak idején? Ha van valamihez érzéked, kedved vagy hajlamamod, az is felmerülhet. Nekem nehezen ment az, hogy felmérjem, mit kéne jobban megtanulnom, nagyjából az összes tárgyat szerettem, de en tudtam választani. A nyelveket, természettudományokat szerettem, egyes humán dolgokat is. Sajnos nehézséget jelentett hogy voltak tanulási, időbeosztási nehézségeim, egyéb személyisgzavaraim szülők verekedése, piálásai miatt.
Amúgy 18 éves lányt, de 23 éves lányt is hülyeség ma kitenni a családból, ez a 70-es évekbeli NDK-ban még működhetett amikor még lakáskomplexumok épültek évi százezerszámra, téeszek, elhelyezkedési garanciát adó munkahelyek, fiataloknak mindenféle közösség, de a mai világban főleg itt a rendszerválts utáni Magyaroszágon ahol minden le lett rohasztva hülyeség kilökni egy lányt.
Azt lesz nehéz felmérni, mi is az a terület, amihez a legtöbb kedved lehetne. A magam esetében megpróbáltam közkönyvtárakban olvasgatva felmérni, de így is nehéz volt választani. Néha olyasmi is lehet amire az ember nem is gondolt volna. Pl. a matek egyre jobban érdekelt, pedig mindig is nehézségeim voltaka vele, viszont egyre inkább inspirált.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!