Vissza tudom még fordítani a lányommal a dolgokat?
Figyelt kérdés
Nem akarok magyarázkodni, mert én is tudom, hogy az én hibám leginkább. Van egy 12 éves lányom, akivel 10 éve nem tartom a kapcsolatot. Külföldön is élek.
De ahogy telt az idő mégis szeretnék az élete része lenni. Viszont nem kíváncsi rám, az anyja se éppen olyan aki segíti a dolgokat.
Nyilván szíven szúrt, hogy egyáltalán nem emlékszik rám, a nevelőapját tekinti az igazi apának, őt is hívja így.
Most megtorpantam. Van egyáltalán értelme ezt az egészet ennyi idő után bolygatni ha nem kíváncsi rám egyáltalán? Vagy van esély arra, hogy kialakuljon valami?
Szerintem várj nyolc-tíz évet, és akkor keresd meg. Most pont megzavarnád ebben a korában. Legyen most ő a fontosabb kettőtök közül, gyakorolhatod az önzetlenséget. Attól, hogy "elfelejtett" még lehet, hogy tökre ártott neki, hogy elhagytad. Szuper, hogy a nevelőapja vállalta őt is. Neki így most jobb, mintha most el kell kezdenie agyalnia, hogy akkor ki is az ő apukája igazából. Ártanál neki.
Meg aztán miért gondolod, hogy mondjuk évek múlva is érdekelni fog? Most megnézed, de aztán jó lenne, ha valamilyen rendszerességgel lennél jelen az életében. Menne ez vajon?
50f
jún. 20. 16:13
12/36 anonim válasza:
Rám nem volt kíváncsi az apám egyáltalán. Kb. 34 éves koromban én ráírtam, mert szinte véletlenül rátaláltam a címére és gondoltam, egyszer megnézem magamnak. Akkor egyszer találkoztunk 3 percre. Nem egy bonyolult lélek. Azóta erőlteti ezeket az üdvözlő sms-eket ünnepekkor, enyhén kínos, de utálom a konfliktusokat, úgyhogy elviselem neki. Amúgy lehet el kéne hajtani, hogy foglalkozzon a másik gyerekeivel... 11# voltam. Nem tartozom neki semmivel, a te lányod se Neked. Az, hogy szíven szúrt az az ára a szabadságodnak, hogy mehettél a másik nő után amikor ő született. Lehet, hogy te is szíven szúrtad a lányod anyját, most meg szíven szúrtad a lányodat is azzal, hogy feltűntél.
jún. 20. 17:01
13/36 anonim válasza:
Mondjuk számomra elképesztő, hogy mindenki azzal jön, hogy hagyja békén a lányát meg ne kavarjon be az életébe, de azért gyűjtsön neki pénzt. Hát egy vadidegennek aki nem áll szóba velem én tuti nem kezdenék el pénzt gyűjtögetni, ennyire ne legyünk már mártírok…
jún. 20. 18:02
14/36 anonim válasza:
Az implicit memoria tárolja már az anyaméhtől kezdve az érzéseket, jelen esetben két évesen az elhagyatottság érzését, amit ha most még el is nyom magában, később hatással lehet az egész életére. Szóval nehogy azt higgyük hogy mindegy mi történik a gyerek első pár évében. Az én véleményem hogy ha mindkét fél nyitott rá, akkor érdemes szép lassan részesévé válni egymás életének. Kivéve akkor, ha majd újra elhagyod, az elmondhatatlan károkat okozna. (Gondolom anyuka is ettől fél). Szóval ez egy betonbiztos elhatározás legyen, és erőltetni nem szabad.
jún. 20. 18:13
15/36 anonim válasza:
Max később, ha már nagykorú. Most még az anyja is simán eltilthat tőle. Végülis 10 éve le se 💩od. Képzelem hogy be van rágva rád!
jún. 20. 18:16
16/36 anonim válasza:
Alig egy voltam, amikor apám elment, 9 amikor megtudtam, hogy a nevelőapám nem a vérszerinti apám, mert akkor úgy gondolta, hogy felveszi a kapcsolatot. Anyám kézzel-lábbal tiltakozott, tiltott. Másfél évre elkerültem hozzá.
A történet tanulsága, hogy egyik szülő sem tökéletes, a másik, hogy mindig a gyerek szív.
Felnőtt fejjel rendeződött a dolog.
Nem mondom, hogy olyan közeli a kapcsolatunk, mint közte és a többi gyereke között, de emberi.
jún. 20. 18:57
17/36 anonim válasza:
Ha 10 éve nem tartod a kapcsolatot, akkor örülj, hogy a gyereknek lett apja.
Leginkább az anyja és nevelőapja hozzáállásán múlik, hogy van e egyáltalán egy kis esélyed. A történetet nem ismerjük, de pl. ha a kényelmesebb életet választva léptél le, hagytad szarban a volt családod, akkor érthető, hogy nem akarnak látni.
jún. 20. 21:24
18/36 anonim válasza:
A gyerek nem egy játékbaba, amit akkor veszel le a polcról, amikor játszani akarsz vele.
Miért jött rád most, hogy az élete része akarsz lenni?
jún. 20. 21:37
19/36 anonim válasza:
Te nem vagy az apja. Mindössze egy tizedmikrogrammos, 13 ével ezelőtti spermadarab a közöd hozzá.
jún. 20. 21:40
20/36 Grizesteszta válasza:
#13: Mert te ugy gondolod, hogy itt ket egyenrangu fel all egymassal szemben? Mert a tobbiek szerint egx felelotlen ferfi es egy artatlan gyerek... es ha mar az a ferfi most felebredt, akkor a jo szandekat valoban leginkabb csak a loveval mutathatja ki, persze nem most, hanem majd ha felno a gyerek. Nehogy mar hibasnak titulald a gyerrket azert, mert ugrik egy szamara ismeretlen nyakaba, aki ugy egyebkent felelotlenul elhagyta ot.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!