Mi annak a pszichológiai háttere, ha a szülő azt a gyerekét cseszteti, aki a legkevésbé érdemli meg?
A családban én vagyok 3 gyerek közül a legnagyobb.
Én vagyok a legkompromisszumkészebb.
Gyerekkorunkban én kaptam mindig a legkevesebbet.
Pl ha telefont kaptunk, nekem jó volt az olcsóbb is.
Húgom pl kisírta mindig a, legdrágábbat.
A háztartásban én segítettem a legtöbbet.
Kvázi a második anya szerepét töltöttem be a családba.
A szüleim között közvetítői szerepet játszottam, ha nem tudtak kommunikálni egymással, "postásnak" használtak.
Anyám alkoholista, volt, hogy begyógyszerezte magát és a pszichiátriára került.
Kikészített mindenkit az egoizmusával a családban.
Ekkor senki se ment be hozzá a kórházba csak én.
Apám és a 2 testvérem letojta.
Ennek ellenére folyamatosan engem csesztet.
A két testvéremnek ugyanazokat a dolgokat elnézi.
Ha én valamit nem jól csinálok szerinte, akkor csak engem csesztet mindenért.
Ha öcsém nagy kegyesen megcsinált valamit a háztartásban felmahasztalta.
Bezzeg, ha én egyszer nem mosogattam el mire hazaért, akkor patáliát rendezett, hogy 3 tányér és 2 pohár miért nem lett elmosva.
Van erre értelmes válasz?
Mit vársz egy alkoholistától, akinek az agysejtjei is folyamatosan pusztulnak?
Neked is le kell szarni, ahogyan ők is teszik.
Magyar járvány a nárcisztikus személyiségzavar, már utánanézhettél volna.
Ilyen emberek viselkedésére ne keress értelmes magyarázatot.
Már attól eltekintve, hogy a szakemberek értelmesen elmagyarázzák.
De a beteg egy energiaelszívó ártány, gyógyíthatatlan, még örülhetsz, ha nem örökölted magad is.
Minden energia a gyengébb ellenállás irányába áramlik.
A családodban úgy alakult, hogy te vagy ez a gyengébb ellenállás. Az anyád a frusztrációit rajtad kezdte el levezetni, aztán mivel alkalmasnak bizonyultál erre a szerepre, ez rajtad maradt.
Három megoldása is van a helyzetnek:
1. Adsz anyádnak egy esélyt, leülsz vele és higgadtan elmondod, hogy szeretnéd ha nem viselkedne így, mert sok gondod származik belőle. Sosem lehet tudni, talán megérti.
2. Amint teheted elköltözöl a közeléből, és nem lépsz vele kölcsönhatásba, vagy csak minimálisan.
3. Háború. Megtanítod rá, hogy eleged van a boxzsák szerepéből. Ha cseszeget visszaszólsz, ha rádordít hangosabban visszaordítasz, ha fenyegetőzik kiröhögöd, közben keményen végig a szemébe nézel. Így idővel majd leesik neki a tantusz, hogy ha veled kezd cirkuszolni nem győzelmet kap, csak újabb feszültség-adagot. Ennek a módszernek a hátránya, hogy ha kitartó, sok csatában kell majd részt venned, ami azért kemény meló.
Anyád egy roncs, rajtad vezeti le a nyomorát.
Ahogy tudsz menj el onnan, szarj le mindent!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!